Hac Kafileleri Kırşehir'den Uğurlanmaya Başladı

YAŞAM 08.06.2024 - 14:34, Güncelleme: 08.06.2024 - 14:13
 

Hac Kafileleri Kırşehir'den Uğurlanmaya Başladı

Kırşehir'de hac kafileleri Cacabey Meydanı'nda dualarla Kutsal Topraklara uğurlanıyor.

Hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara giden hacı adayları Cacabey meydanından dualarla uğurlanıyor.Kutsal topraklara gidecek olan 35 hacı adayı için 08.06.2024 Cumartesi günü saat:08.30’da uğurlama programı düzenlendi.  Programa katılan hacı adaylarının heyecanlı oldukları görüldü. Uğurlama töreninde hacı adayları ile yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Hacı adaylarından Mustafa Eldemir; “ Yıllardır kutsal topraklara gitmek için bekliyordum, hacca gideceğim için çok heyecanlıyım. Allah yapacağımız haccımızı kabul buyursun” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 34 hacı adayı ile 1 görevli toplam 35 kişilik hac kafilesi için düzenlenen programda hacı adayları ile yakınları meydanı Cacabey meydanını doldurdular. Düzenlenen programa İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube müdürü Mustafa Yayla, İl Müftülüğü personelleri, hacı adayları ile yakınları hazır bulundular. Yapılan program da hac yolcuları; salavat, tekbir ve telbiyeler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Program, Din görevlisi Remzi Ekinci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube müdürü Mustafa Yayla bir konuşma yaptı. Yayla yaptığı konuşmasında; “Hac ibadetinin anlamına vurgu yaparak; "Hac ibadetimizde amacımıza ulaşabilmek için zihnen, fikren ve kalben inancımıza yoğunlaşmamız gereken bir ibadettir. Rabbim, yapacağınız haccınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin, salimen gidip kabul olunmuş bir hac yaparak dönebilmeyi hepinize nasip etsin. Hac yolculuğu boyunca yemeniz içmeniz, konuşmanız, düşünmeniz de ibadettir. O yüzden siz ibadettesiniz, sıradan bir yolculukta değilsiniz. Siz orada Allah’ın misafirlerisiniz. Orada Allah’ın misafirleri olduğunuzu unutmayacaksınız ve ona göre hareket edeceksiniz. Hac ibadeti süresince dua dilinizden düşmesin. Orada kendiniz için, aileniz için, ülkemizin selameti için, güvenlik güçlerimiz için, zulüm altındaki Gazze’deki ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz için dua edin. "dedi. Konuşmanın akabinde yapılan dua ile hacı adayları Ankara Esenboğa Havalimanına uğurlandı.  
Kırşehir'de hac kafileleri Cacabey Meydanı'nda dualarla Kutsal Topraklara uğurlanıyor.

Hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara giden hacı adayları Cacabey meydanından dualarla uğurlanıyor.Kutsal topraklara gidecek olan 35 hacı adayı için 08.06.2024 Cumartesi günü saat:08.30’da uğurlama programı düzenlendi.

 Programa katılan hacı adaylarının heyecanlı oldukları görüldü. Uğurlama töreninde hacı adayları ile yakınları duygu dolu anlar yaşadı. Hacı adaylarından Mustafa Eldemir; “ Yıllardır kutsal topraklara gitmek için bekliyordum, hacca gideceğim için çok heyecanlıyım. Allah yapacağımız haccımızı kabul buyursun” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 Yılı Hac Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 34 hacı adayı ile 1 görevli toplam 35 kişilik hac kafilesi için düzenlenen programda hacı adayları ile yakınları meydanı Cacabey meydanını doldurdular. Düzenlenen programa İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube müdürü Mustafa Yayla, İl Müftülüğü personelleri, hacı adayları ile yakınları hazır bulundular. Yapılan program da hac yolcuları; salavat, tekbir ve telbiyeler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Program, Din görevlisi Remzi Ekinci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra İl Müftülüğü Hac ve Umre Şube müdürü Mustafa Yayla bir konuşma yaptı. Yayla yaptığı konuşmasında; “ Hac ibadetinin anlamına vurgu yaparak; " Hac ibadetimizde amacımıza ulaşabilmek için zihnen, fikren ve kalben inancımıza yoğunlaşmamız gereken bir ibadettir. Rabbim, yapacağınız haccınızı ve ibadetlerinizi kabul etsin, salimen gidip kabul olunmuş bir hac yaparak dönebilmeyi hepinize nasip etsin. Hac yolculuğu boyunca yemeniz içmeniz, konuşmanız, düşünmeniz de ibadettir. O yüzden siz ibadettesiniz, sıradan bir yolculukta değilsiniz. Siz orada Allah’ın misafirlerisiniz. Orada Allah’ın misafirleri olduğunuzu unutmayacaksınız ve ona göre hareket edeceksiniz. Hac ibadeti süresince dua dilinizden düşmesin. Orada kendiniz için, aileniz için, ülkemizin selameti için, güvenlik güçlerimiz için, zulüm altındaki Gazze’deki ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz için dua edin. "dedi.

Konuşmanın akabinde yapılan dua ile hacı adayları Ankara Esenboğa Havalimanına uğurlandı.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.