Kırşehir'e Gelecek Hızlı Tren Projesine Uzun Süreli Öteleme

GÜNDEM 14.04.2022 - 11:44, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Gelecek Hızlı Tren Projesine Uzun Süreli Öteleme

Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey, Kırşehir'in hızlı tren serüveni ile ilgili daha önceki siyasetçilerin açıklamalarına yer verdi ve son olarak Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlamanın 2026-2035 yılları arasında yer aldığını bildirdi.

2014 Yılından beri ilimiz için mazide bir yara olarak devam eden hızlı tren projesi mazide kalmaya devam ediyor diyen Atabey sözlerini şöyle sürdürdü :   Yıl 2014 dönemin Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarda ilk müjdeyi verdi; “Kırşehir’i yüksek hızlı tren ile buluşturacağız. Kuzey- Güney, Doğu-Batı Kırşehir’de buluşacak.”   Yıl 2016  TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 2023 vizyonunda 13 bin kilometre demir yolu hattı yapmayı planladıklarını söyleyerek, “Bizim son yıllarda geliştirmiş olduğumuz Kuzey-Güney projesi olarak başlattığımız, Samsun-Çorum, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Adana-Mersin hattı var. Böylece Samsun ve Mersin limanlarını birbirine bağlamış alacağız” dedi.    7 Şubat 2020 Ulukışla’ya uzunan hızlı tren hattı ile ilgili olarak Kırşehir Milletvekili Kendirli konuştu; Etüt Proje çalışmaları başladı. “Yaşadığımız çağda modern teknolojik gelişmeler neyi gerektiriyorsa biz de bunu vatandaşlarımıza sağlamanın gayreti içindeyiz diye tekrar müjdeyi verdi.   Bitti mi Tabi ki Hayır !   4 Kasım 2020 19 Mayıs Stadı’nda yapılan AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projemizin proje hazırlıkları ayrıca devam ediyor. Bu proje ile Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demiryolu hattına da bağlantı sağlanacak. Böylece Samsun’u İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne tüm limanlara hızlı tren ile bağlamış oluyoruz” dedi.   Yıl 2022 Kamuoyuyla paylaşılan Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında hazırlanan Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlama 2026-2035 yılları arasında yer aldı.   Değerli Kırşehir halkı her seçim arifesinde şehrimize hızlı tren projesi ile ilgili müjde veren iktidar ve Kırşehir vekilleri gerçekten bu projeyi şehrimize katabilecekler mi? Kırşehir’in her sene farklı konumundan geçen hızlı tren sirkülasyonu şehrimizin yakınından geçebilecek midir?   2014 yılında söz verilen ve planlama verilerine göre tahmini dört yılda bitecek olan fakat  2023’de biteceği söylenen proje gerçekten de 2035’de başarıya kavuşacak mıdır?   Her seçim dönemi asılsız vaatler vermeye insanları kandırmaya alışmış iktidar daha hükümet konağı uygulamasının nasıl yapılacağına dair kanun ve yönetmeliklere uygun bir süreç işletememişken gerçekten hızlı proje uygulamasını yapabilecek mi?  
Kırşehir DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey, Kırşehir'in hızlı tren serüveni ile ilgili daha önceki siyasetçilerin açıklamalarına yer verdi ve son olarak Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlamanın 2026-2035 yılları arasında yer aldığını bildirdi.

2014 Yılından beri ilimiz için mazide bir yara olarak devam eden hızlı tren projesi mazide kalmaya devam ediyor diyen Atabey sözlerini şöyle sürdürdü :

 

Yıl 2014 dönemin Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirilen kutlamalarda ilk müjdeyi verdi; “Kırşehir’i yüksek hızlı tren ile buluşturacağız. Kuzey- Güney, Doğu-Batı Kırşehir’de buluşacak.”

 

Yıl 2016  TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın, 2023 vizyonunda 13 bin kilometre demir yolu hattı yapmayı planladıklarını söyleyerek, “Bizim son yıllarda geliştirmiş olduğumuz Kuzey-Güney projesi olarak başlattığımız, Samsun-Çorum, Kırıkkale-Kırşehir-Aksaray, Adana-Mersin hattı var. Böylece Samsun ve Mersin limanlarını birbirine bağlamış alacağız” dedi. 

 

7 Şubat 2020 Ulukışla’ya uzunan hızlı tren hattı ile ilgili olarak Kırşehir Milletvekili Kendirli konuştu; Etüt Proje çalışmaları başladı. “Yaşadığımız çağda modern teknolojik gelişmeler neyi gerektiriyorsa biz de bunu vatandaşlarımıza sağlamanın gayreti içindeyiz diye tekrar müjdeyi verdi.

 

Bitti mi Tabi ki Hayır !

 

4 Kasım 2020 19 Mayıs Stadı’nda yapılan AK Parti Samsun 7. Olağan İl Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Samsun, Amasya, Çorum, Kırıkkale hızlı tren projemizin proje hazırlıkları ayrıca devam ediyor. Bu proje ile Yerköy, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demiryolu hattına da bağlantı sağlanacak. Böylece Samsun’u İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi'ne tüm limanlara hızlı tren ile bağlamış oluyoruz” dedi.

 

Yıl 2022 Kamuoyuyla paylaşılan Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında hazırlanan Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlama 2026-2035 yılları arasında yer aldı.

 

Değerli Kırşehir halkı her seçim arifesinde şehrimize hızlı tren projesi ile ilgili müjde veren iktidar ve Kırşehir vekilleri gerçekten bu projeyi şehrimize katabilecekler mi? Kırşehir’in her sene farklı konumundan geçen hızlı tren sirkülasyonu şehrimizin yakınından geçebilecek midir?

 

2014 yılında söz verilen ve planlama verilerine göre tahmini dört yılda bitecek olan fakat  2023’de biteceği söylenen proje gerçekten de 2035’de başarıya kavuşacak mıdır?

 

Her seçim dönemi asılsız vaatler vermeye insanları kandırmaya alışmış iktidar daha hükümet konağı uygulamasının nasıl yapılacağına dair kanun ve yönetmeliklere uygun bir süreç işletememişken gerçekten hızlı proje uygulamasını yapabilecek mi?

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.