21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Açıklaması

SAĞLIK 21.03.2023 - 20:57, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Açıklaması

Bilindiği üzere 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından mart ayının 21. Günü, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ilan edilmiştir. Dünyada yaklaşık 6 milyon, ülkemizde ise 70.000 civarında down sendromlu birey bulunmaktadır. Down Sendromu’nu bir hastalık olarak algılamak yerine bir farkındalık unsuru olması bakımından değerlendirmek, down sendromlu yurttaşlarımızın özel gereksinimlerini karşılamak ve aile bireylerine gerekli psiko-sosyal desteği sağlamak, konseyimiz ve özelinde meclisimizin görev ve sorumlulukları arasında bulunmaktadır. Düzenlediğimiz ve planladığımız faaliyetlerle, farkındalık çalışmalarıyla ve psiko-sosyal destek programlarıyla, bizden yalnızca bir kromozom kadar farkları bulunan yurttaşlarımızın hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek, onları toplumda daha fark edilebilir hale getirmek ve toplumsal belleğimizde kalıcı bir yer edinmelerine vesile olmak adına gayretle çalışmaktayız. Yalnız 21 Martta değil, senenin her gününde onları hatırlamak, ebeveynlerine destek olmak onları birer hasta statüsünden çıkarıp sadece fark edilmeye ihtiyacı bulunan bireylere dönüştürmek toplum olarak bizim çabamıza ve vicdanımıza bağlıdır. Gayret sarf ederek yalnızca vicdanımıza kulak vermek, onlar için yapabileceğimiz en güzel şey olacaktır.21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günümüz Kutlu Olsun.   Turgay DEMİR Kent Konseyi Engellliler Meclisİ Başkanı

Bilindiği üzere 2011 yılında Birleşmiş Milletler tarafından mart ayının 21. Günü, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü ilan edilmiştir. Dünyada yaklaşık 6 milyon, ülkemizde ise 70.000 civarında down sendromlu birey bulunmaktadır. Down Sendromu’nu bir hastalık olarak algılamak yerine bir farkındalık unsuru olması bakımından değerlendirmek, down sendromlu yurttaşlarımızın özel gereksinimlerini karşılamak ve aile bireylerine gerekli psiko-sosyal desteği sağlamak, konseyimiz ve özelinde meclisimizin görev ve sorumlulukları arasında bulunmaktadır. Düzenlediğimiz ve planladığımız faaliyetlerle, farkındalık çalışmalarıyla ve psiko-sosyal destek programlarıyla, bizden yalnızca bir kromozom kadar farkları bulunan yurttaşlarımızın hayatlarını bir nebze olsun kolaylaştırabilmek, onları toplumda daha fark edilebilir hale getirmek ve toplumsal belleğimizde kalıcı bir yer edinmelerine vesile olmak adına gayretle çalışmaktayız. Yalnız 21 Martta değil, senenin her gününde onları hatırlamak, ebeveynlerine destek olmak onları birer hasta statüsünden çıkarıp sadece fark edilmeye ihtiyacı bulunan bireylere dönüştürmek toplum olarak bizim çabamıza ve vicdanımıza bağlıdır. Gayret sarf ederek yalnızca vicdanımıza kulak vermek, onlar için yapabileceğimiz en güzel şey olacaktır.21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günümüz Kutlu Olsun.

 

Turgay DEMİR
Kent Konseyi Engellliler Meclisİ Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.