Ahilik Haftası Dolayısıyla Kırşehir'de İlk Kez Yapıldı

KÜLTÜR 17.09.2022 - 12:43, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Ahilik Haftası Dolayısıyla Kırşehir'de İlk Kez Yapıldı

Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin Gölhisar'daki pınar başında bir araya gelerek sohbet etmesi ilk kez canlandırıldı.

Hacı Bektaş-ı Veli vilayetnamesinde kaydedilen bilgilere göre Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran-ı Veli ile  sohbet etmek için Hacıbetaktaş'tan yola çıkarak Kırşehir'e geliyor; Ahi Evran-ı Veli ise onu Gölhisar'daki pınar başında karşılıyordu.İkili burada ağaçların altında ve Gölhisar'daki pınarın başında istişare ediyordu.     İşte bu buluşma ilk kez Ahilik Haftası dolayısıyla Gölhisar Mahallesi'ndeki göletin başında canlandırıldı.Program Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Nevşehir Valisi Sezer Becel, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, 81 İlden gelen gençler ve heyetler katıldı.     Program kapsamında Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin Gölhisar'daki pınar başında buluşması canlandırılarak çeşitli etkinlikler düzenlendi.Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi canlandıran oyuncular misafirlere ayran ikram etti.     Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu program ile ilgili ''Bu toprakların yetiştirdiği büyük Erenlerimiz, Anadolu’nun derin tarih ve kültür birikimine yapmış oldukları katkılarından dolayı kuşaklar boyunca anılmaya devam edecektir.Anadolu Erenlerimizin hayatları, yaşantısı ve öğretilerinden öğreneceğimiz çok şeyimiz var'' ifadelerini kullandı.      
Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin Gölhisar'daki pınar başında bir araya gelerek sohbet etmesi ilk kez canlandırıldı.

Hacı Bektaş-ı Veli vilayetnamesinde kaydedilen bilgilere göre Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran-ı Veli ile  sohbet etmek için Hacıbetaktaş'tan yola çıkarak Kırşehir'e geliyor; Ahi Evran-ı Veli ise onu Gölhisar'daki pınar başında karşılıyordu.İkili burada ağaçların altında ve Gölhisar'daki pınarın başında istişare ediyordu.

 

 

İşte bu buluşma ilk kez Ahilik Haftası dolayısıyla Gölhisar Mahallesi'ndeki göletin başında canlandırıldı.Program Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Nevşehir Valisi Sezer Becel, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Hacı Bektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, 81 İlden gelen gençler ve heyetler katıldı.

 

 

Program kapsamında Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'nin Gölhisar'daki pınar başında buluşması canlandırılarak çeşitli etkinlikler düzenlendi.Ahi Evran-ı Veli ve Hacı Bektaş-ı Veli'yi canlandıran oyuncular misafirlere ayran ikram etti.

 

 

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu program ile ilgili ''Bu toprakların yetiştirdiği büyük Erenlerimiz, Anadolu’nun derin tarih ve kültür birikimine yapmış oldukları katkılarından dolayı kuşaklar boyunca anılmaya devam edecektir.Anadolu Erenlerimizin hayatları, yaşantısı ve öğretilerinden öğreneceğimiz çok şeyimiz var'' ifadelerini kullandı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.