Kırşehir'de O Bölgeden Termal Su Fışkırdı

GÜNDEM 15.04.2021 - 12:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de O Bölgeden Termal Su Fışkırdı

Daha önce petrol arama faaliyetlerinin başlatıldığı ancak sonuçlandırılamadığı Bayramuşağı Köyünde termal su sevinci yaşanıyor.

    2011 yılında Türkiye Petrolleri tarafından Bayramuşağı Köyü ile Medetsiz Köyleri arasında bulunan arazide başlatılan petrol arama çalışmaları netice vermemiş ancak 650 metrede sıcak suya rastlanmıştı.Sondaj yapılan yer geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli özel bir firmaya devredildi.Firmanın ilk işi ise termal suyu yeryüzüne çıkarmak oldu.Aralarında köy muhtarı Halit Yıldırım ve çok sayıda vatandaşın arazisinde çıkan termal su büyük sevinç yarattı.     SU 92 DERECE DAHA DA ARTABİLİR   Arazilerinde termal su çıkan köy muhtarı Halit Yıldırım konu ile ilgili , ‘’7-8 yıl önce devlet burada petrol araması yaptı ancak bir sonuç elde edemedi.Geçtiğimiz günlerde burayı İstanbul’da faaliyet gösteren bir firma devraldı.1800 metreye kadar sondaj vurulmuştu ve 650 metrede sıcak suya rastlanmıştı.Sıcak su su pompaları yardımıyla yer yüzüne çıkarıldı.İlk yapılan ölçümlerde 92 derece olduğu tespit edildi.Gerekli çalışmaların ardından suyun sıcaklığının 100 dereceye kadar çıkacağını düşünüyoruz.Zaten neredeyse buhar şeklinde çıkıyor.’’ ifadelerini kullandı.     YÜZDE 80 SERA YAPILACAK   Köylerinde çıkan termal suyun yüksek derecede minerale sahip olduğunu belirten Yıldırım , ‘’Yüzde 80 termal suyu seracılık için kullanacağız.Ancak siz de biliyorsunuz bölgemiz termal turizm merkezi Kozaklı’ya çok yakın.Termal turizm için de düşünülebilir.Yatırımcı olursa otel de yapılabilir’’ dedi.    
Daha önce petrol arama faaliyetlerinin başlatıldığı ancak sonuçlandırılamadığı Bayramuşağı Köyünde termal su sevinci yaşanıyor.

 

 

2011 yılında Türkiye Petrolleri tarafından Bayramuşağı Köyü ile Medetsiz Köyleri arasında bulunan arazide başlatılan petrol arama çalışmaları netice vermemiş ancak 650 metrede sıcak suya rastlanmıştı.Sondaj yapılan yer geçtiğimiz günlerde İstanbul merkezli özel bir firmaya devredildi.Firmanın ilk işi ise termal suyu yeryüzüne çıkarmak oldu.Aralarında köy muhtarı Halit Yıldırım ve çok sayıda vatandaşın arazisinde çıkan termal su büyük sevinç yarattı.

 

 

SU 92 DERECE DAHA DA ARTABİLİR

 

Arazilerinde termal su çıkan köy muhtarı Halit Yıldırım konu ile ilgili , ‘’7-8 yıl önce devlet burada petrol araması yaptı ancak bir sonuç elde edemedi.Geçtiğimiz günlerde burayı İstanbul’da faaliyet gösteren bir firma devraldı.1800 metreye kadar sondaj vurulmuştu ve 650 metrede sıcak suya rastlanmıştı.Sıcak su su pompaları yardımıyla yer yüzüne çıkarıldı.İlk yapılan ölçümlerde 92 derece olduğu tespit edildi.Gerekli çalışmaların ardından suyun sıcaklığının 100 dereceye kadar çıkacağını düşünüyoruz.Zaten neredeyse buhar şeklinde çıkıyor.’’ ifadelerini kullandı.

 

 

YÜZDE 80 SERA YAPILACAK

 

Köylerinde çıkan termal suyun yüksek derecede minerale sahip olduğunu belirten Yıldırım , ‘’Yüzde 80 termal suyu seracılık için kullanacağız.Ancak siz de biliyorsunuz bölgemiz termal turizm merkezi Kozaklı’ya çok yakın.Termal turizm için de düşünülebilir.Yatırımcı olursa otel de yapılabilir’’ dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.