Patates Alırken Karabacak Hastalığına Dikkat

YAŞAM 10.11.2023 - 12:00, Güncelleme: 10.11.2023 - 12:00
 

Patates Alırken Karabacak Hastalığına Dikkat

Bu yıl kışlık patates satın alan vatandaşlar büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

Kış öncesi Kırşehir'e özellikle Nevşehir, Niğde ve Sivas'tan çok sayıda patates girişi oluyor.Vatandaşlar ise kilogramı 15 ile 20 TL arasında değişen patatesi daha ucuza toptan alarak stoklamaya çalışıyorlar. Toplu alımlarda yapılan indirime rağmen patateslerin çürük ve hastalıklı olması ise fiyatı perakende seviyesine getiriyor. Bu yıl toptan patates alarak kışlık stoğunu gerçekleştiren vatandaşlar büyük hayal kırıklığına uğradı. Özellikle Nevşehir'den gelen patateslerde ''Karabacak'' hastalığının yaygın olduğu belirtiliyor. Dışının sağlam görüntüsüne aldanan vatandaşlar, yemeki için patates soyduklarında ve kestiklerinde çürümüş ve siyah bir görüntüyle karşılaşıyorlar. Kışlık patatesinin kilogramını 10 TL'den aldığını belirten ve bize ulaşan bir vatandaş, '' Neredeyse yüzde 40'ı çürük çıktı.Dışına bakınca birşey anlamıyorsunuz ama kesince gerçek ortaya çıkıyor.Satıcıyı arayıp yenileriyle değiştirdim ancak bunlar da o şekilde çıktı.Toptan alıyoruz diye kar etmek istiyoruz ama daha fazla zarar ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
Bu yıl kışlık patates satın alan vatandaşlar büyük hayal kırıklığı yaşıyor.

Kış öncesi Kırşehir'e özellikle Nevşehir, Niğde ve Sivas'tan çok sayıda patates girişi oluyor.Vatandaşlar ise kilogramı 15 ile 20 TL arasında değişen patatesi daha ucuza toptan alarak stoklamaya çalışıyorlar.

Toplu alımlarda yapılan indirime rağmen patateslerin çürük ve hastalıklı olması ise fiyatı perakende seviyesine getiriyor.

Bu yıl toptan patates alarak kışlık stoğunu gerçekleştiren vatandaşlar büyük hayal kırıklığına uğradı.

Özellikle Nevşehir'den gelen patateslerde ''Karabacak'' hastalığının yaygın olduğu belirtiliyor.

Dışının sağlam görüntüsüne aldanan vatandaşlar, yemeki için patates soyduklarında ve kestiklerinde çürümüş ve siyah bir görüntüyle karşılaşıyorlar.

Kışlık patatesinin kilogramını 10 TL'den aldığını belirten ve bize ulaşan bir vatandaş, '' Neredeyse yüzde 40'ı çürük çıktı.Dışına bakınca birşey anlamıyorsunuz ama kesince gerçek ortaya çıkıyor.Satıcıyı arayıp yenileriyle değiştirdim ancak bunlar da o şekilde çıktı.Toptan alıyoruz diye kar etmek istiyoruz ama daha fazla zarar ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.