Kırşehirli Akademisyenin Yeni Kitabı Çıktı

KÜLTÜR 01.12.2022 - 20:22, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirli Akademisyenin Yeni Kitabı Çıktı

Kırşehirli Muhammed Mazhar Şahin'in "Yabancı Dil Olarak Türkçe İleri Seviye Ders Kitaplarında Türk Kültürünün Tanıtımı" adlı kitabı, Eğiten Kitap tarafından yayımlanıyor.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında yüksek lisans mezunu olan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi TÖMER bünyesinde üç senedir yabancı uyruklu öğrencilere Türkçenin öğretimi ve Türk kültürünün tanıtımı misyonunu üstlenen Şahin,  Gazi Üniversitesinde Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi alanında doktora eğitimine devam ediyor. Şahin geçtiğimiz günlerde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden ayrılarak başka bir kuruma geçiş yaptığını açıklamıştı. Bizler de Kırşehir'in Mucur ilçesi Geycek köyü nüfusuna kayıtlı Muhammed Mazhar Şahin'e bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.   MUHAMMED MAZHAR ŞAHİN, KİTABINI ŞÖYLE DEĞERLENDİRİYOR : Yeni bir dil öğrenmek, yeni bir kültürle tanışmayı ve dünyaya farklı bir pencereden bakabilmeyi beraberinde getirmektedir. Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenmek isteyenlerin sayısının günden güne arttığı düşünüldüğünde Türkçenin öğretimi ile birlikte Türk kültürünün tanıtımının ne denli önemli olduğu aşikârdır. Dil öğretimini gerçekleştirecek kurumun fiziksel şartları ve öğretim elemanlarının alana hâkimiyetleri ne kadar önemli ise kullanılan materyallerin yeterliliği de o kadar önemlidir. Bu materyallerin başında ders kitapları gelmektedir. Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde kullanılacak olan ders kitaplarında kitap kapağının, içeriğinde kullanılan resimlerin ve seçilen metinlerin Türk kültürünün tanıtımı noktasında yeterli seviyede olması gerekmektedir.
Kırşehirli Muhammed Mazhar Şahin'in "Yabancı Dil Olarak Türkçe İleri Seviye Ders Kitaplarında Türk Kültürünün Tanıtımı" adlı kitabı, Eğiten Kitap tarafından yayımlanıyor.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında yüksek lisans mezunu olan, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi TÖMER bünyesinde üç senedir yabancı uyruklu öğrencilere Türkçenin öğretimi ve Türk kültürünün tanıtımı misyonunu üstlenen Şahin,  Gazi Üniversitesinde Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi alanında doktora eğitimine devam ediyor. Şahin geçtiğimiz günlerde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinden ayrılarak başka bir kuruma geçiş yaptığını açıklamıştı. Bizler de Kırşehir'in Mucur ilçesi Geycek köyü nüfusuna kayıtlı Muhammed Mazhar Şahin'e bundan sonraki kariyerinde başarılar diliyoruz.

 

MUHAMMED MAZHAR ŞAHİN, KİTABINI ŞÖYLE DEĞERLENDİRİYOR :

Yeni bir dil öğrenmek, yeni bir kültürle tanışmayı ve dünyaya farklı bir pencereden bakabilmeyi beraberinde getirmektedir. Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenmek isteyenlerin sayısının günden güne arttığı düşünüldüğünde Türkçenin öğretimi ile birlikte Türk kültürünün tanıtımının ne denli önemli olduğu aşikârdır.
Dil öğretimini gerçekleştirecek kurumun fiziksel şartları ve öğretim elemanlarının alana hâkimiyetleri ne kadar önemli ise kullanılan materyallerin yeterliliği de o kadar önemlidir. Bu materyallerin başında ders kitapları gelmektedir. Yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde kullanılacak olan ders kitaplarında kitap kapağının, içeriğinde kullanılan resimlerin ve seçilen metinlerin Türk kültürünün tanıtımı noktasında yeterli seviyede olması gerekmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.