Kırşehir Belediye Meclisinde ''Faiz'' Tartışması

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.02.2020 - 16:01, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir Belediye Meclisinde ''Faiz'' Tartışması

Kırşehir Belediyesi Şubat Ayı meclis toplantısı , ''Faiz'' tartışmalarına sahne oldu.MHP'li meclis üyesi AKP'li meclis üyelerine, ''Faiz'' üzerinden yüklendi. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun başkanlığını yaptığı şubat ayı meclis toplantısı Neşet Ertaş Kültür ve Sanat merkezi meclis salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya ''Faiz'' tartışmaları damga vurdu.Kırşehir Belediyesi SGK'ya olan ve önceki dönemden kalan borçları ödeyerek bu borçlardan kaynaklanan ağır faiz yükünden kurtulmak için meclisten arsa satışı için yetki istedi.Söz konusu satışa AKP'li meclis üyeleri karşı çıktı.AKP'li meclis üyesi Ebubekir Koçyiğit ''Sat sat nereye kadar başkanım'' çıkışında bulununca Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Nereyi sattık Bekir bey daha bir yer satmadık ki.Birkaç firmanın alacaklarına karşı verdiğimiz bir kaç arsanın dışında sattığımız bir yer yok.Sizin zamanınızda o kadar arsa satıldı ki bizim verdiklerimiz onların binde biri bile etmez.Zaten arsaların satışına da izin verilmiyor haciz konuluyor, satış engelleniyor.''Neden satıyorsunuz?'' diyorsunuz ama yüksek düzeyde faiz ödüyoruz.Bu faizi ödeyelim mi istiyorsunuz.'' cevabını verdi. ''TANK PALET FABRİKASI , ŞEKER FABRİKALARI NEDEN SATILDI ?'' AKP'li meclis üyelerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine Ekicioğlu , ''Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bizden 96 arsanın satışı için yetki istedi.Onay vermesem satamazlardı.Ama biz böyle bir yaklaşımda bulunmadık onay verdik.Faiz yükünden kurtulmak için satış yetkisi istiyoruz kendimize istemiyoruz.Madem öyle peki Tank Palet Fabrikası , 14 şeker fabrikası neden satıldı? Biz de faiz ödemeyelim istiyoruz.Sayıştay raporlarına bakın 26 Milyon TL 2018 faizi , 34 milyon TL 2019 yılı faizi toplam 62 milyon TL.Yazık ya 62 Milyon TL ile Kırşehir'e neler yapılmaz.'' ifadelerine yer verdi. MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN AKP'LİLERE FAİZ ÇIKIŞI Tatrtışmalar devam ederken söz alan MHP'li meclis üyesi Resul Duran , ''Şimdi biz faize karşı değil miyiz ? Neden karşı çıkılıyor ben bunu anlamış değilim.Baktığımız zaman milyonlarca faiz ödüyoruz.Bu ödenen faizlerle çok sayıda yatırım yapılabilir.Ben geçtiğimiz dönem de de buradayım.Yaşar Başkanım döneminde de proje için veya borç ödemesi için arsa satışı yapılıyordu.O zaman da yapılıyordu şimdi de yapılabilir.Buna ben karşı çıkamam.O zamanda satıldı.Keşke o zaman da karşı çıksaydınız.'' çıkışında bulundu.

Kırşehir Belediyesi Şubat Ayı meclis toplantısı , ''Faiz'' tartışmalarına sahne oldu.MHP'li meclis üyesi AKP'li meclis üyelerine, ''Faiz'' üzerinden yüklendi.


Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun başkanlığını yaptığı şubat ayı meclis toplantısı Neşet Ertaş Kültür ve Sanat merkezi meclis salonunda gerçekleştirildi.Toplantıya ''Faiz'' tartışmaları damga vurdu.Kırşehir Belediyesi SGK'ya olan ve önceki dönemden kalan borçları ödeyerek bu borçlardan kaynaklanan ağır faiz yükünden kurtulmak için meclisten arsa satışı için yetki istedi.Söz konusu satışa AKP'li meclis üyeleri karşı çıktı.AKP'li meclis üyesi Ebubekir Koçyiğit ''Sat sat nereye kadar başkanım'' çıkışında bulununca Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu , ''Nereyi sattık Bekir bey daha bir yer satmadık ki.Birkaç firmanın alacaklarına karşı verdiğimiz bir kaç arsanın dışında sattığımız bir yer yok.Sizin zamanınızda o kadar arsa satıldı ki bizim verdiklerimiz onların binde biri bile etmez.Zaten arsaların satışına da izin verilmiyor haciz konuluyor, satış engelleniyor.''Neden satıyorsunuz?'' diyorsunuz ama yüksek düzeyde faiz ödüyoruz.Bu faizi ödeyelim mi istiyorsunuz.'' cevabını verdi.


''TANK PALET FABRİKASI , ŞEKER FABRİKALARI NEDEN SATILDI ?''

AKP'li meclis üyelerinin itirazlarını sürdürmesi üzerine Ekicioğlu , ''Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü bizden 96 arsanın satışı için yetki istedi.Onay vermesem satamazlardı.Ama biz böyle bir yaklaşımda bulunmadık onay verdik.Faiz yükünden kurtulmak için satış yetkisi istiyoruz kendimize istemiyoruz.Madem öyle peki Tank Palet Fabrikası , 14 şeker fabrikası neden satıldı? Biz de faiz ödemeyelim istiyoruz.Sayıştay raporlarına bakın 26 Milyon TL 2018 faizi , 34 milyon TL 2019 yılı faizi toplam 62 milyon TL.Yazık ya 62 Milyon TL ile Kırşehir'e neler yapılmaz.'' ifadelerine yer verdi.


MHP'Lİ MECLİS ÜYESİNDEN AKP'LİLERE FAİZ ÇIKIŞI
Tatrtışmalar devam ederken söz alan MHP'li meclis üyesi Resul Duran , ''Şimdi biz faize karşı değil miyiz ? Neden karşı çıkılıyor ben bunu anlamış değilim.Baktığımız zaman milyonlarca faiz ödüyoruz.Bu ödenen faizlerle çok sayıda yatırım yapılabilir.Ben geçtiğimiz dönem de de buradayım.Yaşar Başkanım döneminde de proje için veya borç ödemesi için arsa satışı yapılıyordu.O zaman da yapılıyordu şimdi de yapılabilir.Buna ben karşı çıkamam.O zamanda satıldı.Keşke o zaman da karşı çıksaydınız.'' çıkışında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.