Baro Başkanlarının Engeli Kaldırıldı ; Yürüyüş Devam Edecek

GÜNDEM 23.06.2020 - 13:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Baro Başkanlarının Engeli Kaldırıldı ; Yürüyüş Devam Edecek

Avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı, baro başkanları bulundukları illerden Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü"nü başlattı.Yürüyüşleri engellen baro başkanları yapılan müzakere ile yürüyüşlerine devam edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ziyaret ettiği baro başkanlarına itidal çağrısı yapıldı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakereler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı. Baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek.Barikatın kaldırılması sonrası Ankara’ya yürüyerek girilmesine izin verilen başkanlar 200 metre yürüdükten sonra araçlarla Anıtkabir’e gidecek.     “BUNLARIN SORUMLUSU SENSİN” Yürüyüşe destek vermeyen ve bugün alana gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının protestosu ile karşılaştı. Metin Feyzioğlu’na sırtlarını dönen ve alana girmesine izin vermeyen baro başkanları, “Bunların sorumlusu sensin, sana rağmen baroları böldürmeyeceğiz. İstifa et Metin Feyzioğlu!” dedi. Feyzioğlu ile Avukattlar arasında şu diyaloglar yaşandı: Feyzioğlu(F): Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar Avukatlar (A): Sayenizde oldu. F: Sayemde olmadı ama birliğimizi bozduğunuz için olabilir mi? A: Birliği siz bozdunuz. F: Öyle sanıyorum ki bu durum çözülecek. A: Çözülüyor merak etmeyin ama sizden sebep değil. A: Size ihtiyacımız yok. Gölge etmeyin. A: Çözüyordunuz madem dün çözseydiniz. F: Peki geçmiş olsun A: Bize ‘terörist’ denirken neredeydiniz. Bunlar senin yüzünden oluyor.     BAROLARA DESTEK VERDİ CEZA KESİLDİ Ankara girişinde bekletilen baro başkanlarına destek olmak için arabasını kornasını çalan avukata “kamunun huzurunu bozmaktan” 132 lira ceza kesildi.     Yol TV'ye konuşan avukat, "Meslektaşlarıma destek için buraya geldim. Destek için korna çalarak geçmek istedim. Birçok insan da korna çalarak geçiyor. Böyle bir rezilliği kimse kaldıramıyor. Bu konuda ısrarlılar devam etsinler, biz de devam edeceğiz. Tek yaptığımız korna çalmaktı" dedi.       YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLECEĞİNİ AÇIKLADI Baro başkanları, önce Eskişehir yolunda 300 metre yürüyecek, ardından otobüslerle Tandoğan'a geçecek. Buradan yeniden Anıtkabir'e yürüyecekler. Edinilen bilgilere göre Türkiye Barolar Birliği eski başkanı ve CHP eski genel sekreteri Önder Sav İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Sav ve diğer yetkililerin yaptıkları görüşmeler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı. Buna göre polis çekilecek, baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek. Daha sonra otobüslere binecek olan baro başkanları, Tandoğan’da inerek Anıtkabir’e yürüyecek. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fezioğlu’nun ise yürüyüş kortejine alınmayacağı bildirildi.    
Avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı, baro başkanları bulundukları illerden Ankara'ya doğru "Savunma Yürüyüşü"nü başlattı.Yürüyüşleri engellen baro başkanları yapılan müzakere ile yürüyüşlerine devam edecek.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ziyaret ettiği baro başkanlarına itidal çağrısı yapıldı.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yapılan müzakereler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı. Baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek.Barikatın kaldırılması sonrası Ankara’ya yürüyerek girilmesine izin verilen başkanlar 200 metre yürüdükten sonra araçlarla Anıtkabir’e gidecek.

 

 

“BUNLARIN SORUMLUSU SENSİN”

Yürüyüşe destek vermeyen ve bugün alana gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının protestosu ile karşılaştı.

Metin Feyzioğlu’na sırtlarını dönen ve alana girmesine izin vermeyen baro başkanları, “Bunların sorumlusu sensin, sana rağmen baroları böldürmeyeceğiz. İstifa et Metin Feyzioğlu!” dedi.

Feyzioğlu ile Avukattlar arasında şu diyaloglar yaşandı:

Feyzioğlu(F): Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar
Avukatlar (A): Sayenizde oldu.
F: Sayemde olmadı ama birliğimizi bozduğunuz için olabilir mi?
A: Birliği siz bozdunuz.
F: Öyle sanıyorum ki bu durum çözülecek.
A: Çözülüyor merak etmeyin ama sizden sebep değil.
A: Size ihtiyacımız yok. Gölge etmeyin.
A: Çözüyordunuz madem dün çözseydiniz.
F: Peki geçmiş olsun
A: Bize ‘terörist’ denirken neredeydiniz. Bunlar senin yüzünden oluyor.

 

 

BAROLARA DESTEK VERDİ CEZA KESİLDİ

Ankara girişinde bekletilen baro başkanlarına destek olmak için arabasını kornasını çalan avukata “kamunun huzurunu bozmaktan” 132 lira ceza kesildi.

 

 

Yol TV'ye konuşan avukat, "Meslektaşlarıma destek için buraya geldim. Destek için korna çalarak geçmek istedim. Birçok insan da korna çalarak geçiyor. Böyle bir rezilliği kimse kaldıramıyor. Bu konuda ısrarlılar devam etsinler, biz de devam edeceğiz. Tek yaptığımız korna çalmaktı" dedi.  

 

 

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLECEĞİNİ AÇIKLADI

Baro başkanları, önce Eskişehir yolunda 300 metre yürüyecek, ardından otobüslerle Tandoğan'a geçecek. Buradan yeniden Anıtkabir'e yürüyecekler.

Edinilen bilgilere göre Türkiye Barolar Birliği eski başkanı ve CHP eski genel sekreteri Önder Sav İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Sav ve diğer yetkililerin yaptıkları görüşmeler sonucunda baro başkanlarının yürüyüşlerine devam etmesi kararı alındı.

Buna göre polis çekilecek, baro başkanları bulundukları noktadan 200 metre boyunca yürüyüş gerçekleştirecek. Daha sonra otobüslere binecek olan baro başkanları, Tandoğan’da inerek Anıtkabir’e yürüyecek. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fezioğlu’nun ise yürüyüş kortejine alınmayacağı bildirildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.