Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ndan Sert Açıklamalar

GÜNDEM 31.03.2022 - 14:19, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ndan Sert Açıklamalar

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kamuoyuna ''makam aracı haczedildi'' şeklinde sunulan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.Söz konusu olayın kirli bir organizasyon olduğunu belirten Ekicioğlu, '' Bahsi geçen araç makam değil hizmet aracıdır.Bu durumdaki bir hizmet aracı haczedilemez ve bağlanamaz.Kesinleşmemiş bir karara ilişkin makamlar kesinleşmiş gibi işlem yapmıştır.'' açıklamasında bulundu.

İşe gelmediği için tutanak tutularak iş akdi fesh edilen şahsın açtığı dava sonucunu kesinleşmiş bir kararmış gibi göstererej  hizmet aracını icra yoluyla hacze kalkışmanın hukuka ve yasaya aykırı bir davranış olduğunu belirten Kırşehir Belediye Başkanı şu ifadelere yer verdi ;   ''ORGANİZE İŞLER'' Kesinleşmemiş bir karar için makamların kesinleşmiş gibi işlem yapması da bu işin nasıl organize bir iş olduğunu göstermektedir. Kesinleşmemiş bir karar sonrası belediyemiz bir ödeme yapsa ödeyen şahıslara zimmet çıkacaktır. Ayrıca, söz konusu araç makam aracı değil, hizmet aracıdır. 40 BE 002 plakalı 2016 Volkwagen Passat Model araç Belediye kayıtlarımızda da Hizmet Araçları sınıfında kayıtlı bulunmaktadır.   5393 sayılı yasanın 15. maddesi uyarınca; Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirlerinin, şartlı bağışlarının ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirlerinin haczedilemeyeceği kanunlarla sabittir.     ''ADINDAN SÖZ ETTİREN ÇALIŞMALARIMIZIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR'' Bu durumdaki bir hizmet aracı haczedilemez ve de bağlanamaz. Oysaki bu tür organizasyonlara hiç gerek yoktur; parasını almak isteyen kişi Belediye hesaplarımızda 100 katı bulunan kasa hesabından parasını alabilir. Buradaki amaç ve organizasyon Kırşehir Belediyemizi ve hem yerelde hem de ulusalda adından söz ettiren çalışmalarımızın üstünü örtmeye çalışmak ve yıpratmaktır. Biz, bu tür organizasyonlara alet olan kamu kurumlarını da kınıyorum.   KENDİ TÜKENMİŞLİKLERİNİ TESCİL ETTİLER Cumhur İttifakına bağlı siyasi parti il başkanlarının bilgi sahibi olmadan fikir yürüterek görüş beyan etmeleri ve sözde basının da kendilerine mikrofon tutması da üzerinde durulması gereken bir durumdur. Her mikrofon mikrofon değildir; bazısı yılandır, bazısı çıyandır. Yani, yeri gelir sizleri de sokar. Bu ve benzeri durumlardan nemalanmaya çalışan basın, kendi tükenmişliğini de kamuoyu önünde tescillemiştir.   ''TEHDİT VE ŞANTAJLARA BOYUN EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ'' Şu bilinmelidir ki bu çıkar ve rant çevrelerine, bu tür tehdit ve şantajcılara bugüne kadar boyun eğmedik; bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.Yakınları Belediyede çalışıp kendileri İcra Kurumunda çalışanlar, Kırşehir halkının hizmet kurumu olan Belediyeyi sıkıştırmaya çalışıyorlarsa kimse kusura bakmasın; çakallara, hırsızlara, yolsuzlara bu şehri ve ülkeyi bırakmayacağız.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kamuoyuna ''makam aracı haczedildi'' şeklinde sunulan haberlere ilişkin açıklamada bulundu.Söz konusu olayın kirli bir organizasyon olduğunu belirten Ekicioğlu, '' Bahsi geçen araç makam değil hizmet aracıdır.Bu durumdaki bir hizmet aracı haczedilemez ve bağlanamaz.Kesinleşmemiş bir karara ilişkin makamlar kesinleşmiş gibi işlem yapmıştır.'' açıklamasında bulundu.

İşe gelmediği için tutanak tutularak iş akdi fesh edilen şahsın açtığı dava sonucunu kesinleşmiş bir kararmış gibi göstererej  hizmet aracını icra yoluyla hacze kalkışmanın hukuka ve yasaya aykırı bir davranış olduğunu belirten Kırşehir Belediye Başkanı şu ifadelere yer verdi ;

 

''ORGANİZE İŞLER''

Kesinleşmemiş bir karar için makamların kesinleşmiş gibi işlem yapması da bu işin nasıl organize bir iş olduğunu göstermektedir. Kesinleşmemiş bir karar sonrası belediyemiz bir ödeme yapsa ödeyen şahıslara zimmet çıkacaktır. Ayrıca, söz konusu araç makam aracı değil, hizmet aracıdır. 40 BE 002 plakalı 2016 Volkwagen Passat Model araç Belediye kayıtlarımızda da Hizmet Araçları sınıfında kayıtlı bulunmaktadır.

 

5393 sayılı yasanın 15. maddesi uyarınca; Belediyenin proje karşılığı borçlanma yoluyla elde ettiği gelirlerinin, şartlı bağışlarının ve kamu hizmetlerinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim ve harç gelirlerinin haczedilemeyeceği kanunlarla sabittir.

 

 

''ADINDAN SÖZ ETTİREN ÇALIŞMALARIMIZIN ÜSTÜ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR''

Bu durumdaki bir hizmet aracı haczedilemez ve de bağlanamaz. Oysaki bu tür organizasyonlara hiç gerek yoktur; parasını almak isteyen kişi Belediye hesaplarımızda 100 katı bulunan kasa hesabından parasını alabilir. Buradaki amaç ve organizasyon Kırşehir Belediyemizi ve hem yerelde hem de ulusalda adından söz ettiren çalışmalarımızın üstünü örtmeye çalışmak ve yıpratmaktır. Biz, bu tür organizasyonlara alet olan kamu kurumlarını da kınıyorum.

 

KENDİ TÜKENMİŞLİKLERİNİ TESCİL ETTİLER

Cumhur İttifakına bağlı siyasi parti il başkanlarının bilgi sahibi olmadan fikir yürüterek görüş beyan etmeleri ve sözde basının da kendilerine mikrofon tutması da üzerinde durulması gereken bir durumdur. Her mikrofon mikrofon değildir; bazısı yılandır, bazısı çıyandır. Yani, yeri gelir sizleri de sokar. Bu ve benzeri durumlardan nemalanmaya çalışan basın, kendi tükenmişliğini de kamuoyu önünde tescillemiştir.

 

''TEHDİT VE ŞANTAJLARA BOYUN EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ''

Şu bilinmelidir ki bu çıkar ve rant çevrelerine, bu tür tehdit ve şantajcılara bugüne kadar boyun eğmedik; bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz.Yakınları Belediyede çalışıp kendileri İcra Kurumunda çalışanlar, Kırşehir halkının hizmet kurumu olan Belediyeyi sıkıştırmaya çalışıyorlarsa kimse kusura bakmasın; çakallara, hırsızlara, yolsuzlara bu şehri ve ülkeyi bırakmayacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.