7 Kız Öğrenciye İstismar Davasında Karar

ASAYİŞ 01.02.2023 - 13:05, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

7 Kız Öğrenciye İstismar Davasında Karar

Kırşehir'de Fen lisesi müdür yardımcısı N.A'nın yaşları 14-15 arasında değişen 7-8 çocuğa yönelik istismardan yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme, 40 yılın üzerinde hapis cezası verdi.

Kırşehir’de bir fen lisesi müdür yardımcısının, yaşları 14-15 arasında değişen 7-8 çocuğa yönelik istismardan yargılandığı davanın karar duruşması dün Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.   Fen lisesi müdür yardımcısı N.A’ya “çocukların cinsel istismarı” suçundan alt sınırdan 40 yılın üzerinde hapis cezası verildi.     Duruşma sonrası Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Çisel Demirkan Sakallı yaptığı açıklamada “Güzel bir sonuç elde etmiş olduk. Bizim hukuk tarihimizdeki mevcut Yargıtay kararlarında bu konuya ilişkin kararlar çok korkunç. Biz çocukta bile rıza arıyoruz, giydiğine ettiğine bakıyoruz. Bu karar emsal olabilecek bir karar. Çocukların beyanları dikkate alındı” dedi. Ailelerin verilen cezaya sevindiklerini dile getiren Sakallı, “Düzgün bir karar çıkacağını düşünmüyorlardı” ifadelerini kullandı.    DAVA KONUSU OLAY 2021 yılının sonlarında Kaman'daki Fen Lisesi'nin pansiyonunda meydana geldi.İddiaya göre Pansiyondan da sorumlu Okulun Müdür Yardımcısı N.A., yaşları 14 ile 15 arasında değişen yedi kız öğrenciyi istismar etti.Çocuklar, ilk başta kendilerine ‘babacan’ davrandığını belirttikleri müdür yardımcısının davranışlarının giderek değişmeye başladığını kaydetti. Müdür yardımcısının pansiyonda kalan kızlardan birine, “Bundan sonra yalnızca benim yanımda açık giyineceksin” dediği iddia edildi. Öte yandan müdür yardımcısının N.A.'nın yasak olmasına karşın kızların kaldığı odalara haber vermeksizin girip çıktığı da öne sürüldü. İstismar mağduru çocuklardan birinin okul dışındaki bir markette müdür yardımcısı tarafından  sıkıştırıldığı da iddialar arasında yer aldı.
Kırşehir'de Fen lisesi müdür yardımcısı N.A'nın yaşları 14-15 arasında değişen 7-8 çocuğa yönelik istismardan yargılandığı davanın karar duruşmasında mahkeme, 40 yılın üzerinde hapis cezası verdi.

Kırşehir’de bir fen lisesi müdür yardımcısının, yaşları 14-15 arasında değişen 7-8 çocuğa yönelik istismardan yargılandığı davanın karar duruşması dün Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

Fen lisesi müdür yardımcısı N.A’ya “çocukların cinsel istismarı” suçundan alt sınırdan 40 yılın üzerinde hapis cezası verildi.

 

 

Duruşma sonrası Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatlarından Çisel Demirkan Sakallı yaptığı açıklamada “Güzel bir sonuç elde etmiş olduk. Bizim hukuk tarihimizdeki mevcut Yargıtay kararlarında bu konuya ilişkin kararlar çok korkunç. Biz çocukta bile rıza arıyoruz, giydiğine ettiğine bakıyoruz. Bu karar emsal olabilecek bir karar. Çocukların beyanları dikkate alındı” dedi. Ailelerin verilen cezaya sevindiklerini dile getiren Sakallı, “Düzgün bir karar çıkacağını düşünmüyorlardı” ifadelerini kullandı. 

 

DAVA KONUSU OLAY

2021 yılının sonlarında Kaman'daki Fen Lisesi'nin pansiyonunda meydana geldi.İddiaya göre Pansiyondan da sorumlu Okulun Müdür Yardımcısı N.A., yaşları 14 ile 15 arasında değişen yedi kız öğrenciyi istismar etti.Çocuklar, ilk başta kendilerine ‘babacan’ davrandığını belirttikleri müdür yardımcısının davranışlarının giderek değişmeye başladığını kaydetti. Müdür yardımcısının pansiyonda kalan kızlardan birine, “Bundan sonra yalnızca benim yanımda açık giyineceksin” dediği iddia edildi. Öte yandan müdür yardımcısının N.A.'nın yasak olmasına karşın kızların kaldığı odalara haber vermeksizin girip çıktığı da öne sürüldü. İstismar mağduru çocuklardan birinin okul dışındaki bir markette müdür yardımcısı tarafından  sıkıştırıldığı da iddialar arasında yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.