Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Yağışı Uyarısı

YAŞAM 22.03.2021 - 21:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Meteorolojiden Sağanak Yağış ve Kar Yağışı Uyarısı

Meteorolojiden yapılan tahmini değerlendirmede ; Salı günü sağanak yağışın olacağı ancak çarşamba ve perşembe günü havanın soğumasıyla birlikte sağanak yağışın yerini kar yağışına bırakacağı belirtildi.

Yapılan deperlendirmede, ''Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak tüm yurdu etkileyeceği belirtilerek , ''  23.03.2021 Salı; Bölgemiz sorumluluk sahasında bulunan illerde (Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Sivas) yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, akşam geç saatlere kadar devam edeceği bekleniyor. 24-25.03.2021 Çarşamba ve Perşembe; Bölgemizin batı kesimlerinden başlayacak soğuma ile birlikte yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Etkili olan yağışlı sistemin hafta sonu bölgemiz sorumluluk sahasını terk edeceği bekleniyor.'' denildi. Bölgede beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi gerektiği bildirildi.
Meteorolojiden yapılan tahmini değerlendirmede ; Salı günü sağanak yağışın olacağı ancak çarşamba ve perşembe günü havanın soğumasıyla birlikte sağanak yağışın yerini kar yağışına bırakacağı belirtildi.

Yapılan deperlendirmede, ''Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk bir sistemin Türkiye'nin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak tüm yurdu etkileyeceği belirtilerek , ''  23.03.2021 Salı; Bölgemiz sorumluluk sahasında bulunan illerde (Kırşehir, Kayseri, Nevşehir, Yozgat, Sivas) yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, akşam geç saatlere kadar devam edeceği bekleniyor. 24-25.03.2021 Çarşamba ve Perşembe; Bölgemizin batı kesimlerinden başlayacak soğuma ile birlikte yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Etkili olan yağışlı sistemin hafta sonu bölgemiz sorumluluk sahasını terk edeceği bekleniyor.'' denildi.

Bölgede beklenen soğuk hava, yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik tahmin ve uyarıları dikkatle takip edilmesi gerektiği bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.