Önce Bindirim Sonra İndirim

GÜNDEM 14.02.2022 - 10:10, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Önce Bindirim Sonra İndirim

Yüzde 7'lik KDV indirimi öncesi zincir marketlerin teme gıda ürünlerinde fiyat artışına gittiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele kapsamında temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV'nin yüzde 1'e indirileceğini duyurmuştu.Hafta sonu resmi gazetede yayınlanan karar pazartesi günü uygulanmaya başladı.Vatandaşlar temel gıda ürünlerinde indirim beklerken bir anda yeni zamlarla karşılaştılar. Alışveriş için marketlere giden vatandaşlar yeni fiyatları görüncü şaşkına döndüler.Çünkü önceki hafta yazılı fiyatların yerine zamlı yeni fiyat etiketlerini gördüler.Yüzde 7'lik KDV indiriminin yürürlüğe konulmasından önce yapılan bu değişiklik akıllara tek bir soru getirdi :   YÜZDE 7'LİK İNDİRİM BY-PASS MI EDİLİYOR ? Temel gıda ürünlerinde gidilecek yüzde 7'lik indirime sevinen vatandaşlar, indirim kararı öncesi fiyatların üstüne yeni zamları görünce hayal kırıklığına uğradı.Zincir marketlerde en son cuma günü 38.90 TL'den satışa sunulan yumurtanın yeni fiyatının 45,90 TL olduğu görüldü.Yüzde 7'lik indirimin kendilerine değil marketlere yaradığını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi.   AHLAK YOKSUNU BİR ZİHNİYET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ Zincir marketteki yumurta fiyatını sosyal medya hesabından paylaşan Fatih İlhan isimli bir vatandaş  '' 38,9 lira olan yumurta bugün 45,9 liraya çıkarılmış. Üstelik beş zincir marketin tamamında aynı fiyat.Adamlar 7 indirimi yumurta da şimdiden yuttu bile...! bilinçli Tüketici olmayı öğrenmemiz lazım çünkü ahlak yoksunu bir zihniyet ile karşı karşıyayız.'' diyerek yöneticileri denetime çağırdı.
Yüzde 7'lik KDV indirimi öncesi zincir marketlerin teme gıda ürünlerinde fiyat artışına gittiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonla mücadele kapsamında temel gıda ürünlerindeki yüzde 8'lik KDV'nin yüzde 1'e indirileceğini duyurmuştu.Hafta sonu resmi gazetede yayınlanan karar pazartesi günü uygulanmaya başladı.Vatandaşlar temel gıda ürünlerinde indirim beklerken bir anda yeni zamlarla karşılaştılar.

Alışveriş için marketlere giden vatandaşlar yeni fiyatları görüncü şaşkına döndüler.Çünkü önceki hafta yazılı fiyatların yerine zamlı yeni fiyat etiketlerini gördüler.Yüzde 7'lik KDV indiriminin yürürlüğe konulmasından önce yapılan bu değişiklik akıllara tek bir soru getirdi :

 

YÜZDE 7'LİK İNDİRİM BY-PASS MI EDİLİYOR ?

Temel gıda ürünlerinde gidilecek yüzde 7'lik indirime sevinen vatandaşlar, indirim kararı öncesi fiyatların üstüne yeni zamları görünce hayal kırıklığına uğradı.Zincir marketlerde en son cuma günü 38.90 TL'den satışa sunulan yumurtanın yeni fiyatının 45,90 TL olduğu görüldü.Yüzde 7'lik indirimin kendilerine değil marketlere yaradığını belirten vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

 

AHLAK YOKSUNU BİR ZİHNİYET İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Zincir marketteki yumurta fiyatını sosyal medya hesabından paylaşan Fatih İlhan isimli bir vatandaş  '' 38,9 lira olan yumurta bugün 45,9 liraya çıkarılmış. Üstelik beş zincir marketin tamamında aynı fiyat.Adamlar 7 indirimi yumurta da şimdiden yuttu bile...! bilinçli Tüketici olmayı öğrenmemiz lazım çünkü ahlak yoksunu bir zihniyet ile karşı karşıyayız.'' diyerek yöneticileri denetime çağırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.