Metin İlhan Karakurt Kaplıcasını Meclis Gündemine Taşıdı

SİYASET 10.11.2021 - 22:16, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Metin İlhan Karakurt Kaplıcasını Meclis Gündemine Taşıdı

Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Karakurt Kaplıcası'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Kırşehir İl Özel İdare sorumluluk alanı içerisinde kalan ve atıl durumdaki kaplıca ile ilgili , ''Atıl kalsın, çürüsün ama CHP’li Kırşehir Belediyesi’ne vermeyelim mantığı sizi çürütmeye devam edecek. Siz İl Özel İdaresi olarak kaplıca ile ilgili yıllardır hiçbir şey yapamadınız, bırakın işin ehli yapsın! Lütfen engel olmayınız, Kırşehir’li hemşerilerimizin faydalanacağı ve şehrimize katma değer oluşturacak yeni bir yatırım yapılsın'' değerlendirmesinde bulunan Metin İlhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alarak konuyu meclis gündemine taşıdı.   ''KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MAKUL TALEBİNE OLUMLU YANIT VERİLMELİ'' Meclis Genel Kurulunda söz alan İlhan , ''Türkiye'nin en önemli Termal Şifalı sularından birini barındıran Kırşehir Karakurt Kaplıcaları yıllardır atıl vaziyette beklemektedir.2017 yılında il özel idaresi aracılığıyla yap-işlet-devret projesi hazırlandıysa da şu ana kadar hiçbir adım atılmamıştır.Böyle bir kaplıcanın atıl kalmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerel yönetimler genel müdürlüğünün onay vermiş olmasına rağmen Kırşehir Belediyesi'nin, termal kaplıca ve sağlık tesisi yapmak için il özel idaresine yapmış olduğu talep yazısına il özel idaresi tarafından çok ilginç bir şekilde ''asli göreviniz ve hizmet alanınız dışında'' denilerek red cevabı verilmiştir.Kırşehir için çok önemli bir tarihi değerin yok olmasına başta il özel idaresi yetkilileri olmak üzere kimsenin göz yummaya hakkı yoktur.Bu sebeple bir an önce bu yanlıştan dönülüp Kırşehir Belediyesi'nin bu makul talebine olumlu yanıt verilmeldir'' dedi.
Kırşehir CHP Milletvekili Metin İlhan, Karakurt Kaplıcası'nı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Kırşehir İl Özel İdare sorumluluk alanı içerisinde kalan ve atıl durumdaki kaplıca ile ilgili , ''Atıl kalsın, çürüsün ama CHP’li Kırşehir Belediyesi’ne vermeyelim mantığı sizi çürütmeye devam edecek. Siz İl Özel İdaresi olarak kaplıca ile ilgili yıllardır hiçbir şey yapamadınız, bırakın işin ehli yapsın! Lütfen engel olmayınız, Kırşehir’li hemşerilerimizin faydalanacağı ve şehrimize katma değer oluşturacak yeni bir yatırım yapılsın'' değerlendirmesinde bulunan Metin İlhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda söz alarak konuyu meclis gündemine taşıdı.

 

''KIRŞEHİR BELEDİYESİ'NİN MAKUL TALEBİNE OLUMLU YANIT VERİLMELİ''

Meclis Genel Kurulunda söz alan İlhan , ''Türkiye'nin en önemli Termal Şifalı sularından birini barındıran Kırşehir Karakurt Kaplıcaları yıllardır atıl vaziyette beklemektedir.2017 yılında il özel idaresi aracılığıyla yap-işlet-devret projesi hazırlandıysa da şu ana kadar hiçbir adım atılmamıştır.Böyle bir kaplıcanın atıl kalmaması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yerel yönetimler genel müdürlüğünün onay vermiş olmasına rağmen Kırşehir Belediyesi'nin, termal kaplıca ve sağlık tesisi yapmak için il özel idaresine yapmış olduğu talep yazısına il özel idaresi tarafından çok ilginç bir şekilde ''asli göreviniz ve hizmet alanınız dışında'' denilerek red cevabı verilmiştir.Kırşehir için çok önemli bir tarihi değerin yok olmasına başta il özel idaresi yetkilileri olmak üzere kimsenin göz yummaya hakkı yoktur.Bu sebeple bir an önce bu yanlıştan dönülüp Kırşehir Belediyesi'nin bu makul talebine olumlu yanıt verilmeldir'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.