13 Yıldır Kayıp Haasan Kırışık İle İlgili Mahkeme Görüldü

GÜNDEM 25.11.2021 - 18:33, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

13 Yıldır Kayıp Haasan Kırışık İle İlgili Mahkeme Görüldü

Kırşehir'de yaklaşık 13 yıl önce kaybolan eski belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'ı öldürdükleri iddiasıyla 4'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

13 yıl önce kaybolan eski belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'a ait olduğu öne sürülen ve bağ evinde bulunan ''Almanya gidiyorum'' yazılı not üzerinde yapılan kriminal araştırmalarda; yazıyı tutuksuz yargılanan sanıklardan birinin kaleme aldığının tespit edilmesi üzerine suç şüphesi bulunan R.A, M.K, G.K. ve F.K, 25 Şubat'ta Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi heyeti kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.   SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 'tasarlayarak canavarca hislerle öldürmek, evrak yoluyla yağma, şantaj ve suç işlemek için örgüt kurmak' suçlarından tutuklu yargılanan R.A, M.K, G.K, F.K. ile tutuksuz sanıklar M.D, A.S. ve Ö.K. ve müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Kırışık'a ait bağ evinde bulunan ve " Almanya'ya gidiyorum" el yazılı notla ilgili Ankara Kriminal Polis Laboratuvarından gelen rapora ilişkin sanıkların savunması alındı. Raporda el yazısının kendisine ait olduğu değerlendirilen kadın sanık F.K, suçlamaları kabul etmeyerek, "9 aydır tutukluyum. Bağ evini de anahtarları da bilmiyorum. Olayla ilgim yok. Ben cinayet işleyecek bir insan değilim. Tahliye ve beratımı talep ediyorum" dedi.   ''ALMANYA OLAYINI ONLAR UYDURDU'' Müşteki Mustafa Kırışık da ağabeyinin kaybolmasından sonra bulunan aracında bağ evinin anahtarlarının olmadığını belirterek, "Bağ evinin anahtarları ağabeyimin arabasında olurdu. Araba teslim edildiğinde anahtarlar yoktu. Eve hırsız olarak girmelerine gerek yok, çünkü anahtar kendilerindeydi. Almanya olayını da zaten onlar uydurmuştu" diye konuştu.Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.     ''13 YIL SONRA İLK KEZ UMUTLANDIK'' Kardeş Mustafa Kırışık, ağabeyi Hasan Kırşık'ın kendisine 'Kardeşim Mustafa, çocuklar sana emanet hakkını helal et' mesajından sonra kaybolduğunu söyledi. Kayıp belediye meclisi üyesi davası kapsamında yapılan kriminal incelemesinin ardından sır perdesinin aralanması bekleniyor. , "2008 yılından bu yana mesaj dışında hiçbir haber alamadık. Ne kendisine ne de cenazesine ulaşabildik. Elimizde olan tek bilgi telefonuma gönderdiği 'çocuklarım sana emanet' mesajı" dedi. Ağabeyinin kaybolmasının ardından geçen süre içerisinde çok fazla kişinin ifadesinin alındığını ve dava kapsamında 4 kişinin tutuklu olduğunu anlatan Kırışık, "Dört kişi Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. İnşallah kişi ya da kişiler cezasını bulacak. 13 yıl sonra ilk kez umutlandık. 13 yıl sonrasında biz cenazemize kavuşurken suçlular da cezasını çekecekler" diye konuştu.  
Kırşehir'de yaklaşık 13 yıl önce kaybolan eski belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'ı öldürdükleri iddiasıyla 4'ü tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

13 yıl önce kaybolan eski belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'a ait olduğu öne sürülen ve bağ evinde bulunan ''Almanya gidiyorum'' yazılı not üzerinde yapılan kriminal araştırmalarda; yazıyı tutuksuz yargılanan sanıklardan birinin kaleme aldığının tespit edilmesi üzerine suç şüphesi bulunan R.A, M.K, G.K. ve F.K, 25 Şubat'ta Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi nöbetçi heyeti kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 'tasarlayarak canavarca hislerle öldürmek, evrak yoluyla yağma, şantaj ve suç işlemek için örgüt kurmak' suçlarından tutuklu yargılanan R.A, M.K, G.K, F.K. ile tutuksuz sanıklar M.D, A.S. ve Ö.K. ve müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada, Kırışık'a ait bağ evinde bulunan ve " Almanya'ya gidiyorum" el yazılı notla ilgili Ankara Kriminal Polis Laboratuvarından gelen rapora ilişkin sanıkların savunması alındı. Raporda el yazısının kendisine ait olduğu değerlendirilen kadın sanık F.K, suçlamaları kabul etmeyerek, "9 aydır tutukluyum. Bağ evini de anahtarları da bilmiyorum. Olayla ilgim yok. Ben cinayet işleyecek bir insan değilim. Tahliye ve beratımı talep ediyorum" dedi.

 

''ALMANYA OLAYINI ONLAR UYDURDU''

Müşteki Mustafa Kırışık da ağabeyinin kaybolmasından sonra bulunan aracında bağ evinin anahtarlarının olmadığını belirterek, "Bağ evinin anahtarları ağabeyimin arabasında olurdu. Araba teslim edildiğinde anahtarlar yoktu. Eve hırsız olarak girmelerine gerek yok, çünkü anahtar kendilerindeydi. Almanya olayını da zaten onlar uydurmuştu" diye konuştu.Mahkeme heyeti, sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı 9 Aralık tarihine erteledi.

 

 

''13 YIL SONRA İLK KEZ UMUTLANDIK''

Kardeş Mustafa Kırışık, ağabeyi Hasan Kırşık'ın kendisine 'Kardeşim Mustafa, çocuklar sana emanet hakkını helal et' mesajından sonra kaybolduğunu söyledi. Kayıp belediye meclisi üyesi davası kapsamında yapılan kriminal incelemesinin ardından sır perdesinin aralanması bekleniyor. , "2008 yılından bu yana mesaj dışında hiçbir haber alamadık. Ne kendisine ne de cenazesine ulaşabildik. Elimizde olan tek bilgi telefonuma gönderdiği 'çocuklarım sana emanet' mesajı" dedi. Ağabeyinin kaybolmasının ardından geçen süre içerisinde çok fazla kişinin ifadesinin alındığını ve dava kapsamında 4 kişinin tutuklu olduğunu anlatan Kırışık, "Dört kişi Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. İnşallah kişi ya da kişiler cezasını bulacak. 13 yıl sonra ilk kez umutlandık. 13 yıl sonrasında biz cenazemize kavuşurken suçlular da cezasını çekecekler" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.