Kırşehir'de Çörek Otu Üretimi Yaygınlaştırılıyor

EKONOMİ 15.04.2022 - 12:39, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Çörek Otu Üretimi Yaygınlaştırılıyor

Gıda ve tıp alanında kullanılan Çörek Otu üretimi Kırşehir'de yaygınlaştırılıyor.

KOP Bölge Kalkınma idaresinin desteği ile Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ''Çörek Otu Tarımının Yaygınlaştırılması Projesi'' kapsamında Akpınar'da çiftçilere 1560 dekarlık alan için toplamda 2 bin 600 kilogram 590 hibeli Çörek Otu tohumu dağıtıldı.     Dağıtımı yapılan Çörek Otu tohumları  İl Müdürü Duran Seçen, Akpınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cebrail Tursun’ un katılımlarıyla birlikte ilçeye bağlı Çalıburnu köyünde toprakla buluştu.     Arazinin ekim yapılan kısımlarında tohumun düşme derinliği ve çörek otu yetiştiriciliği hakkında çiftçilerle istişarede bulunan Duran Seçen, üretim sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesi temennisinde bulunan.  
Gıda ve tıp alanında kullanılan Çörek Otu üretimi Kırşehir'de yaygınlaştırılıyor.

KOP Bölge Kalkınma idaresinin desteği ile Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ''Çörek Otu Tarımının Yaygınlaştırılması Projesi'' kapsamında Akpınar'da çiftçilere 1560 dekarlık alan için toplamda 2 bin 600 kilogram 590 hibeli Çörek Otu tohumu dağıtıldı.

 

 

Dağıtımı yapılan Çörek Otu tohumları  İl Müdürü Duran Seçen, Akpınar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Cebrail Tursun’ un katılımlarıyla birlikte ilçeye bağlı Çalıburnu köyünde toprakla buluştu.

 

 

Arazinin ekim yapılan kısımlarında tohumun düşme derinliği ve çörek otu yetiştiriciliği hakkında çiftçilerle istişarede bulunan Duran Seçen, üretim sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesi temennisinde bulunan.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.