Kırşehirliler Yüksek Hızlı Tren İçin İmza Kampanyası

GÜNDEM 10.12.2022 - 00:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehirliler Yüksek Hızlı Tren İçin İmza Kampanyası

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın, daha kısa ve daha az maliyetli Kırşehir güzergahı yerine Yozgat güzergahının tercih edilmesine ilişkin ''Kırşehirliler bu ülkenin üvey çocukları değildir'' sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Bağımsız Kırşehir Milletvekili adayı Zehra Akar tarafından Change.org üzerinden ''Kırşehirliler bu ülkenin üvey çocukları değildir'' slognıyla başlatılan kampanyada şu ifadelere yer verildi;   Ankara-Kayseri Hızlı Tren Projesi olarak adlandırılan yatırımda artık gelenek haline gelen ama biz Kırşehirlilerin alışmadığı ve alışmayacağı yok sayma, masada kaybetme, sahipsizlik duygusunu perçinleştiren gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz.  Şehrimizin kalkınması için belki de tek olanak olan ulaşım politikasında yer almanın sadece karayoluna sıkıştırılmak, sosyal/ekonomik gelişimde önemli katlı sağlayacak hızlı tren projesinde Kırşehir’in yok sayılması bizim açımızdan kabul edilmezdir. Kırşehir’i yok saymak için projede yolun uzatılıyor olması, inşanın daha masraflı olması, bir ili tümden yok sayılması bu durumun basit proje hatası olmadığını, kasti bir karar olduğunu göstermektedir.  Kırşehirliler olarak ; Ankara-Kayseri Hızlı Tren Projesinde yapılan bu hatadan dönülmesini, hakkımızın gecikmeksizin, geri dönüşü olmayan aşamaya gelinmeden şehrimize teslim edilmesini beklemekteyiz.Haydi sen de; iline, hakkın olana sahip çık!
Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın, daha kısa ve daha az maliyetli Kırşehir güzergahı yerine Yozgat güzergahının tercih edilmesine ilişkin ''Kırşehirliler bu ülkenin üvey çocukları değildir'' sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Bağımsız Kırşehir Milletvekili adayı Zehra Akar tarafından Change.org üzerinden ''Kırşehirliler bu ülkenin üvey çocukları değildir'' slognıyla başlatılan kampanyada şu ifadelere yer verildi;

 

Ankara-Kayseri Hızlı Tren Projesi olarak adlandırılan yatırımda artık gelenek haline gelen ama biz Kırşehirlilerin alışmadığı ve alışmayacağı yok sayma, masada kaybetme, sahipsizlik duygusunu perçinleştiren gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. 


Şehrimizin kalkınması için belki de tek olanak olan ulaşım politikasında yer almanın sadece karayoluna sıkıştırılmak, sosyal/ekonomik gelişimde önemli katlı sağlayacak hızlı tren projesinde Kırşehir’in yok sayılması bizim açımızdan kabul edilmezdir. Kırşehir’i yok saymak için projede yolun uzatılıyor olması, inşanın daha masraflı olması, bir ili tümden yok sayılması bu durumun basit proje hatası olmadığını, kasti bir karar olduğunu göstermektedir. 


Kırşehirliler olarak ; Ankara-Kayseri Hızlı Tren Projesinde yapılan bu hatadan dönülmesini, hakkımızın gecikmeksizin, geri dönüşü olmayan aşamaya gelinmeden şehrimize teslim edilmesini beklemekteyiz.Haydi sen de; iline, hakkın olana sahip çık!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.