Kırşehir Bebek Ölüm Oranının En Fazla Olduğu 3. İl

SAĞLIK 25.06.2020 - 15:20, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Bebek Ölüm Oranının En Fazla Olduğu 3. İl

Türkiye İstatistik Kurumunun yayımladığı 2019 yılı ölüm verilerinde çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı.Sağlık alanında yaşanan problemler verilere yansıdı.Buna göre Kırşehir bebek ölüm oranlarının en fazla olduğu 3. il oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistiklerini yayımladı.2019 yılı verilerine göre Kırşehir'de toplam 1633 kişi yaşamını yitirdi.İstastikte dikka çeken kısım ise bebek ölüm oranları ile ilgiliydi.TUİK verilerine göre Kırşehir bebek ölüm oranlarının en fazla olduğu 3. il durumunda. HER BİN BEBEKTEN 14'Ü ÖLÜYOR Bebek ölümü canlı doğum olayı gerçekleştikten sonraki bir yıl içerisinde meydana gelen ölümleri ifade ediyor. Belli bir yıl içinde her bin canlı doğum basına düşen bebek ölüm sayısını ifade eden bebek ölüm hızı 2019 yılında Kırşehir'de 14,2 olarak gerçekleşti. Bu değerle Kırşehir bebek ölüm hızının en yüksek olduğu 3. il oldu. Bebek ölüm hızı illere göre incelendiğinde, 2019 yılında bebek ölüm hızının en yüksek olduğu il binde 16,2 ile Gaziantep oldu. Bu ili binde 15,3 ile Şanlıurfa ve binde 14,2 ile Kırşehir izledi. Bebek ölüm hızının en düşük olduğu il ise binde 3,0 ile Karabük oldu. Bu ili binde 4,7 ile Giresun, binde 4,8 ile Bartın izledi. Türkiye genelinde ise bebek ölüm hızı binde 9,1 oldu. EN FAZLA ÖLÜM KALP VE ONA BAĞLI DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINDAN KAYNAKLANIYOR Kırşehir'de yaşamını yitirenlerin hangi hastalıktan öldüğüne dair bilgilerde ise kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarının oranı göze çarpıyor.Hayatnı kaybeden Bin 633 kişiden 611'i kalp ve ona bağlı dolaşım sistemi hastalıkları yüzünden öldü.Onu 306 ölümle kanser , 234 diğer nedenler, 204 solunum sistemi rahatsızlıkları izlerken kaza nedeniyle hayatını kaybedenler ise 46 oldu.
Türkiye İstatistik Kurumunun yayımladığı 2019 yılı ölüm verilerinde çarpıcı bir sonuç ortaya çıktı.Sağlık alanında yaşanan problemler verilere yansıdı.Buna göre Kırşehir bebek ölüm oranlarının en fazla olduğu 3. il oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 yılı Ölüm ve Ölüm Nedeni İstatistiklerini yayımladı.2019 yılı verilerine göre Kırşehir'de toplam 1633 kişi yaşamını yitirdi.İstastikte dikka çeken kısım ise bebek ölüm oranları ile ilgiliydi.TUİK verilerine göre Kırşehir bebek ölüm oranlarının en fazla olduğu 3. il durumunda.

HER BİN BEBEKTEN 14'Ü ÖLÜYOR

Bebek ölümü canlı doğum olayı gerçekleştikten sonraki bir yıl içerisinde meydana gelen ölümleri ifade ediyor. Belli bir yıl içinde her bin canlı doğum basına düşen bebek ölüm sayısını ifade eden bebek ölüm hızı 2019 yılında Kırşehir'de 14,2 olarak gerçekleşti. Bu değerle Kırşehir bebek ölüm hızının en yüksek olduğu 3. il oldu. Bebek ölüm hızı illere göre incelendiğinde, 2019 yılında bebek ölüm hızının en yüksek olduğu il binde 16,2 ile Gaziantep oldu. Bu ili binde 15,3 ile Şanlıurfa ve binde 14,2 ile Kırşehir izledi. Bebek ölüm hızının en düşük olduğu il ise binde 3,0 ile Karabük oldu. Bu ili binde 4,7 ile Giresun, binde 4,8 ile Bartın izledi. Türkiye genelinde ise bebek ölüm hızı binde 9,1 oldu.

EN FAZLA ÖLÜM KALP VE ONA BAĞLI DOLAŞIM SİSTEMİ HASTALIKLARINDAN KAYNAKLANIYOR

Kırşehir'de yaşamını yitirenlerin hangi hastalıktan öldüğüne dair bilgilerde ise kalp ve dolaşım sistemi rahatsızlıklarının oranı göze çarpıyor.Hayatnı kaybeden Bin 633 kişiden 611'i kalp ve ona bağlı dolaşım sistemi hastalıkları yüzünden öldü.Onu 306 ölümle kanser , 234 diğer nedenler, 204 solunum sistemi rahatsızlıkları izlerken kaza nedeniyle hayatını kaybedenler ise 46 oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.