Kırşehir'de 40 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

11.11.2022 - 22:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de 40 Bin Fidan Toprakla Buluşturuldu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genel ile ormaları korumak , orman varlığını artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz havasıyla daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmişti.     “Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında Kırşehir'de de Aşıkpaşa Tabiat Parkında 20 bin sedir, 20 bin de karaçam olmak üzere toplam 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.     Fidan dikim programına Vali Sayın H. Mete Buhara’nın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Mustafa Kendirli,  Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Etkinlik,  katılımcıların fidanları toprakla buluşturması ile sona erdi. 
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında tüm yurtta olduğu gibi Kırşehir'de de fidanlar toprakla buluşturuldu.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genel ile ormaları korumak , orman varlığını artırmak ve gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz havasıyla daha yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla her yıl 11 Kasım günü “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilmişti.

 

 

“Geleceğe Nefes Ağaçlandırma Projesi” kapsamında Kırşehir'de de Aşıkpaşa Tabiat Parkında 20 bin sedir, 20 bin de karaçam olmak üzere toplam 40 bin fidan toprakla buluşturuldu.

 

 

Fidan dikim programına Vali Sayın H. Mete Buhara’nın yanı sıra Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Milletvekili Mustafa Kendirli,  Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Sadık Gülecen, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Etkinlik,  katılımcıların fidanları toprakla buluşturması ile sona erdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.