Sıkıntı ve Stresten Psikolojileri Bozuldu

SAĞLIK 05.09.2020 - 10:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sıkıntı ve Stresten Psikolojileri Bozuldu

Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz , Pandemi ile ön safta mücadele eden sağlık çalışanları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hastanede tüm birimlerin yoğun şekilde çalıştığını belirten Yavuz , '' Ancak 112 Acil ve İlk Yardım Servisi, Covid-19 Polikliniği ve Servisi, Yoğun Bakım Servisleri ve Acil Servis de görev yapan arkadaşlarımız gerçekten çok yoruldu. Hatta yorulmakla da kalmadı stres ve sıkıntıdan psikolojileri bozuldu. Maalesef bu durum aile ve sosyal yaşantılarına da olumsuz yansıdı. Bunun bir adım ötesinde ise bu birimlerde görevli arkadaşlarımızdan bazılarına Covid-19 virüsü bulaştı. Özellikle son günlerde ortalama 20 vakanın üzerinde hastaya müdahale eden ve Covid-19' a yakalanan arkadaşların karantinada olması nedeniyle gün aşırı nöbete gelmek durumunda kalan 112 Hızır Acil'de görevli arkadaşlarımızın yetkililerden madden (Eksikliklerin giderilmesi, Takviye yapılması) ve manen ciddi bir desteğe ihtiyaçları var. Hastanedeki saydığımız servislerde de durum bundan farklı değil. Arkadaşlarımızın özellikle değişime ve dinlenmeye çok ihtiyaçları var.'' dedi.     ''VATANDAŞLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ ''   ''Vatandaşlarımızın biz Sağlık Çalışanlarına karşı anlayışlı olup destek olması, hatta sahip çıkması ayrı bir önem arz ediyor.'' diyen Yavuz , '' Daha bugün covid-19 tedavisi görenlerden hayatını kaybedenler varken, Kırşehirde nüfus oranına göre haddinden fazla pandemi yayılmaktayken bana birşey olmaz demek kendini ve yakınlarını ölüme sürüklemeye eş değerdir. Bunun için ve sağlık çalışanlarımızın verdiği mücadeleye, emeğe destek ve saygı için lütfen yetkililerin uyarı ve önlemlerine uyalım. Özellikle maske, mesafe ve izalosyana riayet edelim. Karantinaya alındıysak dışarı çıkarak diğer vatandaşların hayatlarını riske sokup onların da vebaline ortak olmayalım. Önünü alamayacağımız bir durumla karşı karşıya kalmamak için tedbir ve kurallara uyalım, uymayanları usulünce uyaralim.'' açıklamalarında bulundu.
Kırşehir Sağlık Çalışanları Derneği Başkanı Yasin İlhan Yavuz , Pandemi ile ön safta mücadele eden sağlık çalışanları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hastanede tüm birimlerin yoğun şekilde çalıştığını belirten Yavuz , '' Ancak 112 Acil ve İlk Yardım Servisi, Covid-19 Polikliniği ve Servisi, Yoğun Bakım Servisleri ve Acil Servis de görev yapan arkadaşlarımız gerçekten çok yoruldu. Hatta yorulmakla da kalmadı stres ve sıkıntıdan psikolojileri bozuldu. Maalesef bu durum aile ve sosyal yaşantılarına da olumsuz yansıdı. Bunun bir adım ötesinde ise bu birimlerde görevli arkadaşlarımızdan bazılarına Covid-19 virüsü bulaştı. Özellikle son günlerde ortalama 20 vakanın üzerinde hastaya müdahale eden ve Covid-19' a yakalanan arkadaşların karantinada olması nedeniyle gün aşırı nöbete gelmek durumunda kalan 112 Hızır Acil'de görevli arkadaşlarımızın yetkililerden madden (Eksikliklerin giderilmesi, Takviye yapılması) ve manen ciddi bir desteğe ihtiyaçları var. Hastanedeki saydığımız servislerde de durum bundan farklı değil. Arkadaşlarımızın özellikle değişime ve dinlenmeye çok ihtiyaçları var.'' dedi.

 

 

''VATANDAŞLARIN DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ ''

 

''Vatandaşlarımızın biz Sağlık Çalışanlarına karşı anlayışlı olup destek olması, hatta sahip çıkması ayrı bir önem arz ediyor.'' diyen Yavuz , '' Daha bugün covid-19 tedavisi görenlerden hayatını kaybedenler varken, Kırşehirde nüfus oranına göre haddinden fazla pandemi yayılmaktayken bana birşey olmaz demek kendini ve yakınlarını ölüme sürüklemeye eş değerdir. Bunun için ve sağlık çalışanlarımızın verdiği mücadeleye, emeğe destek ve saygı için lütfen yetkililerin uyarı ve önlemlerine uyalım. Özellikle maske, mesafe ve izalosyana riayet edelim. Karantinaya alındıysak dışarı çıkarak diğer vatandaşların hayatlarını riske sokup onların da vebaline ortak olmayalım. Önünü alamayacağımız bir durumla karşı karşıya kalmamak için tedbir ve kurallara uyalım, uymayanları usulünce uyaralim.'' açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.