Kırşehir'de Koronavirüse Bağlı Can Kayıpları Ürkütücü Boyutta

SAĞLIK 03.12.2020 - 11:14, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Koronavirüse Bağlı Can Kayıpları Ürkütücü Boyutta

Artan vakalar ile birlikte Yoğun bakım ünitesinin dolduğu Kırşehir'de ölümler de giderek artıyor.

Tüm yurdu olduğu gibi Kırşehir'i de etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgını giderek artıyor.Kırşehir'de günlük salgın vakaları 240'a yaklaşırken toplam aktif vaka sayısı ise 2 bini aşmış durumda.35 hasta kapasiteli pandemi yoğun bakım servisinin tamamı dolarken 10'a yakın hasta ise entübe olarak tedavi görüyor.Koronavirüs tedavisi görenlerden günlük ortalama 5 hasta ise yaşamını yitiriyor.   YAŞLI ÇİFT BİRER GÜN ARAYLA HAYATINI KAYBETTİ   Kırşehir Bağbaşı Mahallesi'nde yaşayan Yaşar Dağlı (71) ve eşi Fadime Dağlı (68) çiftinin bir süre önce koronavirüs testleri pozitif çıktı.     Evde tedavi gördüğü sırada durumu ağırlaşan Fadime Dağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 68 yaşındaki Fadime Dağlı hastanede yapılan 3 günlük tedavinin ardından evine gönderildi ancak yaşam savaşını kaybetti. Eşinin vefatının ardından hastanede tedavi altına alınan Yaşar Dağlı ise eşinin ölümünden 4 gün sonra yaşamını yitirdi. Komşuları tarafından da oldukça sevilen yaşlı çift, Bağbaşı Mezarlığında toprağa verildi.   MUCUR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ COVID-19'A YENİK DÜŞTÜ   Kırşehir Mucur Belediye Meclisi Üyesi Ramazan Erdoğan koronavirüs nedeniyle 20 gündür Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Erdoğan 20 günlük tedavi sonucunda yaşam savaşını kaybetti.     Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz koronavirüsten hayatını kaybeden meclis üyesi Erdoğan için taziye mesajı yayınladı. Yılmaz mesajında, "Koronavirüs teşhisi ile hastanede tedaviye alınan, Mucur Belediye Meclis üyemiz Ramazan Erdoğan ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Rabbimden rahmet sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın cenazesi memleketi Mucur'a bağlı Kurugöl köyünde defnedildi.   RİSK YOĞUNLUK HARİTASINDA SON DURUM  
Artan vakalar ile birlikte Yoğun bakım ünitesinin dolduğu Kırşehir'de ölümler de giderek artıyor.

Tüm yurdu olduğu gibi Kırşehir'i de etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgını giderek artıyor.Kırşehir'de günlük salgın vakaları 240'a yaklaşırken toplam aktif vaka sayısı ise 2 bini aşmış durumda.35 hasta kapasiteli pandemi yoğun bakım servisinin tamamı dolarken 10'a yakın hasta ise entübe olarak tedavi görüyor.Koronavirüs tedavisi görenlerden günlük ortalama 5 hasta ise yaşamını yitiriyor.

 

YAŞLI ÇİFT BİRER GÜN ARAYLA HAYATINI KAYBETTİ

 

Kırşehir Bağbaşı Mahallesi'nde yaşayan Yaşar Dağlı (71) ve eşi Fadime Dağlı (68) çiftinin bir süre önce koronavirüs testleri pozitif çıktı.

 

 

Evde tedavi gördüğü sırada durumu ağırlaşan Fadime Dağlı Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 68 yaşındaki Fadime Dağlı hastanede yapılan 3 günlük tedavinin ardından evine gönderildi ancak yaşam savaşını kaybetti. Eşinin vefatının ardından hastanede tedavi altına alınan Yaşar Dağlı ise eşinin ölümünden 4 gün sonra yaşamını yitirdi.

Komşuları tarafından da oldukça sevilen yaşlı çift, Bağbaşı Mezarlığında toprağa verildi.

 

MUCUR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ COVID-19'A YENİK DÜŞTÜ

 

Kırşehir Mucur Belediye Meclisi Üyesi Ramazan Erdoğan koronavirüs nedeniyle 20 gündür Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Erdoğan 20 günlük tedavi sonucunda yaşam savaşını kaybetti.

 

 

Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz koronavirüsten hayatını kaybeden meclis üyesi Erdoğan için taziye mesajı yayınladı. Yılmaz mesajında, "Koronavirüs teşhisi ile hastanede tedaviye alınan, Mucur Belediye Meclis üyemiz Ramazan Erdoğan ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Rabbimden rahmet sevenleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın cenazesi memleketi Mucur'a bağlı Kurugöl köyünde defnedildi.

 

RİSK YOĞUNLUK HARİTASINDA SON DURUM

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.