Şehitlerimizin Mezarlarına PKK Yazan Duruşmada Şehitlere Küfreden 8 Ay Sonra Serbest

GÜNDEM 02.07.2022 - 02:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Şehitlerimizin Mezarlarına PKK Yazan Duruşmada Şehitlere Küfreden 8 Ay Sonra Serbest

Kocaeli'de şehit mezarlarına terör örgütü PKK yazıp, fotoğraflarını çeken ve daha sonrasında internette paylaşan şahıs serbest bırakıldı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki şehit mezarlarına terör örgütü PKK yazan ve katıldığı duruşmada şehitlere küfreden 20 yaşındaki Ferhat Şahin, mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Yaklaşık 8 ay tutuklu kalan Şahin'in, 2021'in Kasım ayında; 2015 yılında Siirt'te şehit olan Emre Kaan Arlı, 2006'da Hakkari'de şehit olan Halil İbrahim Arslan, 1996'da Sivas'ta şehit olan Düzgün Kılavuz ve 1995'te Bingöl'de şehit olan Başar Baran Varlı'nın mezarlarına PKK yazısı yazdığı ortaya çıkmıştı.  İLK DURUŞMADA ŞEHİT YAKINININ YANINDA ŞEHİDE KÜFRETTİ Şehit mezarlarına yaptığı saldırıyı fotoğraflayıp internette paylaşan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 kez "Kişinin hatırasına hakaret" ve 4 kez "İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme" suçundan cezası istenen şahıs ilk duruşmada şehide küfretmişti.  27 Ocak 2022'de görülen ilk duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan Şehit yakını ifade verirken söze giren sanık Ferhat Şahin, şehit yakınına küfretmişti.  8 AY TUTUKLU KALMASI YETTİ Mahkeme, şahsın akıl sağlının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor alınması talebini yerinde bularak, Adli Tıp Kurumu'na yazı yazmıştı. Kurumdan sağlık raporu henüz mahkemeye gönderilmedi. Sanık avukatının tahliye talebini değerlendire Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi, şahsın tutuklu bulunduğu süreyi göze alarak serbest bırakılmasına karar verdi.  Kararla birlikte, şehit mezarlarına PKK yazan, mahkeme şehide küfreden şahsın 8 ay tutuklu kalmış oldu.   ŞEHİT YAKINLARINDAN TEPKİ Konuyla ilgili olarak mahkemenin kararına tepki gösteren şehit yakınları, "Evladımızın mezarına gidiyoruz terör örgütü propagandasıyla karşılaşıyoruz. Bunu yapan şahıs o kadar rahat ki sosyal medyadan bu görüntüleri paylaşıyor. Tutuklanıyor ve 8 ayda serbest. Biz çocuğumuzun yasını mı tutalım yoksa bu kararları veren mahkemelerin peşinde mi koşalım. Bu nasıl adalet" diyerek tepki gösterdi.
Kocaeli'de şehit mezarlarına terör örgütü PKK yazıp, fotoğraflarını çeken ve daha sonrasında internette paylaşan şahıs serbest bırakıldı.

Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki şehit mezarlarına terör örgütü PKK yazan ve katıldığı duruşmada şehitlere küfreden 20 yaşındaki Ferhat Şahin, mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Yaklaşık 8 ay tutuklu kalan Şahin'in, 2021'in Kasım ayında; 2015 yılında Siirt'te şehit olan Emre Kaan Arlı, 2006'da Hakkari'de şehit olan Halil İbrahim Arslan, 1996'da Sivas'ta şehit olan Düzgün Kılavuz ve 1995'te Bingöl'de şehit olan Başar Baran Varlı'nın mezarlarına PKK yazısı yazdığı ortaya çıkmıştı. 

İLK DURUŞMADA ŞEHİT YAKINININ YANINDA ŞEHİDE KÜFRETTİ
Şehit mezarlarına yaptığı saldırıyı fotoğraflayıp internette paylaşan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 kez "Kişinin hatırasına hakaret" ve 4 kez "İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme" suçundan cezası istenen şahıs ilk duruşmada şehide küfretmişti. 

27 Ocak 2022'de görülen ilk duruşmaya müşteki sıfatıyla katılan Şehit yakını ifade verirken söze giren sanık Ferhat Şahin, şehit yakınına küfretmişti. 

8 AY TUTUKLU KALMASI YETTİ
Mahkeme, şahsın akıl sağlının yerinde olup olmadığına ilişkin rapor alınması talebini yerinde bularak, Adli Tıp Kurumu'na yazı yazmıştı. Kurumdan sağlık raporu henüz mahkemeye gönderilmedi.

Sanık avukatının tahliye talebini değerlendire Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi, şahsın tutuklu bulunduğu süreyi göze alarak serbest bırakılmasına karar verdi. 

Kararla birlikte, şehit mezarlarına PKK yazan, mahkeme şehide küfreden şahsın 8 ay tutuklu kalmış oldu.

 

ŞEHİT YAKINLARINDAN TEPKİ
Konuyla ilgili olarak mahkemenin kararına tepki gösteren şehit yakınları, "Evladımızın mezarına gidiyoruz terör örgütü propagandasıyla karşılaşıyoruz. Bunu yapan şahıs o kadar rahat ki sosyal medyadan bu görüntüleri paylaşıyor. Tutuklanıyor ve 8 ayda serbest. Biz çocuğumuzun yasını mı tutalım yoksa bu kararları veren mahkemelerin peşinde mi koşalım. Bu nasıl adalet" diyerek tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.