Antalya'dan Gelen Virüs Kırşehir'de Nasıl Yayıldı ?

GÜNDEM 31.05.2020 - 21:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Antalya'dan Gelen Virüs Kırşehir'de Nasıl Yayıldı ?

Mucur'da patlak veren Koronavirüs salgınının nasıl başladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs vakası tespit edilen Mucur'daki Yurttaşlar Apartmanı karantina altına alınmıştı.Ardından ise yine 3 pozitif vaka tespit edilen  Mucur'a bağlı Asmakaradam Köyü karantinaya alındı.Daha sonra Mucur'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.Hatta Mucur merkezin karantinaya alınması dahi gündemde.Tüm bu olanlar ''Mucur'da neler oluyor ? '' dedirtti.Peki ama art arda alınan bu kararların ardındaki patlak veren salgın nasıl başladı.   ANTALYA'DAN ALDI KIRŞEHİR'E GETİRDİ   İddiaya göre Yurttaşlar Apartmanında oturan N.Y. ve eşi  bir kaç hafta önce Antalya'dan Mucur'a geldi.Bir süre sonra yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran N.Y. ve eşine yapılan testlerde acı gerçek ortaya çıktı.Çünkü her ikisinde hatta ailenin diğer fertlerinde de yapılan testlerde de koronavirüs tespit edildi.N.Y. tedaviye alındı ancak daha vahim bir tablo ortaya çıktı.N.Y ve ailenin diğer fertlerinin Mucur merkezde ve farklı adreslere ziyarete gittiği tespit edildi.Bu yüzden N.Y.'nin ikamet ettiği apartman karantinaya alındı.     YASAĞI HİÇE SAYIP KÖYÜNE BAYRAMLAŞMAYA GİTTİ   Mucur'daki karantinadan 1 gün sonra ise bu kez Mucur'a bağlı Asmakaradam Köyü karantina alındı.Karantina kararının arkasından da yine Mucur'daki salgın vakası çıktı.Antalya'da bulaştığı virüsü Kırşehir'e getiren N.Y. Asmakaradam Köyü nufüsuna kayıtlı olan  damadı V.Ç ile görüştü.Daha soran V.Ç sokağa çıkma yasağını ihlal ederek Asmakaradam Köyüne giderek çok sayıda kişiyle bayramlaştı.     Yurttaşlar Apartmanı'nda oturan V.Ç. ve eşi S.Ç., Ramazan Bayramı'nın ardından yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Çiftin yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine çiftin test yapılan iki çocuğundan kızı E.Ç.'nin sonucu da pozitif çıkarken, diğerinin negatif çıktı.Mucur Umumi Hıfzısıhha Kurulu ise tedbir amaçlı olarak 70 haneli Asmakaradam Köyünü karantinaya alırken köyde yapılan testlerde herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadığı öğrenildi.  
Mucur'da patlak veren Koronavirüs salgınının nasıl başladığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Koronavirüs vakası tespit edilen Mucur'daki Yurttaşlar Apartmanı karantina altına alınmıştı.Ardından ise yine 3 pozitif vaka tespit edilen  Mucur'a bağlı Asmakaradam Köyü karantinaya alındı.Daha sonra Mucur'da maskesiz sokağa çıkmak yasaklandı.Hatta Mucur merkezin karantinaya alınması dahi gündemde.Tüm bu olanlar ''Mucur'da neler oluyor ? '' dedirtti.Peki ama art arda alınan bu kararların ardındaki patlak veren salgın nasıl başladı.

 

ANTALYA'DAN ALDI KIRŞEHİR'E GETİRDİ

 

İddiaya göre Yurttaşlar Apartmanında oturan N.Y. ve eşi  bir kaç hafta önce Antalya'dan Mucur'a geldi.Bir süre sonra yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye başvuran N.Y. ve eşine yapılan testlerde acı gerçek ortaya çıktı.Çünkü her ikisinde hatta ailenin diğer fertlerinde de yapılan testlerde de koronavirüs tespit edildi.N.Y. tedaviye alındı ancak daha vahim bir tablo ortaya çıktı.N.Y ve ailenin diğer fertlerinin Mucur merkezde ve farklı adreslere ziyarete gittiği tespit edildi.Bu yüzden N.Y.'nin ikamet ettiği apartman karantinaya alındı.

 

 

YASAĞI HİÇE SAYIP KÖYÜNE BAYRAMLAŞMAYA GİTTİ

 

Mucur'daki karantinadan 1 gün sonra ise bu kez Mucur'a bağlı Asmakaradam Köyü karantina alındı.Karantina kararının arkasından da yine Mucur'daki salgın vakası çıktı.Antalya'da bulaştığı virüsü Kırşehir'e getiren N.Y. Asmakaradam Köyü nufüsuna kayıtlı olan  damadı V.Ç ile görüştü.Daha soran V.Ç sokağa çıkma yasağını ihlal ederek Asmakaradam Köyüne giderek çok sayıda kişiyle bayramlaştı.

 

 

Yurttaşlar Apartmanı'nda oturan V.Ç. ve eşi S.Ç., Ramazan Bayramı'nın ardından yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Çiftin yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Bunun üzerine çiftin test yapılan iki çocuğundan kızı E.Ç.'nin sonucu da pozitif çıkarken, diğerinin negatif çıktı.Mucur Umumi Hıfzısıhha Kurulu ise tedbir amaçlı olarak 70 haneli Asmakaradam Köyünü karantinaya alırken köyde yapılan testlerde herhangi bir pozitif vakaya rastlanmadığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.