Vildan ve Osman'ın Davası Başka Bir İle Alındı

ASAYİŞ 28.03.2022 - 13:23, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Vildan ve Osman'ın Davası Başka Bir İle Alındı

Kırşehir'de, kaçarak evlenen Osman ve Vildan Çelik çiftinin öldürülerek gömülmesi ile ilgili görülen dava, güvenlik gerekçesiyle Uşak'a alındı.

Kaman'da meydana gelen olayda kuzeni Resul İnce ile dini nikahlı yaşayan Vildan, tanıştığı Osman Çelik ile kaçarak resmi nikah kıymıştı.Ailelerin barışma teklifini kabul eden çift, kızın ailesinin oturduğu Bayramözü Köyü'ne gitmiş ve bir daha da haber alınamamıştı.Yapılan tahkikatta Vildan ve Osman Çelik'in toprağa gömülü vaziyette cesetleri bulunmuştu.     Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Vildan'ın babası Veysi, annesi Kadriye, ağabeyleri Recep, Ramazan ve Resul, halasının oğlu Berhude İrten, ablası Hatice Sesigüzel, eniştesi Mehmet Sesigüzel ile dini nikahla birlikte yaşadığı Resul İnce gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i tutuklandı, Mehmet Sesigüzel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Şüphelilerden Berhude İrten, Hatice Sesigüzel, Veysi İnce ve Kadriye İnce hakkında 'tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'töre saikiyle öldürme' suçundan Ramazan İnce, Resul İnce, Recep İnce ve Resul İnce hakkında ise 'cinsel saldırıya teşebbüs', 'yakın akrabayı eziyet çektirerek kasten öldürme' ve 'töre saikiyle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Mehmet Sesigüzel'in ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.   GÜVENLİK GEREKÇESİYLE UŞAK'TA GÖRÜLECEK Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ara celsede davayı görüşen mahkeme, güvenlik gerekçesiyle duruşmanın Uşak'taki Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Kırşehir'de, kaçarak evlenen Osman ve Vildan Çelik çiftinin öldürülerek gömülmesi ile ilgili görülen dava, güvenlik gerekçesiyle Uşak'a alındı.

Kaman'da meydana gelen olayda kuzeni Resul İnce ile dini nikahlı yaşayan Vildan, tanıştığı Osman Çelik ile kaçarak resmi nikah kıymıştı.Ailelerin barışma teklifini kabul eden çift, kızın ailesinin oturduğu Bayramözü Köyü'ne gitmiş ve bir daha da haber alınamamıştı.Yapılan tahkikatta Vildan ve Osman Çelik'in toprağa gömülü vaziyette cesetleri bulunmuştu.

 

 

Kaman İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Vildan'ın babası Veysi, annesi Kadriye, ağabeyleri Recep, Ramazan ve Resul, halasının oğlu Berhude İrten, ablası Hatice Sesigüzel, eniştesi Mehmet Sesigüzel ile dini nikahla birlikte yaşadığı Resul İnce gözaltına alındı. Şüphelilerden 8'i tutuklandı, Mehmet Sesigüzel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Şüphelilerden Berhude İrten, Hatice Sesigüzel, Veysi İnce ve Kadriye İnce hakkında 'tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme' ve 'töre saikiyle öldürme' suçundan Ramazan İnce, Resul İnce, Recep İnce ve Resul İnce hakkında ise 'cinsel saldırıya teşebbüs', 'yakın akrabayı eziyet çektirerek kasten öldürme' ve 'töre saikiyle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı. Tutuksuz sanık Mehmet Sesigüzel'in ise 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme' suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi.

 

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE UŞAK'TA GÖRÜLECEK

Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ara celsede davayı görüşen mahkeme, güvenlik gerekçesiyle duruşmanın Uşak'taki Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi. Sanıklar, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.