Kırşehir'de Bir Karantina Daha

GÜNDEM 10.04.2020 - 22:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Bir Karantina Daha

Kırşehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kent merkezindeki 12 daireli bir binanın karantinaya alındığı bildirildi.

Kırşehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre ,Medrese Mahallesi 121.sokak Bektaş apartmanında ikamet eden bazı vatandaşların koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındığı belirtildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, binada temaslı kişilerin bulunması nedeniyle karantina uygulamasına karar verildiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:  ''10 Nisan 2020 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme neticesinde; İlimiz Merkez Medrese Mahallesinde bulunan bir site içerisindeki binada ikamet eden vatandaşlarımızdan bazılarının yapılan kontrollerinde Koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanılması ve temaslı şahısların bulunması nedeniyle salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir binada karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi   Tedbirler kapsamında kent merkezindeki 6 katlı ve 12 daireli binaya giriş çıkışlar yasaklandı.Kırşehir'de daha önce de yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında merkez Kervansaray Mahallesi'ndeki 80 daireli 2 binanın olduğu site ile Kaman ilçesine bağlı Savcılı Ebeyit köyündeki bir mahalle karantinaya alınmıştı.
Kırşehir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kent merkezindeki 12 daireli bir binanın karantinaya alındığı bildirildi.

Kırşehir Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre ,Medrese Mahallesi 121.sokak Bektaş apartmanında ikamet eden bazı vatandaşların koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle karantina altına alındığı belirtildi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından yapılan değerlendirmede, binada temaslı kişilerin bulunması nedeniyle karantina uygulamasına karar verildiği vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

 ''10 Nisan 2020 tarihinde toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirme neticesinde; İlimiz Merkez Medrese Mahallesinde bulunan bir site içerisindeki binada ikamet eden vatandaşlarımızdan bazılarının yapılan kontrollerinde Koronavirüs (Covid-19) vakasına rastlanılması ve temaslı şahısların bulunması nedeniyle salgının yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir binada karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' denildi

 

Tedbirler kapsamında kent merkezindeki 6 katlı ve 12 daireli binaya giriş çıkışlar yasaklandı.Kırşehir'de daha önce de yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında merkez Kervansaray Mahallesi'ndeki 80 daireli 2 binanın olduğu site ile Kaman ilçesine bağlı Savcılı Ebeyit köyündeki bir mahalle karantinaya alınmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.