Cumhuriyet Tarihinin İlk Kilisesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

GÜNDEM 09.10.2023 - 10:51, Güncelleme: 09.10.2023 - 10:04
 

Cumhuriyet Tarihinin İlk Kilisesini Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle 2019'da temeli atılan İstanbul'daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılışını da Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında temel atma törenini, ''Ya Allah Bismillah'' diye attığı İstanbul'daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi 8 Ekim Pazar günü resmen açıldı. Süryani cemaatinin talebi üzerine yer tahsis edilmesinin ardından 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle temeli atılan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi düzenlenen törenle açıldı.Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesinin açılışını Erdoğan Lailaheillallah İbrahim Halilullah diye yaptı.     Cumhurbaşkanı Erdoğan'un kilise açılışını gerçekleştirmesi sosyal medyada tartışma yarattı.Sosyal medya kullanıcıları kilise açılışının caiz olmadığını ve küfür olduğunu dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle 2019'da temeli atılan İstanbul'daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin açılışını da Cumhurbaşkanı Erdoğan gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılında temel atma törenini, ''Ya Allah Bismillah'' diye attığı İstanbul'daki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi 8 Ekim Pazar günü resmen açıldı.

Süryani cemaatinin talebi üzerine yer tahsis edilmesinin ardından 2019'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle temeli atılan Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi düzenlenen törenle açıldı.Cumhuriyet tarihinin ilk kilisesinin açılışını Erdoğan Lailaheillallah İbrahim Halilullah diye yaptı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'un kilise açılışını gerçekleştirmesi sosyal medyada tartışma yarattı.Sosyal medya kullanıcıları kilise açılışının caiz olmadığını ve küfür olduğunu dile getirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.