Sakarya'ya Canlı Yayınla Ahilik Anlatıldı

KÜLTÜR 05.06.2021 - 12:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Sakarya'ya Canlı Yayınla Ahilik Anlatıldı

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya İl Müftülüğü ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı katkılarıyla Kırşehir'den Sakarya'ya gönül köprüsü kurularak Ahilik anlatıldı.

    Özellikle son dönemde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin de girişimleriyle Ahiliği sadece bilmek değil aynı zamanda ''öğrenmek ve yaşamak'' için de önemli projelere imza atılıyor.Ahiliği öğrencilere ders olarak okutan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından uygulanan  bu projelerden birisi de esnaflara Ahiliği öğretme ve uygulamalarını sağlamak.Yakın bir süreç içerisinde Üniversite ve ESOB ile birlikte Kırşehir'de Ahilik esnaflara anlatılacak ve program sonunda ''Ahilik'' sertifikası takdim edilecek.Proje şimdiden diğer illerin de dikkatini çekmiş durumda.     Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya İl Müftülüğü ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen ve İdris Altuner'in sunduğu program kapsamında Kırşehir'den canlı yayın yapıldı ve Ahilik Sakarya'ya anlatıldı.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel , ''Ahi Evran , Ahilik ve Gençlik'' konulu program ile canlı yayında ''Ahiliği ve Ahi Evran'ı'' Sakarya'daki izleyicilere aktardı.     ''AHİLİĞİ GÜNÜMÜZE ENTEGRE EDEREK TEKRAR SIÇRAMA YAPABİLİRİZ'' Ahiliğin tarihinin ve işleyişinin ele alınmasının yanında atılacak en önemli adımın Ahiliğin günümüze entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Gökbel , ''O dönemde Ahilik nasıl başarı sağlamış , Anadolu'yu nasıl eğitmiş ve oradan nasıl bir Osmanlı İmparatorluğu doğmuş ve Osmanlı İmparatorluğu'ndaki bu Ahiliği Batı alarak kendisini nasıl geliştirmiş ; bunları ele almamız gerekiyor.Batılı Bilim Adamları diyor ki ; Ahilik , Anadolu'nun rönesansıdır.Onlar Ahiliğin farkında ama biz unutmuşuz Ahiliği.Ancak yine de bu süreçten sonra Ahilik'ten neler çıkarabiliriz , günümüze nasıl entegre edebiliriz , hangi yönlerini alırsak bu devletin tekrar sıçramasına ve önünü açmasını sağlar ; bunları ele almamız ve işlememiz gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.
Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya İl Müftülüğü ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı katkılarıyla Kırşehir'den Sakarya'ya gönül köprüsü kurularak Ahilik anlatıldı.

 

 

Özellikle son dönemde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin de girişimleriyle Ahiliği sadece bilmek değil aynı zamanda ''öğrenmek ve yaşamak'' için de önemli projelere imza atılıyor.Ahiliği öğrencilere ders olarak okutan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından uygulanan  bu projelerden birisi de esnaflara Ahiliği öğretme ve uygulamalarını sağlamak.Yakın bir süreç içerisinde Üniversite ve ESOB ile birlikte Kırşehir'de Ahilik esnaflara anlatılacak ve program sonunda ''Ahilik'' sertifikası takdim edilecek.Proje şimdiden diğer illerin de dikkatini çekmiş durumda.

 

 

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya İl Müftülüğü ve Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı katkılarıyla düzenlenen ve İdris Altuner'in sunduğu program kapsamında Kırşehir'den canlı yayın yapıldı ve Ahilik Sakarya'ya anlatıldı.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel , ''Ahi Evran , Ahilik ve Gençlik'' konulu program ile canlı yayında ''Ahiliği ve Ahi Evran'ı'' Sakarya'daki izleyicilere aktardı.

 

 

''AHİLİĞİ GÜNÜMÜZE ENTEGRE EDEREK TEKRAR SIÇRAMA YAPABİLİRİZ''

Ahiliğin tarihinin ve işleyişinin ele alınmasının yanında atılacak en önemli adımın Ahiliğin günümüze entegre edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ahmet Gökbel , ''O dönemde Ahilik nasıl başarı sağlamış , Anadolu'yu nasıl eğitmiş ve oradan nasıl bir Osmanlı İmparatorluğu doğmuş ve Osmanlı İmparatorluğu'ndaki bu Ahiliği Batı alarak kendisini nasıl geliştirmiş ; bunları ele almamız gerekiyor.Batılı Bilim Adamları diyor ki ; Ahilik , Anadolu'nun rönesansıdır.Onlar Ahiliğin farkında ama biz unutmuşuz Ahiliği.Ancak yine de bu süreçten sonra Ahilik'ten neler çıkarabiliriz , günümüze nasıl entegre edebiliriz , hangi yönlerini alırsak bu devletin tekrar sıçramasına ve önünü açmasını sağlar ; bunları ele almamız ve işlememiz gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.