Elektrik Akımına Kapılan Büyükbaş Hayvanları Telef Oldu

YAŞAM 16.04.2021 - 23:59, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Elektrik Akımına Kapılan Büyükbaş Hayvanları Telef Oldu

Kırşehir'de bir çiftlikte bulunan 8 İnek ve 1 buzağı elektrik akımına kapılarak telef oldu.

    Boztepe ilçesine bağlı Hatunoğlu Köyü'nde bulunan Bayram Kılıç`a ait ahırda bulunan 12 hayvandan 8 inek ve 1 buzağı elektrik akımına kapılarak telef oldu.Diğer 3 hayvanın ise boyunlarından iple bağlı oldukları için kurtuldukları öğrenildi.       ''BİR ÇOĞU GEBE İDİ''   Hatunoğlu köyündeki ahırın sahibi Bayram Kılıç yaptığı açıklamada, ''sabah hayvanlara bakmak için ahıra girdiğimde hayvanların bir çoğunun yerde yattığını gördüm. 12 hayvanım vardı, 8'i elektrik çarpması sonucu telef oldu ve bir çoğu gebe idi. Hayvanların üçü zincirlerini kırıp kaçabilmişler diğerlerine bir şey yapamadım. Elektrik akımı nedeniyle bir de buzağım ölmüş. İple bağlı olan hayvanlarda bir zarar yok ama zincire bağlı hayvanların hepsi zarar gördü.'' dedi.  
Kırşehir'de bir çiftlikte bulunan 8 İnek ve 1 buzağı elektrik akımına kapılarak telef oldu.
 

 
Boztepe ilçesine bağlı Hatunoğlu Köyü'nde bulunan Bayram Kılıç`a ait ahırda bulunan 12 hayvandan 8 inek ve 1 buzağı elektrik akımına kapılarak telef oldu.Diğer 3 hayvanın ise boyunlarından iple bağlı oldukları için kurtuldukları öğrenildi.
 
 
 
''BİR ÇOĞU GEBE İDİ''
 
Hatunoğlu köyündeki ahırın sahibi Bayram Kılıç yaptığı açıklamada, ''sabah hayvanlara bakmak için ahıra girdiğimde hayvanların bir çoğunun yerde yattığını gördüm. 12 hayvanım vardı, 8'i elektrik çarpması sonucu telef oldu ve bir çoğu gebe idi. Hayvanların üçü zincirlerini kırıp kaçabilmişler diğerlerine bir şey yapamadım. Elektrik akımı nedeniyle bir de buzağım ölmüş. İple bağlı olan hayvanlarda bir zarar yok ama zincire bağlı hayvanların hepsi zarar gördü.'' dedi.
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.