Kırşehir'de Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı Belli Oldu

GÜNDEM 17.09.2020 - 17:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Yılın Ahisi, Kalfası ve Çırağı Belli Oldu

Kırşehir'de yılın Ahisi , kalfası ve çırağına şed kuşatılarak ödülleri takdim edildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile başlayan programda İlin Ahisi seçilen Saraç Mehmet Eroğlu’na Vali İbrahim Akın şed kuşatarak ödülünü verirken İlin Kalfası seçilen mobilyacı Ahmet Kaya’ya Milletvekili Mustafa Kendirli, İlin Çırağı oto elektrikçisi Mehmet İnan’a ise Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ödüllerini takdim etti.     Vali Akın, programdan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak maksadıyla düzenlenen 33. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında seçilen İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağını kutluyorum. Kendilerine bugün Şed Kuşatarak ödüllerini verdik. Meslek hayatlarında yakaladıkları bu başarılarının devamını diliyorum.” dedi.     Ödül töreninin ardından Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Uzun Çarşı esnafını gezerek esnaflara karanfil, içerisinde maske ve kolonya gibi hediyeler bulunan çantalardan ve üstünde Ahilik Öğütleri yazan belgeler dağıttılar.  
Kırşehir'de yılın Ahisi , kalfası ve çırağına şed kuşatılarak ödülleri takdim edildi.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve yapılan dua ile başlayan programda İlin Ahisi seçilen Saraç Mehmet Eroğlu’na Vali İbrahim Akın şed kuşatarak ödülünü verirken İlin Kalfası seçilen mobilyacı Ahmet Kaya’ya Milletvekili Mustafa Kendirli, İlin Çırağı oto elektrikçisi Mehmet İnan’a ise Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ödüllerini takdim etti.

 

 

Vali Akın, programdan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Ahilik kültürünü yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak maksadıyla düzenlenen 33. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında seçilen İlin Ahisi, İlin Kalfası ve İlin Çırağını kutluyorum. Kendilerine bugün Şed Kuşatarak ödüllerini verdik. Meslek hayatlarında yakaladıkları bu başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 

 

Ödül töreninin ardından Vali İbrahim Akın, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ve Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz Uzun Çarşı esnafını gezerek esnaflara karanfil, içerisinde maske ve kolonya gibi hediyeler bulunan çantalardan ve üstünde Ahilik Öğütleri yazan belgeler dağıttılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.