İhaleye Kimse Girmedi Öğrenciler Yurtlara Yerleştirildi

EĞİTİM 16.02.2022 - 21:32, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

İhaleye Kimse Girmedi Öğrenciler Yurtlara Yerleştirildi

Kırşehir'de ilçe ve köylerden gelen orta öğretim öğrencilerinin taşınması ile ilgili ihaleye yakıt ücretleri nedeniyle firma girmemesi nedeniyle merkeze gelen öğrenciler yurtlara yerleştirildi.Yaşanan duruma öğrenci velileri büyük tepki gösterdi.

Akaryakıt fiyatlarının artması Kırşehir'de  taşımalı eğitim-öğretim sisteminde krize neden oldu.Eğitim-öğretim yılının 1. döneminde taşıma yapan firma akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek tazminatını ödeyip taşıma sisteminden çekildi.   220 ÖĞRENCİ YURTLARA YERŞEŞTİRİLDİ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe ve köylerden gelen 220 öğrencinin taşınması için yeni bir ihale açtı ama ihaleye katılan olmadı.Hal böyle olunca Valiliğin talimatıyla 220 öğrencinin eğitim ve öğretimlerine devam edilebilmesi için merkezde bulunan yurt ve pansiyonlara yerleştirildi.Ancak öğrenci velileri bu durum tepki gösterdi.Velilerin bu tepkisine Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da destek verdi ve konuyu TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.    "KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİNİN BEDELİ ÖĞRENCİLERE ÖDETİLEMEZ!" TBMM Genel Kurulunda söz alan İlhan, kötü seyreden ekonomik gidişatın dolayısıyla kötü ekonomik yönetimin bedelinin öğrencilere ödetilemeyeceğinin altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: "Kötü ekonomi yönetiminin bedeli öğrencilerimize ödetilemez, taşıma ihalesine teklif veren firmanın olmaması idarenin ve dolayısıyla hükümetin sorumluluğundadır. Kırşehir merkez ilçede ikinci kanaat döneminde ortaöğretime, bu anlamda ulaşımı sağlanamayan öğrencilerimizin farklı yurtlara geçici olarak yerleştirilmeye çalışılması pedagojik açıdan eğitim sürecine ve öğrencilerimize zarar verecektir. Öğrencilerimizin istekleri dışında eğitimlerine devam edebilmek için yurtlarda kalmak durumda olmaları bir çözüm değildir."   MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SESLENDİ CHP Milletvekili İlhan, öğrencilerin mağdur edilmemesi ve sorunun çözülmesi gerektiğini de belirterek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan Şanlıurfa'da okul ve milli eğitim müdürünü "para istediniz de para mı vermedik" diye öğrencilerin önünde azarlayan Milli Eğitim Bakanı'na TBMM kürsüsünden seslenmek istiyorum: Ben, iradesini temsil ettiğim Kırşehirliler adına bir an önce hiçbir gerekçe göstermeden bu sorunu çözmenizi ve öğrencilerimizi "mahzun" halde bırakmamanızı bekliyorum."
Kırşehir'de ilçe ve köylerden gelen orta öğretim öğrencilerinin taşınması ile ilgili ihaleye yakıt ücretleri nedeniyle firma girmemesi nedeniyle merkeze gelen öğrenciler yurtlara yerleştirildi.Yaşanan duruma öğrenci velileri büyük tepki gösterdi.

Akaryakıt fiyatlarının artması Kırşehir'de  taşımalı eğitim-öğretim sisteminde krize neden oldu.Eğitim-öğretim yılının 1. döneminde taşıma yapan firma akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek tazminatını ödeyip taşıma sisteminden çekildi.

 

220 ÖĞRENCİ YURTLARA YERŞEŞTİRİLDİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilçe ve köylerden gelen 220 öğrencinin taşınması için yeni bir ihale açtı ama ihaleye katılan olmadı.Hal böyle olunca Valiliğin talimatıyla 220 öğrencinin eğitim ve öğretimlerine devam edilebilmesi için merkezde bulunan yurt ve pansiyonlara yerleştirildi.Ancak öğrenci velileri bu durum tepki gösterdi.Velilerin bu tepkisine Kırşehir Milletvekili Metin İlhan da destek verdi ve konuyu TBMM Genel Kurulunda gündeme getirdi.

 
 "KÖTÜ EKONOMİ YÖNETİMİNİN BEDELİ ÖĞRENCİLERE ÖDETİLEMEZ!"

TBMM Genel Kurulunda söz alan İlhan, kötü seyreden ekonomik gidişatın dolayısıyla kötü ekonomik yönetimin bedelinin öğrencilere ödetilemeyeceğinin altını çizdi ve şu sözlerle konuşmasını sürdürdü: "Kötü ekonomi yönetiminin bedeli öğrencilerimize ödetilemez, taşıma ihalesine teklif veren firmanın olmaması idarenin ve dolayısıyla hükümetin sorumluluğundadır. Kırşehir merkez ilçede ikinci kanaat döneminde ortaöğretime, bu anlamda ulaşımı sağlanamayan öğrencilerimizin farklı yurtlara geçici olarak yerleştirilmeye çalışılması pedagojik açıdan eğitim sürecine ve öğrencilerimize zarar verecektir. Öğrencilerimizin istekleri dışında eğitimlerine devam edebilmek için yurtlarda kalmak durumda olmaları bir çözüm değildir."
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SESLENDİ

CHP Milletvekili İlhan, öğrencilerin mağdur edilmemesi ve sorunun çözülmesi gerektiğini de belirterek şu sözlerle konuşmasını noktaladı: "Buradan Şanlıurfa'da okul ve milli eğitim müdürünü "para istediniz de para mı vermedik" diye öğrencilerin önünde azarlayan Milli Eğitim Bakanı'na TBMM kürsüsünden seslenmek istiyorum: Ben, iradesini temsil ettiğim Kırşehirliler adına bir an önce hiçbir gerekçe göstermeden bu sorunu çözmenizi ve öğrencilerimizi "mahzun" halde bırakmamanızı bekliyorum."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.