Kırşehir'e Vaat Edilen Bir Proje Daha ''Yalan'' Oldu

GÜNDEM 02.01.2023 - 02:41, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'e Vaat Edilen Bir Proje Daha ''Yalan'' Oldu

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ziyaretinde Kırşehir'e büyük müjde olarak duyurulan ''Millet Bahçesi'' projesinin iptal edildiği ortaya çıktı.

2021 yılının Şubat ayında Kırşehir'i ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ahi Evran Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantının ardınan yanına Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ve İl Başkanı Seher Ünsal'ı da alarak bir takım açıklamalarda bulunmuştu.Bakan Kurum, Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü yakınında bulunan araziye Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini vermişti.Millet Bahçesi olarak yapılacak arazinin ise Ağbayır Mevkiinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yakın olan kısmı olduğu ortaya çıkmıştı.Ancak aradan geçen sürede Millet Bahçesi ile ilgili herhangi bir adım atılmadı. Millet Bahçesi'nin Yapılacağı Alan Gazetemiz tarafından Böyle Duyurulmuştu. OTEL YAPILMASI İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR Daha önce Millet Bahçesi yapılacağı müjdesi verilen arazi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, ihale duyurusunda bulundu.Duyuruda söz konusu arazi üzerinde 2 ayrı otel yapılması için tahsis yapılacağı bilgisi yer aldı.Buna göre; Ağbayır mevkii üzerindeki 544 ada 10 nolu parselde 300 yataklı, 780 ada 10 nolu parselde ise 500 yataklı olmak üzere 4 ya da 5 yıldızlı otel yapılması için söz konusu arazilerin ihale yoluyla kiralanacağı bildirildi.     SÖZ VERİLEN PROJELER TEK TEK RAFA KALDIRILDI Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilanı ile birlikte iktidarın Millet Bahçesi vaadi de daha önceki vaatler gibi yerine gelmemiş oldu.Daha önce Kırşehir'e ; yüksek hızlı tren , çevre yolu, askeri birlik, yamula barajı sulama projesi, havalimanı yolu, hükümet konağı, stadyum, kapalı spor salonu gibi çok sayıda vaatte bulunulmuş ancak bu projeler daha sonra rafa kaldırılmıştı.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un ziyaretinde Kırşehir'e büyük müjde olarak duyurulan ''Millet Bahçesi'' projesinin iptal edildiği ortaya çıktı.

2021 yılının Şubat ayında Kırşehir'i ziyaret eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ahi Evran Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantının ardınan yanına Kırşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Kendirli ve İl Başkanı Seher Ünsal'ı da alarak bir takım açıklamalarda bulunmuştu.Bakan Kurum, Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Kampüsü yakınında bulunan araziye Millet Bahçesi yapılacağı müjdesini vermişti.Millet Bahçesi olarak yapılacak arazinin ise Ağbayır Mevkiinin Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne yakın olan kısmı olduğu ortaya çıkmıştı.Ancak aradan geçen sürede Millet Bahçesi ile ilgili herhangi bir adım atılmadı.

Millet Bahçesi'nin Yapılacağı Alan Gazetemiz tarafından Böyle Duyurulmuştu.

OTEL YAPILMASI İÇİN İHALEYE ÇIKILIYOR

Daha önce Millet Bahçesi yapılacağı müjdesi verilen arazi ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı, ihale duyurusunda bulundu.Duyuruda söz konusu arazi üzerinde 2 ayrı otel yapılması için tahsis yapılacağı bilgisi yer aldı.Buna göre; Ağbayır mevkii üzerindeki 544 ada 10 nolu parselde 300 yataklı, 780 ada 10 nolu parselde ise 500 yataklı olmak üzere 4 ya da 5 yıldızlı otel yapılması için söz konusu arazilerin ihale yoluyla kiralanacağı bildirildi.

 

 

SÖZ VERİLEN PROJELER TEK TEK RAFA KALDIRILDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ilanı ile birlikte iktidarın Millet Bahçesi vaadi de daha önceki vaatler gibi yerine gelmemiş oldu.Daha önce Kırşehir'e ; yüksek hızlı tren , çevre yolu, askeri birlik, yamula barajı sulama projesi, havalimanı yolu, hükümet konağı, stadyum, kapalı spor salonu gibi çok sayıda vaatte bulunulmuş ancak bu projeler daha sonra rafa kaldırılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.