Seyfe Gölünde Su Seviyesi Arttı Göçmen Kuşlar Gelmeye Başladı

TURİZM 16.04.2021 - 11:48, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Seyfe Gölünde Su Seviyesi Arttı Göçmen Kuşlar Gelmeye Başladı

Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde su seviyesi, son yağışlarla birlikte arttı.Göçmen kuşlar ise yavaş yavaş göle gelmeye başladı.

Türkiye'nin en önemli sit bölgelerinden olan ve kuraklık ile mücadele eden 152 Bin Hektarlık Seyfe Gölü ve Obruk Köyü , geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte hasas alan ilan edilerek kesin koruma listesine alınmıştı.     Son yıllarda kuraklığını etkisini gittikçe artırdığı ve suyun tamamen çekildiği Seyfe Gölünde son dönemdeki yağışlar ile birlikte su seviyesi de giderek arttı.     Su seviyesinin artması ile birlikte gölde  flamingolar da görülmeye başlanırken, doğaseverler ise 187 kuş türüne ev sahipliği yapan gölde fotoğraf çektiriyor.
Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde su seviyesi, son yağışlarla birlikte arttı.Göçmen kuşlar ise yavaş yavaş göle gelmeye başladı.

Türkiye'nin en önemli sit bölgelerinden olan ve kuraklık ile mücadele eden 152 Bin Hektarlık Seyfe Gölü ve Obruk Köyü , geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile birlikte hasas alan ilan edilerek kesin koruma listesine alınmıştı.

 

 

Son yıllarda kuraklığını etkisini gittikçe artırdığı ve suyun tamamen çekildiği Seyfe Gölünde son dönemdeki yağışlar ile birlikte su seviyesi de giderek arttı.

 

 

Su seviyesinin artması ile birlikte gölde  flamingolar da görülmeye başlanırken, doğaseverler ise 187 kuş türüne ev sahipliği yapan gölde fotoğraf çektiriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.