Kırşehir'de Gıda Denetimi Sıklaştı !

DİĞER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.06.2016 - 17:29, Güncelleme: 05.05.2023 - 17:12
 

Kırşehir'de Gıda Denetimi Sıklaştı !

Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrol ekipleri gıda denetimlerini sıklaştırdı. İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerince Ramazan ayı öncesi ekmek fırınları, lokantalar, pastane, unlu mamuller ve marketlerde ürünlerin saklama, hijyen koşulları, etiketleme bilgileri ve son kullanma tarihlerinin denetlendiğini hatırlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, "İlimizde üretilen, satışa ve toplu tüketime sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler il bazında, telefonla şikâyet, Alo Gıda 174 hattına gelen şikâyetler, il yıllık ve Bakanlık yıllık denetimleri kapsamında risk esasları göz önünde bulundurularak yapılıyor. Ramazan ayı öncesi yapılan denetimler, bu mübarek ay boyunca da yapılarak Kırşehir’de gıda terörüne izin verilmeyecek.” dedi. Gıda, Yem Şube Müdürlüğü ve Gıda Kontrol görevlilerinden oluşan 6 ekip ile Kırşehirmerkezinde ve ilçelerinde olarak denetimlerin sürdürüleceğini belirten Şahin şunları söyledi: “İnsan sağlığını riske atmayacak şekilde eksiklikleri olan işletmelere yasal olarak eksikliklerini giderinceye kadar süre verilecek. Ancak sağlığı riske atan işletmeler hakkında 5996 sayılı kanun kapsamında yasal olarak idari yaptırım kararları uygulanarak faaliyetleri durdurulacak. Her denetimin kayıt altına alınarak işletmelerin bu şekilde izlenebilirliğini sağlıyoruz. Vatandaşlarımız gıda konusunda karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu Alo Gıda 174 hattına ihbar ederlerse bizim de işimizi kolaylaştırırlar. Kırşehirli hemşerilerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim.”
Ramazan'ın gelmesiyle birlikte Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kontrol ekipleri gıda denetimlerini sıklaştırdı.

İl Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerince Ramazan ayı öncesi ekmek fırınları, lokantalar, pastane, unlu mamuller ve marketlerde ürünlerin saklama, hijyen koşulları, etiketleme bilgileri ve son kullanma tarihlerinin denetlendiğini hatırlatan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, "İlimizde üretilen, satışa ve toplu tüketime sunulan gıda maddelerinin güvenilirliğine yönelik denetimler il bazında, telefonla şikâyet, Alo Gıda 174 hattına gelen şikâyetler, il yıllık ve Bakanlık yıllık denetimleri kapsamında risk esasları göz önünde bulundurularak yapılıyor. Ramazan ayı öncesi yapılan denetimler, bu mübarek ay boyunca da yapılarak Kırşehir’de gıda terörüne izin verilmeyecek.” dedi.

Gıda, Yem Şube Müdürlüğü ve Gıda Kontrol görevlilerinden oluşan 6 ekip ile Kırşehirmerkezinde ve ilçelerinde olarak denetimlerin sürdürüleceğini belirten Şahin şunları söyledi: “İnsan sağlığını riske atmayacak şekilde eksiklikleri olan işletmelere yasal olarak eksikliklerini giderinceye kadar süre verilecek.

Ancak sağlığı riske atan işletmeler hakkında 5996 sayılı kanun kapsamında yasal olarak idari yaptırım kararları uygulanarak faaliyetleri durdurulacak. Her denetimin kayıt altına alınarak işletmelerin bu şekilde izlenebilirliğini sağlıyoruz. Vatandaşlarımız gıda konusunda karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu Alo Gıda 174 hattına ihbar ederlerse bizim de işimizi kolaylaştırırlar. Kırşehirli hemşerilerimizin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kirsehirhaberturk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.