Hobi Olarak Başladığı Dericilik Mesleği Oldu

YAŞAM 27.07.2022 - 10:42, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Hobi Olarak Başladığı Dericilik Mesleği Oldu

Kırşehir'de kadın işletmeci Fatmagül Kaya, hobi olarak başladığı dericiliği Kırşehir Zanaatkarlar Çarşısı'nda açtığı iş yeri ile profesyonel olarak sürdürüyor.

Cumhuriyet Tarihinin ilk külliyesi olarak bilinen Ahi Külliyesi'nde bulunan Zanaatkarlar Çarşısı, pekçok meslek dalına ev sahipliği yapıyor.Mesleğini icra edenlerden birisi de Fatmagül Kaya.Zanaatkarlar çarşısında açtığı deri atölyesinde ürettiği ürünleri büyük beğeni toplayan Kaya, Ahi Evran'ın mesleğini modern işlemecilikle tüm Dünyaya tanıtmak istediğini belirtti.     HOBİ OLARAK BAŞLADI MESLEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ Uzun süredir hobi olarak dericilikle uğraşan ve kendi markasını yaratan Fatmagül Kaya, '' deri işletmeciliğini atölye açarak ilerlemeye karar verdim. En çok örnek aldığım Ahi Evran-ı Veli'nin meslegini sürdürmek, insanlara öğretmek ve Kırşehir'de tek  deri işlemeciliği üzerine kurduğum atölyede bir çok insana ulaşmak istiyorum. Ahi Evran'ın mesleği olan dericiliği, modern deri işlemeciliği ile tüm dünyaya tanıtmak  istiyorum. Zanaatkarlar çarşısındaki atölyeme herkesi beklerim.
Kırşehir'de kadın işletmeci Fatmagül Kaya, hobi olarak başladığı dericiliği Kırşehir Zanaatkarlar Çarşısı'nda açtığı iş yeri ile profesyonel olarak sürdürüyor.

Cumhuriyet Tarihinin ilk külliyesi olarak bilinen Ahi Külliyesi'nde bulunan Zanaatkarlar Çarşısı, pekçok meslek dalına ev sahipliği yapıyor.Mesleğini icra edenlerden birisi de Fatmagül Kaya.Zanaatkarlar çarşısında açtığı deri atölyesinde ürettiği ürünleri büyük beğeni toplayan Kaya, Ahi Evran'ın mesleğini modern işlemecilikle tüm Dünyaya tanıtmak istediğini belirtti.

 

 

HOBİ OLARAK BAŞLADI MESLEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Uzun süredir hobi olarak dericilikle uğraşan ve kendi markasını yaratan Fatmagül Kaya, '' deri işletmeciliğini atölye açarak ilerlemeye karar verdim. En çok örnek aldığım Ahi Evran-ı Veli'nin meslegini sürdürmek, insanlara öğretmek ve Kırşehir'de tek  deri işlemeciliği üzerine kurduğum atölyede bir çok insana ulaşmak istiyorum. Ahi Evran'ın mesleği olan dericiliği, modern deri işlemeciliği ile tüm dünyaya tanıtmak  istiyorum. Zanaatkarlar çarşısındaki atölyeme herkesi beklerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.