Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tekrar İhaleye Çıkıyor

GÜNDEM 18.05.2021 - 12:00, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Aşıkpaşa Tabiat Parkı Tekrar İhaleye Çıkıyor

Pastaneci olan işletmecisi kaçtığı için kaderine terk edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı tekrar ihaleye çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaklaşık 12 Milyon TL'ye mal edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı Yaşar Bahçeci döneminde Kırşehir Belediyesi'ne devredilmişti.31 Mart yerel seçimlerinden sonra Selahattin Ekicioğlu göreve gelir gelmez ilk iş olarak Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın devir sözleşmesindeki tutarın ilk taksidini yatırdı ancak Tarım ve Orman Bakanlığı siyasi bir karara imza atarak sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu.   BIRAKIP KAÇTI   Daha sonra ise Aşıkpaşa Tabiat Parkı ihaleye çıkarıldı.Tek firmanın katıldığı ihalede Park , Ankaralı bir Pastaneciye yıllık 260 Bin TL karşılığında devredildi.20 bin TL sermayeli Selvi Pasta Cafe Unlu Mamülleri adıyla faaliyet gösteren ve sempati adı altında bir pastane işleten firma , Aşıkpaşa Tabiat Parkında bir dizi işlem yaparak düğün salonuna çevirdi.Ancak Kırşehir Halkının da tepkisiyle karşılaşan pastaneci, parkı işletemeyeceğini anlayınca bırakıp kaçtı.   EKİCİOĞLU'NUN TALEBİ YERİNE GETİRİLMEDİ   Pastanecinin bırakıp kaçması ve sonrasında sözleşmeyi feshetmesiyle birlikte Aşıkpaşa Tabiat Parkı kaderine terk edilmişti.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise yaptığı açıklamada , parkta ciddi anlamda yeninden bakım ve onarım çalışması yapılması gerektiğini  ve bakanlığın bunları gerçekleştirmesi durumunda parkı devralabileceklerini belirtti.Ancak bununla ilgili bakanlık herhangi bir işlem yapmadı ve Parkı tekrar ihaleye çıkardı.   PARK İHALEYE ÇIKARILDI   Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre ''Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Kırşehir Şube Müdürlüğü Aşıkpaşa Tabiat Parkı Kapı Girişi İşletmeciliği, günübirlik kullanım alanı işletmeciliği, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe işletmeciliği, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe işletmeciliği, çadırlı kamp alanı işletmeciliği ve yöresel ürünler satış alanı işletmecilik ihalesi yapılacaktır.'' denildi.Parkın işletilmesi için biçilen muammen bedel olarak ise 232 bin 970 TL gösterildi.İlanda söz konusu bedelin yüzde 10'u kadarını teminat olarak 26 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00'e kadar Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü İstanbul Caddesi No: 98 Kat: 4 Oda No:407 Altındağ-ANKARA adresine sıra numaralı alındı karşılığında verilmesi istendi.Söz konusu park için şimdiden Kırşehir'de bazı iş adamlarının da ihaleye gireceği öğrenildi.   İŞTE O İLAN KARARI    
Pastaneci olan işletmecisi kaçtığı için kaderine terk edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı tekrar ihaleye çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaklaşık 12 Milyon TL'ye mal edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı Yaşar Bahçeci döneminde Kırşehir Belediyesi'ne devredilmişti.31 Mart yerel seçimlerinden sonra Selahattin Ekicioğlu göreve gelir gelmez ilk iş olarak Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın devir sözleşmesindeki tutarın ilk taksidini yatırdı ancak Tarım ve Orman Bakanlığı siyasi bir karara imza atarak sözleşmeyi tek taraflı olarak feshettiğini duyurdu.

 

BIRAKIP KAÇTI

 

Daha sonra ise Aşıkpaşa Tabiat Parkı ihaleye çıkarıldı.Tek firmanın katıldığı ihalede Park , Ankaralı bir Pastaneciye yıllık 260 Bin TL karşılığında devredildi.20 bin TL sermayeli Selvi Pasta Cafe Unlu Mamülleri adıyla faaliyet gösteren ve sempati adı altında bir pastane işleten firma , Aşıkpaşa Tabiat Parkında bir dizi işlem yaparak düğün salonuna çevirdi.Ancak Kırşehir Halkının da tepkisiyle karşılaşan pastaneci, parkı işletemeyeceğini anlayınca bırakıp kaçtı.

 

EKİCİOĞLU'NUN TALEBİ YERİNE GETİRİLMEDİ

 

Pastanecinin bırakıp kaçması ve sonrasında sözleşmeyi feshetmesiyle birlikte Aşıkpaşa Tabiat Parkı kaderine terk edilmişti.Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise yaptığı açıklamada , parkta ciddi anlamda yeninden bakım ve onarım çalışması yapılması gerektiğini  ve bakanlığın bunları gerçekleştirmesi durumunda parkı devralabileceklerini belirtti.Ancak bununla ilgili bakanlık herhangi bir işlem yapmadı ve Parkı tekrar ihaleye çıkardı.

 

PARK İHALEYE ÇIKARILDI

 

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre ''Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü Kırşehir Şube Müdürlüğü Aşıkpaşa Tabiat Parkı Kapı Girişi İşletmeciliği, günübirlik kullanım alanı işletmeciliği, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe işletmeciliği, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe işletmeciliği, çadırlı kamp alanı işletmeciliği ve yöresel ürünler satış alanı işletmecilik ihalesi yapılacaktır.'' denildi.Parkın işletilmesi için biçilen muammen bedel olarak ise 232 bin 970 TL gösterildi.İlanda söz konusu bedelin yüzde 10'u kadarını teminat olarak 26 Mayıs Çarşamba günü saat 11:00'e kadar Tarım ve Orman Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü İstanbul Caddesi No: 98 Kat: 4 Oda No:407 Altındağ-ANKARA adresine sıra numaralı alındı karşılığında verilmesi istendi.Söz konusu park için şimdiden Kırşehir'de bazı iş adamlarının da ihaleye gireceği öğrenildi.

 

İŞTE O İLAN KARARI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.