6 Personele Usulsüz Şekilde Ödeme Yapılmış

GÜNDEM 09.10.2020 - 07:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

6 Personele Usulsüz Şekilde Ödeme Yapılmış

Sayıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan rapora göre ; Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan 6 personele usulsüz şekilde ''seyyar görev tazminatı'' ödenmiş.

2019 yılına ait genel bütçeli kamu idareleri raporu açıklandı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait raporda Kırşehir ile ilgili bir kısımda yer aldı.Rapora göre ''seyyar görev tazminatı'' hakkı olmadığı halde 6 personele 263 gün olmak üzere döner sermayeden mevzuata aykırı şekilde ödeme yapıldığı ortaya çıktı.Kırşehir dışında 11 İlde daha benzer şekilde usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı.   İŞTE SAYIŞTAYIN RAPORUNA GİREN O KISIM :   01.01.2019-31.12.2019 tarihleri arasında seyyar olarak görev verilebilecek memur ve işçi personelin unvanları, sayıları ve bu doğrultuda döner sermayeden ödeme yapılabilecek gün sayılarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığınca vize edilen cetvellere göre, İdare; mühendis, mimar, jeomorfolog, şehir plancısı, biyolog, tekniker, uzman, teknisyen, fen memuru, teknik T.C. Sayıştay Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri 2019 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu 166 ressam, kimyager ve şoför unvanlarındaki memur personele seyyar görev tazminatı ödeyebilecektir. Yapılan incelemede, aşağıdaki tabloda detayları yer alan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vize edilen cetvellerde bulunmayan il müdürü, il müdür yardımcısı, şube müdürü, araştırmacı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi unvanlarda çalışan memurlara mevzuata aykırı olarak seyyar görev tazminatı ödendiği tespit edilmiştir.      
Sayıştay Başkanlığı tarafından yayınlanan rapora göre ; Kırşehir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde çalışan 6 personele usulsüz şekilde ''seyyar görev tazminatı'' ödenmiş.

2019 yılına ait genel bütçeli kamu idareleri raporu açıklandı.Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ait raporda Kırşehir ile ilgili bir kısımda yer aldı.Rapora göre ''seyyar görev tazminatı'' hakkı olmadığı halde 6 personele 263 gün olmak üzere döner sermayeden mevzuata aykırı şekilde ödeme yapıldığı ortaya çıktı.Kırşehir dışında 11 İlde daha benzer şekilde usulsüzlük yapıldığı ortaya çıktı.

 

İŞTE SAYIŞTAYIN RAPORUNA GİREN O KISIM :

 

01.01.2019-31.12.2019 tarihleri arasında seyyar olarak görev verilebilecek memur ve işçi personelin unvanları, sayıları ve bu doğrultuda döner sermayeden ödeme yapılabilecek gün sayılarına ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığınca vize edilen cetvellere göre, İdare; mühendis, mimar, jeomorfolog, şehir plancısı, biyolog, tekniker, uzman, teknisyen, fen memuru, teknik T.C. Sayıştay Başkanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri 2019 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu 166 ressam, kimyager ve şoför unvanlarındaki memur personele seyyar görev tazminatı ödeyebilecektir. Yapılan incelemede, aşağıdaki tabloda detayları yer alan ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vize edilen cetvellerde bulunmayan il müdürü, il müdür yardımcısı, şube müdürü, araştırmacı, veri hazırlama ve kontrol işletmeni gibi unvanlarda çalışan memurlara mevzuata aykırı olarak seyyar görev tazminatı ödendiği tespit edilmiştir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.