8 İlde Düzenlenen Dev Dolandırıcılık Operasyonu : 36 Gözaltı Var

ASAYİŞ 14.06.2022 - 22:12, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

8 İlde Düzenlenen Dev Dolandırıcılık Operasyonu : 36 Gözaltı Var

İstanbul merkezli aralarında Kırşehir'in de bulunduğu 8 ilde yapılan operasyonda vatandaşları telefonla arayarak 80 milyon TL'lik vurgun yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 36 kişi gözaltına alındı.

Kendilerini telefonda hakim, savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar, N.K. isimli şahıstan 6 ay boyunca 50 Milyon TL, C.A. isimli şahıstan ise 1 ay boyunca 1 milyon dolar para çarptı.Yapılan ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, farklı tarihlerde kendilerini savcı, polis olarak tanıtan şahıslarca "kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti, mal varlıklarınıza el koyacaklar, bu şahıslara operasyon yapacağız operasyon bitene kadar bize yardımcı olacaksınız ve kimseye bir şey söylemeyeceksiniz, mal varlıklarınızı satıp paralarını bize verin bizde Merkez Bankasına yatıracağız, daha sonra tekrar size iade edeceğiz" söylemlerini kullanarak kurbanlarını ağlarına düşüren çeteye yönelik operasyon başlattı.   KENDİLERİNE LÜKS İÇİNDE BİR HAYAT KURMUŞLAR 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 43 şüpheli şahsın 2 olaya da karıştıkları belirlendi. Dolandırıcıların suçtan elde ettikleri ve Şanlıurfa'da belirlenen 15 lüks araç, 1 adet 8 milyon lira değerinde konut, 1 benzin istasyonu, 1 lüks kadın kuaförü, 20 taşınmaz tapusu elde ettikleri tespit edildi. Çalışmaların devamında şahısların yakalanmasına yönelik Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 36 şüpheli şahıs yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul'a getirileceği öğrenildi.    
İstanbul merkezli aralarında Kırşehir'in de bulunduğu 8 ilde yapılan operasyonda vatandaşları telefonla arayarak 80 milyon TL'lik vurgun yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 36 kişi gözaltına alındı.

Kendilerini telefonda hakim, savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar, N.K. isimli şahıstan 6 ay boyunca 50 Milyon TL, C.A. isimli şahıstan ise 1 ay boyunca 1 milyon dolar para çarptı.Yapılan ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, farklı tarihlerde kendilerini savcı, polis olarak tanıtan şahıslarca "kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçti, mal varlıklarınıza el koyacaklar, bu şahıslara operasyon yapacağız operasyon bitene kadar bize yardımcı olacaksınız ve kimseye bir şey söylemeyeceksiniz, mal varlıklarınızı satıp paralarını bize verin bizde Merkez Bankasına yatıracağız, daha sonra tekrar size iade edeceğiz" söylemlerini kullanarak kurbanlarını ağlarına düşüren çeteye yönelik operasyon başlattı.

 

KENDİLERİNE LÜKS İÇİNDE BİR HAYAT KURMUŞLAR

3 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu 43 şüpheli şahsın 2 olaya da karıştıkları belirlendi. Dolandırıcıların suçtan elde ettikleri ve Şanlıurfa'da belirlenen 15 lüks araç, 1 adet 8 milyon lira değerinde konut, 1 benzin istasyonu, 1 lüks kadın kuaförü, 20 taşınmaz tapusu elde ettikleri tespit edildi. Çalışmaların devamında şahısların yakalanmasına yönelik Şanlıurfa, İzmir, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Bursa, Edirne ve Adana illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonlarda 36 şüpheli şahıs yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.