1 Milyon Gurbetçiye Almanya'dan Kötü Haber

DÜNYA 16.07.2020 - 09:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

1 Milyon Gurbetçiye Almanya'dan Kötü Haber

Almanya’da 2000’den sonra izinsiz Türk vatandaşlığı alanlara kötü haber.

Almanya’da Alman vatandaşı olduktan sonra izinsiz şekilde Türk vatandaşlığını geri alan Türklere kötü haber.2000 yılından sonra yeniden Türk vatandaşlığına geçtiği tespit edilen Türk kökenlilerin Alman vatandaşlığı iptal ediliyor. Habere göre Kuzey Ren Vestfalya Vatandaşlık Dairesi, bu durumda olanlara mektup göndererek iptal kararını bildirdi. Bilgileri Türkiye’den aldık İptal kararı ile ilgili gönderilen mektupta, bilgilerin Türkiye’den alındığı belirtiliyor. Habere göre isimler YSK’nın Türkiye’deki partilere ilettiği listelerden elde edildi. Almanlar affetmiyor Almanya’da yasalara göre Alman vatandaşlığına geçmek için önce Türk vatandaşlığından çıkmak gerekiyor. Geçmişte bir çok kişi Alman olabilmek için Türk vatandaşlığından çıktı. Alman olduktan sonra ise Alman yasalarına aykırı olmasına rağmen gizlice yeniden Türk vatandaşı oldu. Yıllardır bilinen bu duruma Türk makamları göz yumarken Alman makamları haberdar olduğunda derhal müdahale edip Alman vatandaşlığını iptal ediyorlar. ALman vatandaşlığını kaybedenlerin yeniden vatandaşlık için başvuruda bulunması gerekiyor.
Almanya’da 2000’den sonra izinsiz Türk vatandaşlığı alanlara kötü haber.

Almanya’da Alman vatandaşı olduktan sonra izinsiz şekilde Türk vatandaşlığını geri alan Türklere kötü haber.2000 yılından sonra yeniden Türk vatandaşlığına geçtiği tespit edilen Türk kökenlilerin Alman vatandaşlığı iptal ediliyor. Habere göre Kuzey Ren Vestfalya Vatandaşlık Dairesi, bu durumda olanlara mektup göndererek iptal kararını bildirdi.

Bilgileri Türkiye’den aldık

İptal kararı ile ilgili gönderilen mektupta, bilgilerin Türkiye’den alındığı belirtiliyor. Habere göre isimler YSK’nın Türkiye’deki partilere ilettiği listelerden elde edildi.

Almanlar affetmiyor

Almanya’da yasalara göre Alman vatandaşlığına geçmek için önce Türk vatandaşlığından çıkmak gerekiyor. Geçmişte bir çok kişi Alman olabilmek için Türk vatandaşlığından çıktı. Alman olduktan sonra ise Alman yasalarına aykırı olmasına rağmen gizlice yeniden Türk vatandaşı oldu. Yıllardır bilinen bu duruma Türk makamları göz yumarken Alman makamları haberdar olduğunda derhal müdahale edip Alman vatandaşlığını iptal ediyorlar. ALman vatandaşlığını kaybedenlerin yeniden vatandaşlık için başvuruda bulunması gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.