Devlet Korumasında Yetişen Gençler Dünyaevine Girdi

GÜNDEM 24.08.2023 - 23:29, Güncelleme: 24.08.2023 - 23:35
 

Devlet Korumasında Yetişen Gençler Dünyaevine Girdi

Devlet Korumasında büyüyen Amine Ekinci ve Ali Osman Kılıç çifti için Bağbaşı Kültür Evinde Kırşehir Belediyesi tarafından düğün töreni gerçekleştirildi.

Ustalar Mahallesi olarak da bilinen Bağbaşı Mahallesinde, Kırşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve hizmete giren Kültür ve Taziye evinde, Amine Ekinci ve Ali Osman Kılıç için düğün töreni düzenlendi.Sevgi evlerinde büyüyen çiftin düğünü ise Kırşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.Düğün törenine Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özatay, İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Altuntaş, Yurt-Ay Derneği Başkanı Bayram Koç ve çok sayıda davetli katıldı.     Takı merasimi öncesi söz alan Yurt-Ay Derneği başkanı Bayram Koç, kendisinin de devlet korumasında yetiştiğini belirterek Bağbaşı Mahallesi'ne Kültür ve Taziye evini kazandırdığı ve çiftin düğününü gerçekleştirdiği için Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na teşekkür ederek emeği geçen tüm belediye personellerine şükranlarını iletti.Özel Kalemi Amine Ekinci hakkında konuşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, çifte mutluluklar dileyerek, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na kazandırdığı eser ve katkılarından ötürü teşekkür etti.     Paylaşımın önemine değinen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise '' Sevgi ve dostluklar paylaşıldıkça çoğalır.Bağbaşı yerleşkesinde hizmete giren ilk Kültür evinin açılışında böyle bir düğünü yapmamıza vesile olduğu için Yurt-Ay Derneği Bayram kardeşimize teşekkür ediyorum.İşte şurdan şu destek buradan bu destek... Hiç gereği yok dedik.Devlet korumasındaki çocuklarımızın böyle bir düğününde beraber olmamız ve Kırşehir Belediyesi'nin bunu üstlenmesi bizim çok önemliydi'' ifadelerini kullandı.     Mahalle sakini olan Abdal Ustaları Ali Başaran ve Burhan Ertaş'ı yanına çağıran Başkan Ekicioğlu, '' Sadece Türkiye'de değil Uluslararası arenada da bizi temsil eden insanlar.Çünkü biz bu insanlar sayesinde Unesco müzik kenti olduk.Bunlar böyle bir kadim şehrin bileşenleri.Anadolu Erenlerinin merkezi olan Kırşehir'e yüzyıllarca önce gelmişler ve buraya yerleşmişler.Bunlar, incinse de incitmeyen kültürün temsilcileri.İnşallah bu gençlerimiz de birbirlerini incitmezler'' diye konuştu ve genç çifte mutluluklar diledi.     İl Genel Meclisi üyesi Bayram Altuntaş tarafından genç çifte takı takdim edildi.Düğün genç çiftin ilk dansını yapmasının ardından çeşitli etkinliklerle devam etti.
Devlet Korumasında büyüyen Amine Ekinci ve Ali Osman Kılıç çifti için Bağbaşı Kültür Evinde Kırşehir Belediyesi tarafından düğün töreni gerçekleştirildi.

Ustalar Mahallesi olarak da bilinen Bağbaşı Mahallesinde, Kırşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve hizmete giren Kültür ve Taziye evinde, Amine Ekinci ve Ali Osman Kılıç için düğün töreni düzenlendi.Sevgi evlerinde büyüyen çiftin düğünü ise Kırşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Düğün törenine Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özatay, İl Genel Meclisi Üyesi Bayram Altuntaş, Yurt-Ay Derneği Başkanı Bayram Koç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

 

Takı merasimi öncesi söz alan Yurt-Ay Derneği başkanı Bayram Koç, kendisinin de devlet korumasında yetiştiğini belirterek Bağbaşı Mahallesi'ne Kültür ve Taziye evini kazandırdığı ve çiftin düğününü gerçekleştirdiği için Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na teşekkür ederek emeği geçen tüm belediye personellerine şükranlarını iletti.Özel Kalemi Amine Ekinci hakkında konuşan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özata, çifte mutluluklar dileyerek, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na kazandırdığı eser ve katkılarından ötürü teşekkür etti.

 

 

Paylaşımın önemine değinen Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise '' Sevgi ve dostluklar paylaşıldıkça çoğalır.Bağbaşı yerleşkesinde hizmete giren ilk Kültür evinin açılışında böyle bir düğünü yapmamıza vesile olduğu için Yurt-Ay Derneği Bayram kardeşimize teşekkür ediyorum.İşte şurdan şu destek buradan bu destek... Hiç gereği yok dedik.Devlet korumasındaki çocuklarımızın böyle bir düğününde beraber olmamız ve Kırşehir Belediyesi'nin bunu üstlenmesi bizim çok önemliydi'' ifadelerini kullandı.

 

 

Mahalle sakini olan Abdal Ustaları Ali Başaran ve Burhan Ertaş'ı yanına çağıran Başkan Ekicioğlu, '' Sadece Türkiye'de değil Uluslararası arenada da bizi temsil eden insanlar.Çünkü biz bu insanlar sayesinde Unesco müzik kenti olduk.Bunlar böyle bir kadim şehrin bileşenleri.Anadolu Erenlerinin merkezi olan Kırşehir'e yüzyıllarca önce gelmişler ve buraya yerleşmişler.Bunlar, incinse de incitmeyen kültürün temsilcileri.İnşallah bu gençlerimiz de birbirlerini incitmezler'' diye konuştu ve genç çifte mutluluklar diledi.

 

 

İl Genel Meclisi üyesi Bayram Altuntaş tarafından genç çifte takı takdim edildi. Düğün genç çiftin ilk dansını yapmasının ardından çeşitli etkinliklerle devam etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.