Kırşehir Güzergahı Kullanılmayan Proje Milyarlar Yuttu

GÜNDEM 16.02.2022 - 23:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Güzergahı Kullanılmayan Proje Milyarlar Yuttu

Vatandaşın devlete ödediği vergiler nasıl mı çarçur ediliyor, nasıl mı peşkeş çekiliyor ?   Gelin birlikte bakalım !   Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı için açık ve şeffaf bir fizibilite etüdü yapılsaydı emin olun güzergahı Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Kayseri-Sivas olurdu. Tabi burada şehir merkezlerinden bahsediyorum.   Hem daha fazla nüfusa ulaşıyorsunuz hem de düz bir alan olduğu için yapım maliyeti daha az.   Ancak beyler ağalar illa siyasi hesap peşindeler ya...   Proje, Ankara-Yozgat-Sivas hattı olarak inşa ediliyor.   Daha sonra Kayseri bağlantısı için de Yerköy'den Kayseri'ye ayrı bir hat çıkarılıyor yani ekstra bir maliyet daha.   Yani Kırşehir hattı üzerinden yapılması halinde ekstra bir hat çıkmasına gerek olmayacakken, Kayseri'ye bağlantı vermek için ekstra bir hat daha inşa ediliyor.Tabi bu da devlete ekstra bir maliyet yükü daha bindiriyor.   Projedeki asıl kara delik ise Kırşehir'den geçmesin diye tercih ettikleri güzergahın dağlık ve engebelik olması...   O kadar köprü ve tünel yaptılar ki proje 25 Milyar TL yuttu ve hala da yutmaya devam ediyor.   Nedir bu Kırşehir'e kininiz kardeşim ?   Ne istiyorsunuz bu memleketten ?   Kırşehir, milli mücadelede varını yoğunu bu vatan için ortaya koymuş bir il iken ne diye ''düşman topraklar'' muamelesi yapılıyor bir anlam veremiyoruz.   Anadolu, Moğollara savaşmadan boyun eğerken, düşmana karşı savaşarak kılıçtan geçirilen bir şehirden bahsediyoruz.   Oy mu vermedi kardeşim oy da verdi ama ne yapıldı? Bu hızlı tren hattı projeleri çok önceleri hazırlandı.Ama görüyoruz ki kimsenin sesi de çıkmamış.   Ya da ''Kırşehir güzergahı daha az maliyetli bizim daha fazla para kazandırmamız lazım'' diyerek yandaşları semirtmek için  mi o güzergahı tercih ettiniz ?   Yani Kırıkkale-Kırşehir-Kayseri hattı o kadar ugun ki hızlı tren hattı için.Birkaç yer dışında köprü dahi yapmanıza gerek yok.   Ayrıca yapılan hat üzerinde doğru düzgün nüfus da yok.   Amacınız vatandaş için proje yapmak mı yoksa birileri para kazansın diye proje uydurmak mı ?   Bu projenin yapımını Cin Major Bridge ile 5'li çete olarak bilinen Cengiz-Mapa-LİMAK-Kolin ortaklığı yapıyor.   Gerçekler ortada !   Proje için şu ana dek 24 milyar 946 milyon TL harcandı.   Harcanmaya da devam ediyor.   2019 yılında bitirilip açılacaktı ancak siyasi hırslar uğruna hem proje uzadı hem de devletin kaynakları heba edildi.   Gelişmiş ülkeler bile kılı kırk yarıyor nereden 3 kuruş daha az maliyet çıkarırız diye.Bizimkiler de har vurup harman savuruyor.   Bu ülke bu kafayla daha çok enflasyonla, dövizle , ekonomik krizle boğuşmaya devam eder.   Ömer Duran    

Vatandaşın devlete ödediği vergiler nasıl mı çarçur ediliyor, nasıl mı peşkeş çekiliyor ?

 

Gelin birlikte bakalım !

 

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı için açık ve şeffaf bir fizibilite etüdü yapılsaydı emin olun güzergahı Ankara-Kırıkkale-Kırşehir-Kayseri-Sivas olurdu. Tabi burada şehir merkezlerinden bahsediyorum.

 

Hem daha fazla nüfusa ulaşıyorsunuz hem de düz bir alan olduğu için yapım maliyeti daha az.

 

Ancak beyler ağalar illa siyasi hesap peşindeler ya...

 

Proje, Ankara-Yozgat-Sivas hattı olarak inşa ediliyor.

 

Daha sonra Kayseri bağlantısı için de Yerköy'den Kayseri'ye ayrı bir hat çıkarılıyor yani ekstra bir maliyet daha.

 

Yani Kırşehir hattı üzerinden yapılması halinde ekstra bir hat çıkmasına gerek olmayacakken, Kayseri'ye bağlantı vermek için ekstra bir hat daha inşa ediliyor.Tabi bu da devlete ekstra bir maliyet yükü daha bindiriyor.

 

Projedeki asıl kara delik ise Kırşehir'den geçmesin diye tercih ettikleri güzergahın dağlık ve engebelik olması...

 

O kadar köprü ve tünel yaptılar ki proje 25 Milyar TL yuttu ve hala da yutmaya devam ediyor.

 

Nedir bu Kırşehir'e kininiz kardeşim ?

 

Ne istiyorsunuz bu memleketten ?

 

Kırşehir, milli mücadelede varını yoğunu bu vatan için ortaya koymuş bir il iken ne diye ''düşman topraklar'' muamelesi yapılıyor bir anlam veremiyoruz.

 

Anadolu, Moğollara savaşmadan boyun eğerken, düşmana karşı savaşarak kılıçtan geçirilen bir şehirden bahsediyoruz.

 

Oy mu vermedi kardeşim oy da verdi ama ne yapıldı? Bu hızlı tren hattı projeleri çok önceleri hazırlandı.Ama görüyoruz ki kimsenin sesi de çıkmamış.

 

Ya da ''Kırşehir güzergahı daha az maliyetli bizim daha fazla para kazandırmamız lazım'' diyerek yandaşları semirtmek için  mi o güzergahı tercih ettiniz ?

 

Yani Kırıkkale-Kırşehir-Kayseri hattı o kadar ugun ki hızlı tren hattı için.Birkaç yer dışında köprü dahi yapmanıza gerek yok.

 

Ayrıca yapılan hat üzerinde doğru düzgün nüfus da yok.

 

Amacınız vatandaş için proje yapmak mı yoksa birileri para kazansın diye proje uydurmak mı ?

 

Bu projenin yapımını Cin Major Bridge ile 5'li çete olarak bilinen Cengiz-Mapa-LİMAK-Kolin ortaklığı yapıyor.

 

Gerçekler ortada !

 

Proje için şu ana dek 24 milyar 946 milyon TL harcandı.

 

Harcanmaya da devam ediyor.

 

2019 yılında bitirilip açılacaktı ancak siyasi hırslar uğruna hem proje uzadı hem de devletin kaynakları heba edildi.

 

Gelişmiş ülkeler bile kılı kırk yarıyor nereden 3 kuruş daha az maliyet çıkarırız diye.Bizimkiler de har vurup harman savuruyor.

 

Bu ülke bu kafayla daha çok enflasyonla, dövizle , ekonomik krizle boğuşmaya devam eder.

 

Ömer Duran

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.