Akçakele'de Patlama : 3 Askerimiz Şehit Oldu

GÜNDEM 08.01.2022 - 23:18, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Akçakele'de Patlama : 3 Askerimiz Şehit Oldu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa Akçakale'de teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Sınır hattından acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa Akçakale’de 3 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.   MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: * Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, P.Tğm. Murat ALYAKUT, P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR ve P.Onb. Enes KOÇ şehit olmuştur.     * Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.   P.Tğm. Murat ALYAKUT   Saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut’un (26) acı haberi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşayan Havva ve İsmail Alyakut çiftine yetkililer tarafından verildi.Alyakut çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları, eve akın etti.Yakınlarının teselli ettiği Alyakut ailesinin evi ile sokağına Türk bayrağı asıldı.   P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR   Saldırıda şehit olan Er Ertuğrul Ulupınar’ın acı haberi Mersin’deki ailesine ulaştı.Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.   P.Onb. Enes KOÇ   Saldırıda şehit olan er Enes Koç’un acı haberi İstanbul Bahçelievler’de yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.   TERÖR MEVZİLERİ TOPÇU ATIŞIYLA VURULDU Saldırının ardından güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Tel Abyad’ın batısında tespit edilen terör örgütü PKK/YPG mevzileri, sınır hattı ve Suriye’de konuşlu TSK birlikleri tarafından topçu atışlarıyla vuruldu.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa Akçakale'de teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Sınır hattından acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Şanlıurfa Akçakale’de 3 askerimizin şehit olduğunu duyurdu.

 

MSB’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Akçakale/Şanlıurfa hudut hattında, 8 Ocak 2022 tarihinde, teröristlerce döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız, P.Tğm. Murat ALYAKUT, P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR ve P.Onb. Enes KOÇ şehit olmuştur.

 

 

* Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

 

P.Tğm. Murat ALYAKUT

 

Saldırıda şehit olan Piyade Teğmen Murat Alyakut’un (26) acı haberi, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde yaşayan Havva ve İsmail Alyakut çiftine yetkililer tarafından verildi.Alyakut çifti, acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Haberi duyan şehidin yakınları ve komşuları, eve akın etti.Yakınlarının teselli ettiği Alyakut ailesinin evi ile sokağına Türk bayrağı asıldı.

 

P.Söz. Er Ertuğrul ULUPINAR

 

Saldırıda şehit olan Er Ertuğrul Ulupınar’ın acı haberi Mersin’deki ailesine ulaştı.Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.

 

P.Onb. Enes KOÇ

 

Saldırıda şehit olan er Enes Koç’un acı haberi İstanbul Bahçelievler’de yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi.Şehidin evine Türk bayrakları asıldı. Sağlık ekiplerinin de hazır bulunduğu şehit evi yasa boğuldu.

 

TERÖR MEVZİLERİ TOPÇU ATIŞIYLA VURULDU

Saldırının ardından güvenlik güçleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Tel Abyad’ın batısında tespit edilen terör örgütü PKK/YPG mevzileri, sınır hattı ve Suriye’de konuşlu TSK birlikleri tarafından topçu atışlarıyla vuruldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.