Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Ortotek Arasında İşbirliği

BİLİM 23.03.2024 - 00:59, Güncelleme: 23.03.2024 - 00:51
 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Ortotek Arasında İşbirliği

Ahi Evran Üniversitesi ile Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olan Ortotek markası ile işbirliği protokolü imzalayarak Protez-Ortez bölümünü Türkiye’de marka yapmanın önünü açtı.

Ahi Evran Üniversitesi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile Ortotek Protez Ortez A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mustafa Düger’in imzaladığı protokol ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Protez ve Ortez bölümü öğrencileri dünya standartlarında teorik ve pratik eğitim alarak mezun olacak. İmzalanan protokol ile Ortotek A.Ş. tarafından hibe yoluyla geniş bir Protez-Ortez laboratuvarı kurulacak ,bunun yanı sıra  30 yılı aşkın sürede edindiği tecrübeler ışığında öğrencilere  staj ve istihdam kolaylığı sağlanacak. Mezun olan öğrencilerin ülke çapında yer alan protez uygulama merkezlerinde staj imkanı sunulurken, Ortotek AŞ.nin dünya genelinde 65 ülkede çalıştığı firmaların tekniker açığı Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinden karşılanacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Ortotek A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mustafa Düger, “ Dünya’da kaliteli işçilik ihtiyacı hat safhada ve dünya’nın ilk kalite teşkilatı Ahi Evran hazretlerinin adını taşıyan üniversitemiz kalite konusunda gerekli çalışmaları yaparak bu açığı kapatacak ve Protez-Ortez bölümünden mezun olan öğrencilerimiz  bu açığı kapatacaktır. Bizler memleketimize ve üniversitemize ve gençlerimize üzerimize düşen yatırımı yapacak ve gereken uygulamalı eğitim desteğini vereceğiz” ifadelerini kullandı. Protokol Üniversite Sağlık Hizmetleri MYO’nun öğretim elemanları ile bölümde ön lisans öğretimi gören öğrencilerin meslek derslerini ve uygulamalarını, aynı zamanda da Rehabilitasyon Merkezinde görev yapan personeli kapsadığı gibi Ortotek tarafından geniş bir laboratuvar kurulumu ve hibesi yapılacak.
Ahi Evran Üniversitesi ile Türkiye’nin en büyük ihracatçısı olan Ortotek markası ile işbirliği protokolü imzalayarak Protez-Ortez bölümünü Türkiye’de marka yapmanın önünü açtı.

Ahi Evran Üniversitesi Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ile Ortotek Protez Ortez A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mustafa Düger’in imzaladığı protokol ile Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO Protez ve Ortez bölümü öğrencileri dünya standartlarında teorik ve pratik eğitim alarak mezun olacak.

İmzalanan protokol ile Ortotek A.Ş. tarafından hibe yoluyla geniş bir Protez-Ortez laboratuvarı kurulacak ,bunun yanı sıra  30 yılı aşkın sürede edindiği tecrübeler ışığında öğrencilere  staj ve istihdam kolaylığı sağlanacak.

Mezun olan öğrencilerin ülke çapında yer alan protez uygulama merkezlerinde staj imkanı sunulurken, Ortotek AŞ.nin dünya genelinde 65 ülkede çalıştığı firmaların tekniker açığı Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinden karşılanacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ortotek A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mustafa Düger, “ Dünya’da kaliteli işçilik ihtiyacı hat safhada ve dünya’nın ilk kalite teşkilatı Ahi Evran hazretlerinin adını taşıyan üniversitemiz kalite konusunda gerekli çalışmaları yaparak bu açığı kapatacak ve Protez-Ortez bölümünden mezun olan öğrencilerimiz  bu açığı kapatacaktır.
Bizler memleketimize ve üniversitemize ve gençlerimize üzerimize düşen yatırımı yapacak ve gereken uygulamalı eğitim desteğini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Protokol Üniversite Sağlık Hizmetleri MYO’nun öğretim elemanları ile bölümde ön lisans öğretimi gören öğrencilerin meslek derslerini ve uygulamalarını, aynı zamanda da Rehabilitasyon Merkezinde görev yapan personeli kapsadığı gibi Ortotek tarafından geniş bir laboratuvar kurulumu ve hibesi yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.