Kırşehir AEÜ Projesine Tubitak'tan Mükemmeliyet Ödülü

BİLİM 19.12.2023 - 22:43, Güncelleme: 19.12.2023 - 22:35
 

Kırşehir AEÜ Projesine Tubitak'tan Mükemmeliyet Ödülü

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyelerinin , ''Temiz Tarım için Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi'' TUBİTAK tarafından mükemmelliyet ödülü verilerek desteklenmeye hak kazandı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Gökhan Filik, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Filik ve Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Çayıroğlu teklif ettikleri TÜBİTAK BİGG (Bio) Programı 2023 yılı 1. Dönem Başvurusunda “Temiz Tarım için Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi” ile mükemmeliyet mührü verilerek desteklenmeye hak kazandı. TÜBİTAK BİGG Programı 2023 yılı 1. Dönemi Başvurusuna 2885 girişimci iş fikri başvurusu yapılmış 153 âdetine Mükemmeliyet Mührü verilerek kabul edilmiştir. Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 153 girişimci Aralık ayında şirketlerini kurarak BiGG Fonu ile sözleşme imzalayacak, 1 Ocak 2024 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak. Öğretim üyelerinin teklif ettiği iş fikri TÜBİTAK Marmara Teknokent kapsamında kabul gören 3 iş fikrinden biri olma özelliğine de sahip. Proje ile Türkiye’nin hayvancılık sektöründe önemli kaba yem kaynaklarından olan silaj üretiminde yaşanan sorunların önüne geçebilmek ve teklif ettikleri bu iş fikri ile silaj üretiminde karşılaşılan kalite sorunlarına çözüm üretmek amaçlanıyor Bu vesileyle silaj üretiminde kullanılan ithal katkı maddelerine alternatif günümüz teknolojisi olan Nanoteknoloji ile ilk yerli ve milli fitojenik silaj katkı maddesi üretilecek. Proje sonuçları ile Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedeflerine ulaşmada önemli katkı sağlanması hedefleniyor.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyelerinin , ''Temiz Tarım için Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi'' TUBİTAK tarafından mükemmelliyet ödülü verilerek desteklenmeye hak kazandı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Gökhan Filik, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gül Filik ve Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Çayıroğlu teklif ettikleri TÜBİTAK BİGG (Bio) Programı 2023 yılı 1. Dönem Başvurusunda “Temiz Tarım için Nanoemülsiyon Silaj Katkı Maddesi Tasarımı Projesi” ile mükemmeliyet mührü verilerek desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK BİGG Programı 2023 yılı 1. Dönemi Başvurusuna 2885 girişimci iş fikri başvurusu yapılmış 153 âdetine Mükemmeliyet Mührü verilerek kabul edilmiştir. Mükemmeliyet Mührü almaya hak kazanan 153 girişimci Aralık ayında şirketlerini kurarak BiGG Fonu ile sözleşme imzalayacak, 1 Ocak 2024 tarihinde iş planlarını gerçekleştirmek için çalışmalarına başlayacak.

Öğretim üyelerinin teklif ettiği iş fikri TÜBİTAK Marmara Teknokent kapsamında kabul gören 3 iş fikrinden biri olma özelliğine de sahip. Proje ile Türkiye’nin hayvancılık sektöründe önemli kaba yem kaynaklarından olan silaj üretiminde yaşanan sorunların önüne geçebilmek ve teklif ettikleri bu iş fikri ile silaj üretiminde karşılaşılan kalite sorunlarına çözüm üretmek amaçlanıyor Bu vesileyle silaj üretiminde kullanılan ithal katkı maddelerine alternatif günümüz teknolojisi olan Nanoteknoloji ile ilk yerli ve milli fitojenik silaj katkı maddesi üretilecek. Proje sonuçları ile Türkiye'nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedeflerine ulaşmada önemli katkı sağlanması hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.