Son Yağışlarla Birlikte Kızılırmak Coştu

YAŞAM 07.04.2023 - 12:40, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Son Yağışlarla Birlikte Kızılırmak Coştu

Türkiye'nin en uzun ırmağı olan Kızılırmak, geçtiğimiz yıl sularının çekilmesi sebebiyle kuruma noktasına gelmişti ve üzerinden yürüyerek geçilebiliyordu. Sivas'tan başlayarak Kırşehir'den geçen ve Samsun'a dökülen Kızılırmak bu yılki yağışlarla birlikte coştu.

Türkiye’nin en uzun ırmağı olarak bilinen Kızılırmak’ın geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık ve yanlış sulama nedeniyle su seviyesi oldukça düşmüş ırmak adeta kuruma noktasına gelmişti.      Bu yıl yağışlar ve karların erimesiyle Kızılırmak’ın su seviyesi gözle görülür derecede arttı.Geçtiğimiz yıl bazı noktalarından  yürüyerek karşıdan karşıya geçilmesi mümkün olan Kızılırmak’ta bu yıl suların artmasıyla adeta karşıdan karşıya yaya olarak geçmek imkansız hale geldi.     Irmağın geçen yıl çekilen görüntüsü ile bu yıl aynı noktadan çekilen görüntüsü su seviyesindeki artışı gözler önüne serdi.      Geçtiğimiz yıl yürüyerek ırmağın karşısına geçtiğini belirten Orhan Keskin “ Geçen sene ayağımız ıslanmadan karşıdan karşıya geçtiğimiz aynı bölgede bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı karşıdan karşıya geçmek imkansız hale geldi.      Su seviyesi arttı. Bu sene çiftçinin yüzü gülecek. Böyle giderse su sıkıntımız olmayacak.  Su seviyesi gözle görülür derecede arttı” dedi.
Türkiye'nin en uzun ırmağı olan Kızılırmak, geçtiğimiz yıl sularının çekilmesi sebebiyle kuruma noktasına gelmişti ve üzerinden yürüyerek geçilebiliyordu. Sivas'tan başlayarak Kırşehir'den geçen ve Samsun'a dökülen Kızılırmak bu yılki yağışlarla birlikte coştu.

Türkiye’nin en uzun ırmağı olarak bilinen Kızılırmak’ın geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık ve yanlış sulama nedeniyle su seviyesi oldukça düşmüş ırmak adeta kuruma noktasına gelmişti. 

 

 

Bu yıl yağışlar ve karların erimesiyle Kızılırmak’ın su seviyesi gözle görülür derecede arttı.Geçtiğimiz yıl bazı noktalarından  yürüyerek karşıdan karşıya geçilmesi mümkün olan Kızılırmak’ta bu yıl suların artmasıyla adeta karşıdan karşıya yaya olarak geçmek imkansız hale geldi.

 

 

Irmağın geçen yıl çekilen görüntüsü ile bu yıl aynı noktadan çekilen görüntüsü su seviyesindeki artışı gözler önüne serdi. 

 

 

Geçtiğimiz yıl yürüyerek ırmağın karşısına geçtiğini belirten Orhan Keskin “ Geçen sene ayağımız ıslanmadan karşıdan karşıya geçtiğimiz aynı bölgede bu yıl yağışların fazla olmasından dolayı karşıdan karşıya geçmek imkansız hale geldi. 

 

 

Su seviyesi arttı. Bu sene çiftçinin yüzü gülecek. Böyle giderse su sıkıntımız olmayacak.  Su seviyesi gözle görülür derecede arttı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.