Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın İşletmesi Barboros Dulkadiroğlu'na Devredildi

GÜNDEM 22.03.2022 - 20:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın İşletmesi Barboros Dulkadiroğlu'na Devredildi

Kırşehir ve ulusal kamuoyunda büyük tartışma konusu olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, 7+13 yıllığına İl Özel İdaresi Eski Meclis Başkanı Barboros Dulkadiroğlu'na devredildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Kırşehir Belediyesi'ne devredilen ancak belediyenin AK Parti'den CHP'ye geçmesi nedeniyle devir işlemi iptal edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı Kırşehir ve Ulusal kamuoyunda da büyük tepki çekmişti.Kırşehirlilerin bir an önce kamu hizmetine açılmasını talep ettiği Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın işletmesi Barboros Dulkadiroğlu'na devredildi.   ''PARKA 28 MİLYON 500 BİN TL HARCADIK'' Devir teslim töreni için Kırşehir'e gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürü Musa Kaya burada yaptığı açıklamada, '' Büyüklüğü 1310 dönüm olan ve 2010 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı'na 28 Milyon 500 bin TL civarında bir harcama gerçekleştirdik.7+13 yıllığına Barboros Beye sahanın teslimini, anahtar teslimini sizlerin huzurunda gerçekleştiriyoruz'' dedi.   ''ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM'' Bölgeyi ihale usulü ile devraldığı belirtilen AK Parti eski İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ise; "Bölgede bakanlığın çok büyük yatırımı var. Biz de Kırşehir için elimizi taşın altına koyarak bölgeyi en kısa süre içerisinde faaliyete geçireceğiz. Alan çok büyük ve il merkezine de yakın bölgede, çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.Tabiat Parkında 2 adet düğün salonumuz olacak.ATV araçlarımız olacak.İnsanların keyifle vakit geçirecekleri piknik alanlarımız var ve ayrıca kafe-lokantamız da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.Buna ek olarak vatandaşlarımız binicilik gibi imkanlara da kavuşacak." ifadelerini kullandı.   BÜNYESİNDE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ALANI BULUNDURUYOR Aşıkpaşa Mahallesinde yer alan 311 ada 202 parseldeki orman vasıflı maliye hazinesi; bin 310 dönüm alan 2010 yılında Aşıkpaşa Tabiat Parkı olarak ilan edilmişti. İçerisinde; Tabiat Müzesi, yöresel ürün satış noktası, kafeterya, kır lokantası, spor destek ünitesi, tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, mini futbol sahası, gözetleme kuleleri gibi alanları da içerisinde barındırıyor. 
Kırşehir ve ulusal kamuoyunda büyük tartışma konusu olan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, 7+13 yıllığına İl Özel İdaresi Eski Meclis Başkanı Barboros Dulkadiroğlu'na devredildi.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Kırşehir Belediyesi'ne devredilen ancak belediyenin AK Parti'den CHP'ye geçmesi nedeniyle devir işlemi iptal edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı Kırşehir ve Ulusal kamuoyunda da büyük tepki çekmişti.Kırşehirlilerin bir an önce kamu hizmetine açılmasını talep ettiği Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın işletmesi Barboros Dulkadiroğlu'na devredildi.

 

''PARKA 28 MİLYON 500 BİN TL HARCADIK''

Devir teslim töreni için Kırşehir'e gelen Tarım ve Orman Bakanlığı Bölge Müdürü Musa Kaya burada yaptığı açıklamada, '' Büyüklüğü 1310 dönüm olan ve 2010 yılında tabiat parkı olarak ilan edilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı'na 28 Milyon 500 bin TL civarında bir harcama gerçekleştirdik.7+13 yıllığına Barboros Beye sahanın teslimini, anahtar teslimini sizlerin huzurunda gerçekleştiriyoruz'' dedi.

 

''ÇOK GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM''

Bölgeyi ihale usulü ile devraldığı belirtilen AK Parti eski İl Genel Meclis Başkanı Barbaros Dulkadiroğlu ise; "Bölgede bakanlığın çok büyük yatırımı var. Biz de Kırşehir için elimizi taşın altına koyarak bölgeyi en kısa süre içerisinde faaliyete geçireceğiz. Alan çok büyük ve il merkezine de yakın bölgede, çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.Tabiat Parkında 2 adet düğün salonumuz olacak.ATV araçlarımız olacak.İnsanların keyifle vakit geçirecekleri piknik alanlarımız var ve ayrıca kafe-lokantamız da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.Buna ek olarak vatandaşlarımız binicilik gibi imkanlara da kavuşacak." ifadelerini kullandı.

 

BÜNYESİNDE ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ALANI BULUNDURUYOR

Aşıkpaşa Mahallesinde yer alan 311 ada 202 parseldeki orman vasıflı maliye hazinesi; bin 310 dönüm alan 2010 yılında Aşıkpaşa Tabiat Parkı olarak ilan edilmişti. İçerisinde; Tabiat Müzesi, yöresel ürün satış noktası, kafeterya, kır lokantası, spor destek ünitesi, tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, mini futbol sahası, gözetleme kuleleri gibi alanları da içerisinde barındırıyor. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.