Kimayasal Atıklar Özbağ'da Doğaya Bırakılıyor

GÜNDEM 08.12.2021 - 19:02, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kimayasal Atıklar Özbağ'da Doğaya Bırakılıyor

Kırşehir Merkeze bağlı Özbağ'da, bir demir döküm fabrikasına ait kimyasal atıkların doğaya bırakıldığı öne sürüldü.

Kırşehir'e 5 km uzaklıktan bulunan Özbağ'a ait katı atık alanında ürküten görüntüler kaydedildi.Görüntülerde kimyasal atıkların doğaya bırakıldığı açıkça görülebiliyor.Söz konusu atıkların Özbağ'da faaliyet gösteren ÇEMAŞ'a ait olduğu iddia ediliyor.     Özbağ Belediyesi'ne ait katı atık alanında doğaya bırakılan kimyasal atıkların büyük oranda kurşun, çinko ve civa gibi zehirli maddeler içerdiği düşünülüyor.Bu maddelerin yer altı sularına karışması ise büyük bir felakete yol açabilir.     Nitekim kimyasal atıkların bırakıldığı alan, Kırşehir'e içme suyu sağlayan su depolarının yanı başında bulunuyor.Zehirli Atıkların yer altı sularına karışması insan sağlığını da büyük tehlikeye atıyor.  
Kırşehir Merkeze bağlı Özbağ'da, bir demir döküm fabrikasına ait kimyasal atıkların doğaya bırakıldığı öne sürüldü.

Kırşehir'e 5 km uzaklıktan bulunan Özbağ'a ait katı atık alanında ürküten görüntüler kaydedildi.Görüntülerde kimyasal atıkların doğaya bırakıldığı açıkça görülebiliyor.Söz konusu atıkların Özbağ'da faaliyet gösteren ÇEMAŞ'a ait olduğu iddia ediliyor.

 

 

Özbağ Belediyesi'ne ait katı atık alanında doğaya bırakılan kimyasal atıkların büyük oranda kurşun, çinko ve civa gibi zehirli maddeler içerdiği düşünülüyor.Bu maddelerin yer altı sularına karışması ise büyük bir felakete yol açabilir.

 

 

Nitekim kimyasal atıkların bırakıldığı alan, Kırşehir'e içme suyu sağlayan su depolarının yanı başında bulunuyor.Zehirli Atıkların yer altı sularına karışması insan sağlığını da büyük tehlikeye atıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.