525 Keklik Kırşehir'de Doğaya Bırakıldı

YAŞAM 13.10.2021 - 10:47, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

525 Keklik Kırşehir'de Doğaya Bırakıldı

Kırşehir'de süne ile mücadele kapsamında ve doğal hayatın desteklenmesi amacıyla 525 keklik doğaya salındı.

Geçtiğimiz günlerde, Kervansaray Dağları'na, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu Yaban Koyunları salınmıştı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü bu kez de süne ile mücadele ve doğal hayatın desteklenmesi kapsamında 525 kekliği doğaya saldı.       ''KIRŞEHİR'DE BUĞDAY TARLALARININ EN BÜYÜK DÜŞMANI SÜNELER'' Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada , Kırşehir'de 17 Köyün dağlık alanlarına toplam 525 kelik bırakıldığı açıklandı.Kekliklerin Yozgat Keklik Üretme İstasyonundan temin edildiği belirtilen açıklamada ,  "Kışlama döneminde süneleri yiyerek besleniyorlar. Kırşehir'de buğday tarlalarının en büyük düşmanı süneler. Ürünü bitiriyor. Keklik süneyi yiyerek bu mücadeleye katkı veriyor." ifadelerini kullanıldı.    
Kırşehir'de süne ile mücadele kapsamında ve doğal hayatın desteklenmesi amacıyla 525 keklik doğaya salındı.

Geçtiğimiz günlerde, Kervansaray Dağları'na, nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Anadolu Yaban Koyunları salınmıştı.Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü bu kez de süne ile mücadele ve doğal hayatın desteklenmesi kapsamında 525 kekliği doğaya saldı.

 

 

 

''KIRŞEHİR'DE BUĞDAY TARLALARININ EN BÜYÜK DÜŞMANI SÜNELER''
Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada , Kırşehir'de 17 Köyün dağlık alanlarına toplam 525 kelik bırakıldığı açıklandı.Kekliklerin Yozgat Keklik Üretme İstasyonundan temin edildiği belirtilen açıklamada ,  "Kışlama döneminde süneleri yiyerek besleniyorlar. Kırşehir'de buğday tarlalarının en büyük düşmanı süneler. Ürünü bitiriyor. Keklik süneyi yiyerek bu mücadeleye katkı veriyor." ifadelerini kullanıldı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.