Kırşehir'de Veliler Bazı Özel Okul ve Kurslardan Şikayetçi

EĞİTİM 15.10.2020 - 20:45, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Veliler Bazı Özel Okul ve Kurslardan Şikayetçi

Kırşehir'de öğrenci velileri çocuklarının eğitim aldığı bazı özel okul ve kurslardan şikayetçi.

Pandemi süreci nedeniyle bir süre okulların eğitime ara vermesi ve uzaktan eğitime geçilmesi sonrasında birçok veli çocuklarının kayıtlı olduğu özel okul ve kurslar ile ilişkisini kesmek istedi.Ancak iddiaya göre ; bu özel okul ve kurslar daha önce velilere taahhüt ettikleri , ''Okullar açılmazsa'' ücretleri iade ederiz sözünü yerine getirmediler.   ''ÜCRETİN TAMAMI ÖDENİR DEYİP KESİNTİ YAPTILAR''   Gazetemize ulaşan bir öğrenci velisi , '' Çocuğum 11. sınıfta okumakta iken 12. sınıf için mayıs ayında kayıt yenilemeye gittik. Pandemiden dolayı Bu yıl okullar açılmazsa veya nakil alırsa ne olacak diye sorunca ücretin tamamı ödenir dendi. Bizde çocuğumuzun kaydını yenileyip ücretin tamamını kredi kartı ile ödedik. Bu yıl 1 eyllde okullar açılmadan kaydı başka okula aldık. Okul idaresine nakil için ve ücret iadesi için dilekçe verdim. Ücretin 10 unu keseriz dediler. Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği 56.maddede yazıyor dendi. Baktım tamam o zaman orada da en geç 1 ay içerisinde de ücret ödenir deniyor dememe rağmen ücretimi iade etmiyorlar. CİMER’e yazdım İBAN numaram olamadığımdan dolayı ücret iadesi yapılamamıştır diye cevap geldi. Be kredi kartı ile ödedim ve de telefonum var beni de tanıyorlar ödememek için zorluk çıkarıyorlar. Bir arkadaşımın da aynı sorunu var başka velilerin madur olamamaları için haber yaparsanız sevinirim. Saygılarımla'' ifadelerini kullandı.   ''SADECE 3 AY GİTTİ PARANIN TAMAMINI İSTEDİLER''   Bir başka vatandaş ise çocuğunu bir özel kursa gönderdiğini, kurs için 4 bin 500 TL'lik senet imzalatıldığını belirtirken , '' Pandemi nedeniyle kursların kapatılması ile birlikte çocuğumun ilişiğini kesmek istedim.Daha önce 1000 TL ödediğim için 3 bin 500 TL kalmıştı.Çocuğumun sadece 3 ay devam ettiğini kalan kalan sürenin hesaplanarak senedimden düşülmesini ve senedimin iadesini istedim.Kursun sahibi paranın tamamını isteyerek ''git bildiğin yere şikayet et'' dedi.Bu yapılan resmen tefeciliktir.Haksız yere vermedikleri hizmetin parasını vatandaştan tahsil edemezler.'' dedi.
Kırşehir'de öğrenci velileri çocuklarının eğitim aldığı bazı özel okul ve kurslardan şikayetçi.

Pandemi süreci nedeniyle bir süre okulların eğitime ara vermesi ve uzaktan eğitime geçilmesi sonrasında birçok veli çocuklarının kayıtlı olduğu özel okul ve kurslar ile ilişkisini kesmek istedi.Ancak iddiaya göre ; bu özel okul ve kurslar daha önce velilere taahhüt ettikleri , ''Okullar açılmazsa'' ücretleri iade ederiz sözünü yerine getirmediler.

 

''ÜCRETİN TAMAMI ÖDENİR DEYİP KESİNTİ YAPTILAR''

 

Gazetemize ulaşan bir öğrenci velisi , '' Çocuğum 11. sınıfta okumakta iken 12. sınıf için mayıs ayında kayıt yenilemeye gittik. Pandemiden dolayı Bu yıl okullar açılmazsa veya nakil alırsa ne olacak diye sorunca ücretin tamamı ödenir dendi. Bizde çocuğumuzun kaydını yenileyip ücretin tamamını kredi kartı ile ödedik. Bu yıl 1 eyllde okullar açılmadan kaydı başka okula aldık. Okul idaresine nakil için ve ücret iadesi için dilekçe verdim. Ücretin 10 unu keseriz dediler. Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği 56.maddede yazıyor dendi. Baktım tamam o zaman orada da en geç 1 ay içerisinde de ücret ödenir deniyor dememe rağmen ücretimi iade etmiyorlar. CİMER’e yazdım İBAN numaram olamadığımdan dolayı ücret iadesi yapılamamıştır diye cevap geldi. Be kredi kartı ile ödedim ve de telefonum var beni de tanıyorlar ödememek için zorluk çıkarıyorlar. Bir arkadaşımın da aynı sorunu var başka velilerin madur olamamaları için haber yaparsanız sevinirim. Saygılarımla'' ifadelerini kullandı.

 

''SADECE 3 AY GİTTİ PARANIN TAMAMINI İSTEDİLER''

 

Bir başka vatandaş ise çocuğunu bir özel kursa gönderdiğini, kurs için 4 bin 500 TL'lik senet imzalatıldığını belirtirken , '' Pandemi nedeniyle kursların kapatılması ile birlikte çocuğumun ilişiğini kesmek istedim.Daha önce 1000 TL ödediğim için 3 bin 500 TL kalmıştı.Çocuğumun sadece 3 ay devam ettiğini kalan kalan sürenin hesaplanarak senedimden düşülmesini ve senedimin iadesini istedim.Kursun sahibi paranın tamamını isteyerek ''git bildiğin yere şikayet et'' dedi.Bu yapılan resmen tefeciliktir.Haksız yere vermedikleri hizmetin parasını vatandaştan tahsil edemezler.'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.