25 Bin TL'lik Kredi İle İlgili Kırşehir ESOB'tan Açıklama

EKONOMİ 14.04.2020 - 14:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

25 Bin TL'lik Kredi İle İlgili Kırşehir ESOB'tan Açıklama

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeniyle ülkemizde ekonomik kalkan paketi açıklanmıştı.

  Paket kapsamında esnaflara kredi desteği verileceği ve borçların erteleneceği de belirtilmişti.Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bahamettin Öztürk , ‘’ Esnafımızın ödemek zorunda olduğu Bağ-Kur, SGK, Vergi vs. birçok ödemelerin 3 ay ve 6 ay gibi sürelerle ertelendiğini ve her esnafa 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 25 bin lira kredi tanımlanmıştır" dedi.     BAŞVURULAR 300’Ü AŞTI   Yaklaşık 1 hafta önce kullandırılmaya başlanan 25 bin liralık kredi desteğine yaklaşık 300 başvurunun yapıldığını belirten Öztürk, kredilerinin kullandırıldığını belirten Öztürk, parasal olarak bir sıkıntılarının olmadığını ve ihtiyacı olan bütün esnaf ve sanatkara yetecek plasmanlarının olduğunu belirtti. Kooperatife yapılan müracaatların gece geç saatlere kadar çalışan kooperatif personeli tarafından dosyaları hazırlanarak, ertesi gün imzaların alındığını ve bekletilmeden bankaya gönderildiğini ifade eden Başkan Öztürk; Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok kurumda mesai saatleri düşürülürken, Kooperatif personelinin gecenin geç saatlerine kadar mesai yaptığını, zorda olan esnafın işinin bir an evvel çözümlenmesi için büyük çaba gösterdiklerini  belirterek, büyük bir özveri ile çalışan Kooperatif ve Halk Bankası çalışanlarına teşekkür etti.         İnsanların hayatında dönemsel olarak inişli çıkışlı günlerin olduğunu belirten Öztürk, "bugün Millet olarak, tüm Dünya insanları olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Allah'ın her gününe şükürler olsun... inşallah bu zor sürecin üstesinden hep birlikte geleceğiz... Gelecek nesillerimize daha güzel, daha hazır bir ortam bırakmak için daha fazla çalışıp, daha fazla gayret göstereceğiz, ama bugünlerde hepimizin ortak sağlığı için biraz evde kalarak bu salgının üstesinden gelme zamanı" dedi. 
Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs nedeniyle ülkemizde ekonomik kalkan paketi açıklanmıştı.

 

Paket kapsamında esnaflara kredi desteği verileceği ve borçların erteleneceği de belirtilmişti.Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bahamettin Öztürk , ‘’ Esnafımızın ödemek zorunda olduğu Bağ-Kur, SGK, Vergi vs. birçok ödemelerin 3 ay ve 6 ay gibi sürelerle ertelendiğini ve her esnafa 6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 25 bin lira kredi tanımlanmıştır" dedi.

 

 

BAŞVURULAR 300’Ü AŞTI

 

Yaklaşık 1 hafta önce kullandırılmaya başlanan 25 bin liralık kredi desteğine yaklaşık 300 başvurunun yapıldığını belirten Öztürk, kredilerinin kullandırıldığını belirten Öztürk, parasal olarak bir sıkıntılarının olmadığını ve ihtiyacı olan bütün esnaf ve sanatkara yetecek plasmanlarının olduğunu belirtti. Kooperatife yapılan müracaatların gece geç saatlere kadar çalışan kooperatif personeli tarafından dosyaları hazırlanarak, ertesi gün imzaların alındığını ve bekletilmeden bankaya gönderildiğini ifade eden Başkan Öztürk; Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok kurumda mesai saatleri düşürülürken, Kooperatif personelinin gecenin geç saatlerine kadar mesai yaptığını, zorda olan esnafın işinin bir an evvel çözümlenmesi için büyük çaba gösterdiklerini  belirterek, büyük bir özveri ile çalışan Kooperatif ve Halk Bankası çalışanlarına teşekkür etti.

 

      İnsanların hayatında dönemsel olarak inişli çıkışlı günlerin olduğunu belirten Öztürk, "bugün Millet olarak, tüm Dünya insanları olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Allah'ın her gününe şükürler olsun... inşallah bu zor sürecin üstesinden hep birlikte geleceğiz... Gelecek nesillerimize daha güzel, daha hazır bir ortam bırakmak için daha fazla çalışıp, daha fazla gayret göstereceğiz, ama bugünlerde hepimizin ortak sağlığı için biraz evde kalarak bu salgının üstesinden gelme zamanı" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.