Kırşehir'de TYP Krizi

EĞİTİM 28.09.2021 - 10:07, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de TYP Krizi

Kırşehir'de bulunan okullarda görevlendirilen hizmetli,görevli ve güvenlik personeli İŞKUR tarafından karşılanmadığı için burada görevlendirilen personelin ücreti velilerden isteniyor.Bu hizmetler için açılan 111 kişilik kadro ise yetersiz.

Daha önce İŞKUR aracılığı ile Kırşehir'de bulunan okullarda hizmetli, görevli ve güvenlik elemanı olarak çok sayıda kişi Toplum Yararına Program kapsamında istihdam ediliyordu.Böylece okullarda hizmetli , görevli ve güvenlik problemi çözülürken işsiz durumdaki vatandaşlar da iş bulma imkanı elde edebiliyordu.   ÜCRETLERİNİ VELİLER ÖDEDİ Ancak yüz yüze eğitimin yapıldığı 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İŞKUR aracılığı ile henüz herhangi bir personel tahsis edilmedi.Bu nedenle çok sayıda okulda hizmetli, bakıcı anne ve güvenlik gibi kadrolara yapılan atamaların ücreti okul tarafından velilerden istendi.Yani okullarda görevlendirilen personelin ücretini devlet değil veliler ödedi.   2019'DA 380 ,2020'DE 455 ,2021 YILINDA 111 KİŞİ Yüz yüze eğitim öncesi İŞKUR tarafından yapılması gereken atamalar geciktiği için özellikle güvenlik noktasında büyük problemler yaşanıyor.Geçtiğimiz hafta İŞKUR tarafından yapılan duyuruda Kırşehir genelindeki bütün  okullarda görevlendirilmek üzere 111 kişilik TYP başvurusu alınacağı bildirilmişti.Ancak aynı program kapsamında 2019 yılında toplam 380 kişilik kadro 2020 yılında ise 455 kişilik kadro tahsis edilmişti.Yani okullardaki personel problemi 111 kişi ile de giderilemeyecek.Okul tarafından görevlendirilen personelin maaşı ise  velilerden istenmeye devam edecek.   ''BAKICI ANNENİN MAAŞINI BİZ ÖDÜYORUZ'' Söz konusu durum ile ilgili değerlendirmede bulunan bir okurumuz , ''Okullarda hizmetli yok , güvenlik yok.TYP'ye umut bağlamak yanlış.Milli Eğitim Bakanı çıkıyor her türlü hazırız diyor ama hiç hazırlık falan yok.Sayın Valimizi , il milli eğitim müdürümüzü göreve davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.Bir diğer okurumuz ise , ''Çocuğum bu yıl anaokuluna başladı.Bizden kayıt sırasında 200 TL ücret alınmıştı.Daha sonra bizden her ay 50 TL daha ücret alacaklarını belirttiler.Sorduğumuzda ise yeni görevlendirilen bakıcı anne için toplanacağı söylendi.Yani devlet okuluna çocuğumuzu gönderiyoruz ama artık her ay ücret ödemeye başladık.'' şeklinde açıklamada bulundu.   İLÇELERDE HİZMETLİ VE KALORİFERCİ YOK Öte yandan doğalgaz bulunmayan ilçelerde ise durum daha da vahim.Bazı vatandaşlar ilçede bulunan okullarda hizmetli hatta kaloriferci dahi bulunmadığını belirtiyor.İŞKUR'un atayacağı 111 kişinin ise hangi okula yeteceği merak konusu...
Kırşehir'de bulunan okullarda görevlendirilen hizmetli,görevli ve güvenlik personeli İŞKUR tarafından karşılanmadığı için burada görevlendirilen personelin ücreti velilerden isteniyor.Bu hizmetler için açılan 111 kişilik kadro ise yetersiz.

Daha önce İŞKUR aracılığı ile Kırşehir'de bulunan okullarda hizmetli, görevli ve güvenlik elemanı olarak çok sayıda kişi Toplum Yararına Program kapsamında istihdam ediliyordu.Böylece okullarda hizmetli , görevli ve güvenlik problemi çözülürken işsiz durumdaki vatandaşlar da iş bulma imkanı elde edebiliyordu.

 

ÜCRETLERİNİ VELİLER ÖDEDİ

Ancak yüz yüze eğitimin yapıldığı 2021-2022 eğitim-öğretim yılında İŞKUR aracılığı ile henüz herhangi bir personel tahsis edilmedi.Bu nedenle çok sayıda okulda hizmetli, bakıcı anne ve güvenlik gibi kadrolara yapılan atamaların ücreti okul tarafından velilerden istendi.Yani okullarda görevlendirilen personelin ücretini devlet değil veliler ödedi.

 

2019'DA 380 ,2020'DE 455 ,2021 YILINDA 111 KİŞİ

Yüz yüze eğitim öncesi İŞKUR tarafından yapılması gereken atamalar geciktiği için özellikle güvenlik noktasında büyük problemler yaşanıyor.Geçtiğimiz hafta İŞKUR tarafından yapılan duyuruda Kırşehir genelindeki bütün  okullarda görevlendirilmek üzere 111 kişilik TYP başvurusu alınacağı bildirilmişti.Ancak aynı program kapsamında 2019 yılında toplam 380 kişilik kadro 2020 yılında ise 455 kişilik kadro tahsis edilmişti.Yani okullardaki personel problemi 111 kişi ile de giderilemeyecek.Okul tarafından görevlendirilen personelin maaşı ise  velilerden istenmeye devam edecek.

 

''BAKICI ANNENİN MAAŞINI BİZ ÖDÜYORUZ''

Söz konusu durum ile ilgili değerlendirmede bulunan bir okurumuz , ''Okullarda hizmetli yok , güvenlik yok.TYP'ye umut bağlamak yanlış.Milli Eğitim Bakanı çıkıyor her türlü hazırız diyor ama hiç hazırlık falan yok.Sayın Valimizi , il milli eğitim müdürümüzü göreve davet ediyoruz.'' ifadelerini kullandı.Bir diğer okurumuz ise , ''Çocuğum bu yıl anaokuluna başladı.Bizden kayıt sırasında 200 TL ücret alınmıştı.Daha sonra bizden her ay 50 TL daha ücret alacaklarını belirttiler.Sorduğumuzda ise yeni görevlendirilen bakıcı anne için toplanacağı söylendi.Yani devlet okuluna çocuğumuzu gönderiyoruz ama artık her ay ücret ödemeye başladık.'' şeklinde açıklamada bulundu.

 

İLÇELERDE HİZMETLİ VE KALORİFERCİ YOK

Öte yandan doğalgaz bulunmayan ilçelerde ise durum daha da vahim.Bazı vatandaşlar ilçede bulunan okullarda hizmetli hatta kaloriferci dahi bulunmadığını belirtiyor.İŞKUR'un atayacağı 111 kişinin ise hangi okula yeteceği merak konusu...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.